Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten tuota pitkäaikaissokeria tulkitaan? Jos se on 38.8 eikö ihmisen pitäisi olla kuollut?

Vierailija
03.02.2012 |


Vai mikä tuo luku on? KUn sitten perässä on prosenttiluku - mitä se sitten taas kertoo?



eli 38.8 eli 5.7%.

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
03.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

38.8 tarkoittaa että sokeria on 38.8 mmol/mol eli 5.7 %.



prosenttiluvun tulee olla alle 7% niin on normaali lukema. 7-9 % on kohtalainen arvo ja yli 9 % on huono sokeritasapainoarvo.







Vierailija
2/4 |
03.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

38.8 tarkoittaa että sokeria on 38.8 mmol/mol eli 5.7 %. prosenttiluvun tulee olla alle 7% niin on normaali lukema. 7-9 % on kohtalainen arvo ja yli 9 % on huono sokeritasapainoarvo.

Ensinnäkin, tarkoitit luultavasti 38,8mmol/l eikä /mol ja toiseksi jos tuo arvo todella on 38,8mmol/l on se erittäin korkea, ja vaatii välitöntä hoitoa. Vaikkakin potilas itse voi olla ihan järjissään ja tolpillaan. Mutta ketoasidoosin vaara on todellinen, jos sokereita ei ole aiemmin tutkittu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
03.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huslabin sivuilta:

Diabeteksen hoitotasapaino voidaan arvioida hyväksi, jos HbA1c (pitkäsokeri, oma huom) on oraalista lääkitystä käyttävillä alle 53 mmol/mol ja insuliinia käyttävillä alle 53-58 mmol/mol. Hoitotasapaino on huono, jos tulos on yli 69-75 mmol/mol.

Vierailija
4/4 |
03.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja olettaisin lääkärinä tietäväni mistä puhun!



Jos prosenttiluku 38.8, vaatii se välitöntä hoitoa. Mutta jos luku on 38.8 mmol/mol, on se NORMAALI luku!!



Normaali pitkäaikaisen mmol/mol luku on 38-42!!!



Ja mmol/mol tulokset "käännetään" vastaaviksi prosenttiluvuiksi jossa 5.7% vastaa todellakin arvoa 38.8mmol/mol.



Eli nämä arvot ovat todellakin normaalit jos ne ovat 38.8 mmol/mol ja vastavaasti 5.7%!

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi kaksi kahdeksan