Mitä vikaa tässä ruoassa? Kukaan ei syönyt.
Halusin tehdä terveellistä kasviskeittoa.
Paloittelin perunoita pieniksi neliöiksi, porkkanoista leikkasin pyöreitä palasia. Valitsin hauskanmuotoisia makaroneja. Laitoin nuo kaikki ja luomukasvisliemijauhetta kattilaan ja vettä päälle. Keitin kypsäksi.
Kukaan ei syönyt. Kaikki maistoivat lusikallisen mutta ei kuulemma maistunut.
Mitä tein väärin?
Illaksi ajattelin tehdä tälläistä:
Riisiä ja oliiviöljyä uunivuoan pohjalle, päälle vettä ja herneitä ja kananrintaa. Ripottelen päälle suolaa ja pippuria. Paistan uunissa kypsäksi.
Onkohan tuokin pahaa?
Kommentit (41)
olet tosissasi, niin etsi vaikka netistä ruokaohjeita. Kyllä kasvisruoankin pitäisi sisältää muutakin kuin hiilihydraatteja eri muotoisina paloina. Papuja, linsseja tms.
Tuohon toiseen ruokaankin voisit katsoa ohjeen, epäilen kyllä löydätkö kananrintaa mistään, sen verran heikosti saatavilla olettaen että asut suomessa. Broileria riisipedillä -ohje löytyy vaikka yläkoulun köksän kirjasta.
Porkkanaa, perunaa ja makaronia... Just, en minäkään söisi. Ja tämänkin päivän ruoka kuulostaa siltä, että väliin jäisi. Miksi ne herneet pitää sinne kanojen alle laittaa? Ymmärtäisin, jos mukaan tulisi esin. riisiä, mutta pelkät herneet?
Tämä päivä kuulostaa siis paremmalta :)
Porkkanaa, perunaa ja makaronia... Just, en minäkään söisi. Ja tämänkin päivän ruoka kuulostaa siltä, että väliin jäisi. Miksi ne herneet pitää sinne kanojen alle laittaa? Ymmärtäisin, jos mukaan tulisi esin. riisiä, mutta pelkät herneet?
tuli se sitten juurisellerista ja yrteista tai vaikka kookosmaidosta ja chilista... Tuohan ei maistu juuri miltaan mita ap teki.
Samanlaiselta kuulostaa iltaruuan ongelma. Suola ja pippuri ovat todella tylsia mausteita, ja muutenkin on fiksumpaa antaa ihmisten annostella ne itse omiin annoksiinsa kuin maustaa niilla valmiiksi. Lisaksi herneet todennakoisesti palavat uunissa ennen kuin kana on kypsa...
Halusin tehdä terveellistä kasviskeittoa.
Paloittelin perunoita pieniksi neliöiksi, porkkanoista leikkasin pyöreitä palasia. Valitsin hauskanmuotoisia makaroneja. Laitoin nuo kaikki ja luomukasvisliemijauhetta kattilaan ja vettä päälle. Keitin kypsäksi.
Kukaan ei syönyt. Kaikki maistoivat lusikallisen mutta ei kuulemma maistunut.
Mitä tein väärin?Illaksi ajattelin tehdä tälläistä:
Riisiä ja oliiviöljyä uunivuoan pohjalle, päälle vettä ja herneitä ja kananrintaa. Ripottelen päälle suolaa ja pippuria. Paistan uunissa kypsäksi.
Onkohan tuokin pahaa?
KAIKKI liemijauheet on saatanasta. Ei se luomu siinä tee siitä yhtään sen terveellisempää tai parempaa kuin että olisit käyttänyt ihan tavallista jauhetta, joka siis sekin on pahaa.
Jos haluat tehdä oikeasti maukasta ruokaa niin tee ne keittoliemet itse. Se on helppoa kun sen opettelee, eikä vie sen kauempaa aikaa kuin se liemijauhekaan.
Ja kyllä se nyt aika tylsän makuiselta ja näköiseltä kuulostaa jos laitetaan perunaa, porkkanaa ja makaronia lillumaan kasvisliemijauheesta tehtyyn liemeen.
Uunikanasta en tiedä. Nuo riisipetiruoat ovat mielestäni sellaisia "no en nyt keksinyt muutakaan" ruokia.
Vaikka, jos totta puhutaan niin kyllä tuo sinun "keittosikin" kuulostaa aika häthätää keksityltä.
kanasapuska on ihan ok, perussettiä. Mutta ei tuo keitto kyllä ole mitään kasviskeittoa nähnytkään. Siitähän puuttuu ne kasvikset!
Vähän enemmän erilaisia kasviksia ois syytä olla, ja lisäks vois olla vaan jompikumpi, peruna tai makaroni.
mausteita kehiin, ja myös lisää aineksia! Esim. paseerattuja tomaatteja, selleriä, papuja... Monille myös ne makaronit keitossa ovat no-no, ne kun menevät äkkiä lötkyiksi eikä ole kiva syödä.
Kanaruokakin kaipaa luultavasti muitakin mausteita kuin suolaa ja pippuria.
En olisi laittanut kasviskeittoon makaronia, vaan perunaa, porkkanaa, sipulia, valkosipulia ja kasvisliemijauhetta. Sen jälkeen olisin soseuttanut keiton ja laittanut vähän tuorejuustoa tai kermaa. Ainakin meille maistuu tämä.
keitettyjä porkkanoita ja makaroneja. Makaronit ovat heistä silloin limaisia ja porkkanat muuten vain pahoja.
Muistathan kuumentaa ensiksi öljyn (runsaasti öljyä) ja laitaa ihmeessä jotain mausteitakin siihen öljyyn? Esim paprikaa tai chiliä (hyvin vähän), valkosipulia tai sipulia ja esim inkivääriä pehmentämään makua, reilu loraus valkoviiniä ja ehdottomasti risottoriisiä eikä sitä tavallista. Kananrinta on parasta paistaa pinnalta myös. Ehkä tarvitset siihen erillisen pannun? Nesteen voit lisätä kasvisliemenä vaikka siitä syömättä jääneestä keitosta, kunhan siivilöit sattumat pois ja syöt ne vaikka home- tai muulla juustolla höystettynä itse (mikrossa lämmitettynä). Muista hauduttaa risottosi hitaasti ja varo ettei pala pohjaan. Katso vielä ohjeita netistä.
Pakota lapset ainakin maistamaan lusikallinen. Lahjo vaikka jälkiruoalla, kunhan vin maistavat. Uudet tai uuden näköiset ruoat vain herättävät ennakkoluuloja. Tärekeää on, että ainakin sinä itse pidät ruokasi mausta. Syö hyvin ja lapset syövät sitten, kun ovat nälkiintyneet tarpeeksi. Anna heille ruisleipää ja maitoa, jos ei ruoka maistu. Kyllä he kyllästyvät vielä ainaiseen leipäänsä ja ruoka alkaa maistumaan jopa hyvältä.
keitettyjä porkkanoita ja makaroneja. Makaronit ovat heistä silloin limaisia ja porkkanat muuten vain pahoja.
Muistathan kuumentaa ensiksi öljyn (runsaasti öljyä) ja laitaa ihmeessä jotain mausteitakin siihen öljyyn? Esim paprikaa tai chiliä (hyvin vähän), valkosipulia tai sipulia ja esim inkivääriä pehmentämään makua, reilu loraus valkoviiniä ja ehdottomasti risottoriisiä eikä sitä tavallista. Kananrinta on parasta paistaa pinnalta myös. Ehkä tarvitset siihen erillisen pannun? Nesteen voit lisätä kasvisliemenä vaikka siitä syömättä jääneestä keitosta, kunhan siivilöit sattumat pois ja syöt ne vaikka home- tai muulla juustolla höystettynä itse (mikrossa lämmitettynä). Muista hauduttaa risottosi hitaasti ja varo ettei pala pohjaan. Katso vielä ohjeita netistä.
Pakota lapset ainakin maistamaan lusikallinen. Lahjo vaikka jälkiruoalla, kunhan vin maistavat. Uudet tai uuden näköiset ruoat vain herättävät ennakkoluuloja. Tärekeää on, että ainakin sinä itse pidät ruokasi mausta. Syö hyvin ja lapset syövät sitten, kun ovat nälkiintyneet tarpeeksi. Anna heille ruisleipää ja maitoa, jos ei ruoka maistu. Kyllä he kyllästyvät vielä ainaiseen leipäänsä ja ruoka alkaa maistumaan jopa hyvältä.
On sulla aika äkäset keitokset, jos inkivääri pehmentää niiden makua..
Mutta muiden kanssa kyllä samoilla linjoilla: vähän maukkaampia kasviksia mukaan ja SIPULIA. Esim. kukkakaalikin olisi pehementänyt perunan ja porkkanan liittoa ja sipuli maustanut keitoksen, juurisellerin olisi tuonut makua. Kaikki sauvasekoittimella soosiksi ja vaikka loraus kermaa, niin olisi varmaan maistunut? Makarooni ihan turha.
Tuo eka ei ole edes kovin ravitsevaa eikä ainakaan maukasta! Teeppä ensikerralla liemi näin:
- hiero persiljaa, suolaa, pippuria, valkosipulia (6kynttä), kuminansiemeniä, meiramia ja inkivääriä morttelissa rikki ja lisää kasvisliemeen. Hauduta vähintään tunti ja sivilöi. Lisää sitten vaikka perunaa ja juureksia sekaan tai makaronia. Takaan että maistuu!!
Samoin tuo toinen; riisi on niin totaalisen mautonta! Mielummin yrttimaustetut uunijuurekset pohjalle ja ruskistettuja kananrintoja (esim pestolla maustettuna) päälle.
Pienestä on maku kiinni!
ei maistuisi tuo edelläkuvailtu kasviskeitto. Voisi maistua, jos se tehtäisiin vaikka keittämällä juureksia (esim. lanttu, porkkana, palsternakka), sitten perunaa ja koskenlaskijaa. Tuosta alkuperäisestä ei yksinkertaisesti lähtisi nälkä, kun siinä ei ole mitään kermaa tai juustoa. Mitään makuakaan tuossa alkuperäisessä keitossa ei oikein ole, vaan kaikki tulisi melkein siitä kasvisliemikuutiosta.
Peruna-purjo -keittoa söisin myös.
herneet ihan erikseen.
Broilerinpalat ruskistaisin ensin joko padassa tai pannulla. Öljyn sekaan voi jo heittää mausteita vaikka currya jos maistuu, Sitten lisäisin vettä pataan, sipulia ja porkkanaa ainakin pilkottuna, suolaa tai soijakastiketta, erilaisia yrttejä maun mukaan ja valkosipuliakin. Ja uuniin muhimaan. Liemestä voi sitten suurustaa kastikkeen paiston jälkeen tai voi tuonne liemeksi laittaa ruokakermaa ja lorauksen punaviiniäkin jo valmiiksi ja sais hyvän soosin.
Kasviskeittosi kaipaa todella paljon enemmän kasviksia ja vain toista sinne soppaan, joko perunaa tai pastaa( tai nuudeleita). Ja runsaasti yrttejä tai mausteita. Pelkkä liemijauhe on aika laimeaa. Ja lopuksi soseutus jos keitto on perunavaihtoehto. Pastan kanssa tekisin kirkasliemisen keiton mutta älä laita pastaa liian aikaisin sinne soppaan , ettei mene veteläksi.
Tuossa kasviskeitossahan ei ollut kasviksia ja pelkkä kasvisliemi on aika mautonta. Kasvissosekeitto uppoaa yleensä helpommin lapsille, koska siitä ei voi näykkiä ällöjä porkkanoita tai sipulia pois. Ihmeitä tekevä mauste on tuoreet yrtit ja valkosipuli.
laittaa makaronia ja perunoita sekasin keittoon? En käsitä, miten jotkut ihmiset eivät ymmärrä yhtään mitkä ainesosat sopivat yhteen ja mitkä eivät. Ilmeisesti nämä samat tyypit tarvitsevat reseptin kaikkein yksinkertaisimpiinkin ruokiin eivätkä keksi itse mitään, ainakaan syötävää.
voita
7 porkkanaa
2 sipulia
kasvisliemijauhetta
puoli pakettia koskenlaskijaa tms sulatejuustoa
Kuullota sipuli pienessä voimäärässä. lisää porkkanat paloina. mitä pienemmät palat sitä nopeammim valmista !
lisää vesi + liemijauhe
keitä kypsäksi
lisää juusto ja soseuta koko homma sauvasekottajalla
tarjoa esim raejuuston kera,ei pakko
on hyvää ja maistuu lapsille
nirsot lapset. meillä syödään aina tuollaisia pers suomalaisia ruokia.
esim. tällä ohjeella:
(4 annosta)
1 kpl sipulia
3 kpl valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä
1/2 dl tomaattipyreetä
10 dl vettä
500 g paseerattua tomaattia
2 rkl kasvisfondia
250 g kasvissekoitusta (pakaste)
100 g spagettia (pätkittynä)
100 g vihreitä papuja
Kuori ja suikaloi sipuli. Hienonna valkosipulit.
Kuumenna öljy kattilan pohjalla. Kuullota sipulit öljyssä ja sekoita joukkoon tomaattipyree.
Lisää kattilaan keiton muut ainekset papuja lukuun ottamatta. Kiehauta ja keitä noin 5 minuuttia.
Lisää pavut ja anna kiehua, kunnes spagetti on kypsää.
Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
Ei noista kumpikaan.