Voiko omenahilloa keittää raaoista omenista?
Kommentit (18)
vähän epäilen kyllä onnistumista, eihän omenat ole vielä tässä vaiheessa kovin isoja. Kuumennus voi lisätä happamuutta huomattavasti. Onko niissä raakileissa mitään syömisen arvoista?
omenissa ei ole vielä niin paljon sokeria joten ehkä lisättyä sokeria pitää käyttää enemmän.
Raaoista marjoista ja hedelmistä tehdään marmeladeja ja hyytelöitä koska hyytyvät helposti ilman lisäaineita niiden oman pektiinin vaikutuksesta.
Tee koeannos ja tule kertomaan miten hyvää tuli.
Lisäksi voit tehdä mehua vaikka Mehu-Maijalla.
Teen itse hillonkin mehumaijalla, halon omenat, poistan siemenkodat ja pistän maijaan ja kun ovat pehmenneet laitan massan sosemyllyn läpi ja kuoret jää myllyyn. Sitten siirrän soseen kattilaan ja lisään sokerin ja kiehautan, tarvittaessa säilöntäainetta ettei homehdu.
Jos on tilaa pakastimessa niin voit pakastaa soseen ilman säilöntäaineita.
jonka uskon toimivan ovathan omenasi vielä raakoina happamia.
Omenamarmeladi
# 2 kg happamia omenoita
# 1 dl vettä
# 1,2 kg (14 dl) sokeria
# 2 sitruunan mehu
Pese ja kuori omenat, poista siemenkodat. Lohko omenat ja pehmitä lohkoja höyrykattilassa 15 - 20 min. Voit myös laittaa tavallisen teräskattilan pohjalle tilkan vettä ja keittää omenat siinä pehmeiksi. Soseuta omenat sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Jos käytät sosemyllyä, ei omenista tarvitse poistaa kuoria ja siemenkotaa ennen keittämistä.
Sekoita kattilassa omenasose, sokeri, vesi ja sitruunamehu. Keitä hiljalleen kansi avonaisena 45 min. välillä sekoittaen. Tölkitä marmeladi pestyihin ja kuumennettuihin tölkkeihin, ja sulje ilmatiiviisti. Jos täytät tölkit teräspöydällä, levitä niiden alle kerros sanomalehteä.
Nämä ovat tosiaan vielä aika pieniä ja ajattelin vain huuhtaista, poistaa siemenkodat ja halkaista ennen keittämistä. Vaatii ehkä pitemmän keittoajan kun keittää kuorineen? Onko pakko soseuttaa vai jääkö muuten kuorenpaloja paljon?
Mitä voi käyttää säilöntäaineena ja mistä sitä saa?
Kiitoksia!
omenissa ei ole vielä niin paljon sokeria joten ehkä lisättyä sokeria pitää käyttää enemmän.
Raaoista marjoista ja hedelmistä tehdään marmeladeja ja hyytelöitä koska hyytyvät helposti ilman lisäaineita niiden oman pektiinin vaikutuksesta.
Tee koeannos ja tule kertomaan miten hyvää tuli.
Lisäksi voit tehdä mehua vaikka Mehu-Maijalla.
Teen itse hillonkin mehumaijalla, halon omenat, poistan siemenkodat ja pistän maijaan ja kun ovat pehmenneet laitan massan sosemyllyn läpi ja kuoret jää myllyyn. Sitten siirrän soseen kattilaan ja lisään sokerin ja kiehautan, tarvittaessa säilöntäainetta ettei homehdu.
Jos on tilaa pakastimessa niin voit pakastaa soseen ilman säilöntäaineita.
pehmittämään omenat ilamn siemenkotaa kuorineen uunissa, niin että sisun muuttuu rusehtavaksi, sitten soseutetaan ja keitetään sose haluttaessa hilloksi.
S-Marketista, K-kaupoista, marketeista
Lue kaupassa pusseista ohjeita. Säilöntäaineita on muitakin, löytyy Atamonin vierestä
Atamon
Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Atamon on natriumbentsoaatista ja bentsoehaposta valmistettu hajuton ja mauton säilöntäaine. Sitä käytetään ehkäisemään vähäsokeristen ja sokeroimattomien marja-, hedelmä- ja etikkasäilykkeiden käymistä ja homehtumista.
Martat » Neuvonta » Ruoka ja ravitsemus » Martan keittokirja
Martan keittokirja
Omena-kurpitsahillo
500 g happamia omenia
500 g kesäkurpitsaa
1 sitruunan mehu
500 g (6 dl) hillosokeria
Poista omenoista siemenkodat. Raasta omenat ja kesäkurpitsa hienoksi raasteeksi. Kaada raaste ja sitruunamehu kattilaan ja kuumenna. Lisää hillosokeri vähitellen ja keitä 15-20 minuuttia. Anna hillon jäähtyä n. 20 minuuttia. Tölkitä kuumiin lasitölkkeihin.
Kokeilin sitten eilen keittää 3 litran kattilallisen hilloa näistä tosi raaoista omenoistamme.
Pesin, poistin omenaporalla siemenkodan ja halkaisin omenat. Lisäsin muutaman desin vettä kattilan pohjalle ja haudutin muusiksi, mukana 2 kanelitankoa keittämisen ajan. Soseutin kypsän muhennoksen sauvasekoittimella, lisäsin vielä vettä pari desiä ja sokeria noin kilon (puolet tavallista, puolet hillosokeria). Keittelin vielä 20 minuuttia kanelitankojen kera.
HILLO ONNISTUI YLI ODOTUSTEN! Tosi hyvän makuista ja rakenne sellainen marmeladimainen. Täytyy kyllä ehdottomasti keitellä tänään lisää! Tätä kehtaa antaa vaikka lahjaksikin - paljon parempaa ja "hienompaa" kuin tavallinen omenasose :-) MAHTAVAA!!!
t. ap
Eilinen aktvisti jonka viestit on 9, 10, 13, 14, 15 ja 16
innostuin ihan pikkusen
Olen ruoka-alan ihminen ja tuntui pahalta jos omenat menee roskiin.
annoit minullekin inspiraatiota. Alkaa taudit vaivata omenia ja nyt ne olis vielä suht ok. Ehkäpä poimin ja alan kokkaamaan.
Mitä luulet, voisiko näistä keittää myös vispipuuroa jos laittaa vähän normaalia enemmän sokeria sekaan?
ihan valmiiseenkin tai maistele välillä ja lisää tarvittaessa.
Itse kuorin kaikki omanet (raaátkin) ja poistan siemenkodat.
Pilkon suoraan keitinkattilaan, jossa vain tilkka vettä ja vähän sitruunamehua. Keittelen pitkään ja lisään sokerin (joskus myös kanelia), mutta en soseuta, vaan joukkoon jää osa omenapaloista paloina. Laitan kuuman hillon keitettyihin kuumiin lasipurkkaihin.
Hillo on erittäin hyvää ja säilyy jääkaapissa keitetyissä lasipurkeissa ilman säilöntäaineita hyvin jopa yli vuoden. Ei ole tullut hometta. Osan hillosta olen pakastanut.
Pannukakun sekä jäätelön kanssa aivan ihanaa.
Olen tehnyt melkein joka syksy raaoista talviomenoista hilloa.Joskus olen lisännyt banaania joskus sitruunamehua,kanelia tai fariinisokeria. Hyvää minun maulleni ainakin.
Tein myös mehua.Kaadoin kiehuvan veden omenapalojen päälle.Vähän jäähtyneenä laitoin viinihappoa ja sokeria.Sai seistä 2 vrk.Valmis laimensin vedellä.
että voiko omenahilloa keittää raaoista omenista? Meillä sattui omenapuu katkeamaan tässä vaiheessa, kun se on vielä täpötäynnä omenanraakileita. Tuntuu hurjalta pistää kymmeniä kiloja omenia kompostiin :-(
t. ap