Tyypin 2 diabeteksesta...
Jos sairastaa tätä niin kuinka monta kertaa viikossa saa syödä ns perunaruokaa. Olen lukenut netistä juttuja että perunaa pitäisi vähentää. Meillä on ollut tosi useasti perunaa ruokana monessa eri muodossa. Olen miettinyt että mistäs sitä ruokaa pian tekee jos pitää perunaa vähentää samoin kun riirit ja makaronit ovat kielletyllä listalla.
Miehellä todettiin diapetes ja tää on kaikki nyt niin uutta .......
Kommentit (13)
Tärkeimpiä asioita olisi saada ylipainoa pois, edes noni 10 prosenttia. Se saattaa merkittävästi parantaa sokeriarvoja. Avainsana on myös kohtuus. Hiilareita kohtuudella, siis aterialla vaikkapa 2 pientä perunaa eikä viittä. Ja leipänä kokojyväruista. Älä lue netistä juttuja, vaan varaa aika diabeteshoitajalle.
Määriä pitää pienentää. Perunoita per ruoka korkeintaan 2, eikä mitään jättikokoisia. Lisäksi riisissä ja makaronissa on valittavana myös paremmat tummat vaihtoehdot. Tässäkin oletuksena että noin 2dl per ruokailu. Paljon kalaa, kanaa ja vähärasvaista lihaa sekä vihanneksia. Pahempaa on rasvat noin pitkällä katsauksella. Ruokaliluvälit säännölliseksi noin 4 tuntia, nälkään ei saisi syödä, näin ne annoksetkin pysyvät kohtuullisena.
Lisäksi painoa pois ja pienikin liikunta määrä päivässä on hyvästä.
Aika on reilu viikon päästä hoitajalle, jospa sieltä sitten saa vähän valaistusta asiaan. Sitä nyt kuitenkin vaan tulee selattua netistä asioita kun tää on niin uutta asiaa
puhuu asiaa. Juuri noin pitää syödä, eikä sitäpaitsi ole pahitteeksi muillekaan:) Meilläkin miehellä D2 eikä juurikaan ylipainoa, mutta kolmosen eväillä on menty ja saadaan luultavasti lääkitys poiskin tätä menoa!
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00…
Siinä mm. puhutaan keskivartalolihavuudesta, joka on haitallista juuri diabeteksen kannalta. Eli vaikka ylipainoa on mainitsemasi muutama kilo, sen tiputtaminen kannattaa.
onko miehelläsi tablettihoito vai piikki? Milloin todettiin ja kuinka pian alkoi sokerit laskemaan? Onko kolestroliarvot korkealla?
..kun sen "arvo" (= insuliinin erittymiseen vaikuttava) on pyöreä nolla?? Katsokaas tarkkaan esim. perunan ja viljojen hiilareita, sieltä ne insuliinin nostattajat löytyvät!
karppaus.info on paikka sinulle ap, sitten kun olet puolen vuoden päästä vain sairaampi virallisilla neuvoilla.
t. toinen kakkostyyppi, jonka sairaus on oireeton nyt
Diabetes lisää myös riskiä sepelvaltimotautiin, joten rasvan laadullakin on merkitystä. Koska olet karppaaja, kanssasi lienee turha yrittää keskustella, mutta yritetään nyt edes.
olisivat parhaimmat ruuan laittoon. tähän asti olen yleensä käyttänyt esim paistamiseen voimariinia. onko esim rypsiöljy ja oliiviöljy, nämä ainakin mainittiin jossain netissä. täytyy käydä tuolla karppaus sivuilla, kiitos vinkistä
on todellinen riski saada sydäninfarkti ja keskivartalolihavuus on aina riski diabetekselle. Aika tukkeisia suonia noilla diabeetikoilla usein on, karppaajat, näkisinpä teidätkin sisältä käsin.
t. leikkaussalin hoitaja
että se rasva pitää pitkääsokeria yllä koko ajan, koska se nimenomaan lisää sitä insuliiniresistenssiä. Tämä on tosin aika tuoretta tietoa, ja molempien rasvan ja hiilareiden käyttö tulisi olla hallinnassa. Kun sitä rasvan syöntiä on vähennetty on ne pitkätsokerit myös hilautuneet pikkuhiljaa alas.
olisivat parhaimmat ruuan laittoon. tähän asti olen yleensä käyttänyt esim paistamiseen voimariinia. onko esim rypsiöljy ja oliiviöljy, nämä ainakin mainittiin jossain netissä. täytyy käydä tuolla karppaus sivuilla, kiitos vinkistä
Mutta se hoitaja tosiaan opastaa ruokailun saloihin paremmin. Ja pääsääntö on se että kaikkea saa syödä, mutta kohtuus kaikessa.
Unohda täysin se mitä diabetesliiton ylistyksellä suositellaan. Nykyiseen tieteeseen perustuen on vähähiilihydraattinen ruokavalio ainoa oikea diabeetikolle. Ja nimen omaan diabeetikon tapauksessa erittäin vähähiilihydraattinen.
lueskele täältä' ja kysy jos joku asia ei selviä.
peruna lähtee heti.
http://lchf3356.blogit.fi/diabeteksesta/