Kauanko ruoka säilyy kylmälaukussa?
Osaako kukaan sanoa, jos marinoitua lihaa/muuta ruokaa ottaa mukaan mökille jossa ei ole jääkaappia, että kauanko ne säilyy? tarkoitus olisi laittaa ne laukkuun, johon 6kpl kylmäkalleja mukaan ja sanomalehtiä päälle?
Kommentit (8)
seuraavana iltapäivänä. jos tekisit niin, että pakastaisit raakana kaikki lihat, ja sitten laittaisit pakasteet kylmälaukkuun kylmäkallejen kanssa käärisit sanomalehteen ja pitäisit laukunkin poissa auringosta - ja ottaisit lihoja sitten käyttöön sitä mukaa kun ovat sulaneet pehmeiksi. Pätee vain sellaiselle lihalle, joka ei ole ollut pakastettuna jo kaupassa, esimerkiksi lampaanliha on varastoitu aina pakastettuna, ja kaupassa myytävä pitää käyttää heti. Kypsäksi paistetun tietysti voi pakastaa uudelleen.
Lehdessä oli kesäisempien ilmojen alkaessa ohjeita eväiden säilytykselle. Siinä ohje oli, että kylmälaukussa ruoka säilyy pari tuntia ja sitten parin tunnin sisällä tulisi syödä eväät.
Ja ei kylmälaukku tosiaan välttämättä kovin hyvin pidä. Mulla oli lauantaina kylmälaukussa neljä kylmäkallea, kaksi pakastettua makkarapakettia, kaksi pakastettua piirakkaa ja jääkaapissa olleita vesipulloja ja pillimehuja. Kuuden tunnin päästä kaikki pakasteet oli sulia, vaikka laukku oli ollut puolet ajasta kellarissa. Eikä kylmälaukku tuntunut enää kovin kylmältä muutenkaan. Mutta se oli sellainen pehmeä kylmälaukku, kun muu ei mahtunut mukaan. Mutta minä luulen että meidänkin kova muovinen kylmälaukku olisi pitänyt ruuat jäisenä pidempään.
Miehellä oli uistelukisoissa mukana jäitä kylmälaukussa, kotiin tultua vielä puoli laukullista jäljellä. Huvikseen jätettiin pihalle, ihan auringonpaisteeseen, että katsotaan miten pian sulaa. Vielä 4vrk kuluttua jäät olivat hyvin pitkälti ennallaan - vain vähän sulaa vettä seassa. Sitten en tiedä miten nopeesti sen jälkeen suli, mentiin mummolaan kolmeksi päiväksi ja sit tultua siellä oli enää vettä.
Mutta aika hyvin minusta!
Reilummin kylmäkalleja, lihat jäisinä matkaan, hyvä kylmälaukku (siis ei mikään pehmeä) kun on niin kyllä mä useamman päivän uskaltaisin niitä siinä säilytellä. Lämpömittari tietty laukkuun että voi tarkistaa ettei lämpöraja ala tulla vastaan (ja jos alkaa kylmyys laukusta kadota niin äkkiä syödä itsensä ähkyyn ja loppuaika purkkihernekeittoa jne..)
Meillä on tuollainen styrox-laukku. Ajattelin nyt että siis pakastan ne lihat niin säilyvät paremmin. Tarkoitus olla mökillä 2 päivää. Kai ne sen ajan säilyy?
limsapulloon vettä ja jäädytä niin ne pitävät ruuat hyvin kylmänä 2 päivää.
tuo vois olla parempi idea, vielä jos hommais toisenki styrox laukun niin mahtuis eväät sitten paremmin.
tosi hyvin säily 2 päivää ja ruuat oli selvästi viileitä. #8(ko?)
Itse tekisin niin, että pakastaisin lihat kotona, säilyisivät pidempään.