Mikä on teidän mielestä KERMAA?
Mielestäni kerma tarkoittaa aitoa KUOHUkermaa. Se ei ole ruokakermaa, kahvikermaa, eikä varsinkaan mitään kasvipohjaista flora yms ruokaan laitettavaa rasvassekoitetta.
Ärsyttää kun joka paikassa pitää erikseen kysyä että mitä se nyt täällä on toi kerma. Tai jos syö jonkun luona kermakastiketta ja se maistuu oudolle niin sitten "kerma" onkin siinä ollut jotain flora5%.
Jokainen saa käyttää mitä haluaa, en minä sitä tässä vouhota, haluaisin vaan ettei se KERMA olisi yleisnimi kaikelle valkoiselle mitä myydään pienessä purkissa...
Kommentit (21)
Mulle kerma on myös kuohukermaa, tai vispikermaa.Toki myös kahvikerma on kermaa. Nuo muut kermavalmisteet on sitten muita kermavalmisteita. Flora vispiä tms. Ja ruokakerma on ruokakermaa, ei kermaa.
Punainen maitokin on melkein jo kermaa jos minulta kysytään. Ei jaksa tuollaista pilkun viilaamista :)
Kerma. Onpa muuten hassu sana, kun sitä makustelee ja toistelee.
Sitä mitä on kuorittu maidon päältä
[quote author="Vierailija" time="03.06.2014 klo 22:31"]
Punainen maitokin on melkein jo kermaa jos minulta kysytään. Ei jaksa tuollaista pilkun viilaamista :)
[/quote]
Täysmaito onkin enemmän kermaa kuin kasviöljy-"kerma".
Kuorittu maito on vähän epämaitoa ja täysmaidosta eteenpäin järjestys on kerma ja sen jälkeen voi. Pigmentoitu vesi jollain maidonkaltaisella valmisteella ja joukolla muita e-koodeja maustettuna ja kasviöljytilkalla rasvattuna ei onneksi edes purkin kyljessä ole kermaa. On näistä nimisäännöistä hyötyäkin, vaikka tarkkana saa sisältöä lukea jos muuta kuin kuohukermaa ostaa.
[quote author="Vierailija" time="03.06.2014 klo 22:33"]Sitä mitä on kuorittu maidon päältä
[/quote]
Ensimmäinen joka tietää mitä kerma on.
Sellanen minkä ainesosaluettelossa on vain 1 sana: kerma. Ei mitään muuta.
Kasvisrasvavalmisteet eivät ole kermaa ja niitä en osta lainkaan. Sellaisia valmisteita, joissa on vain maitorasvaa sanon kyllä ihan reteästi kermoiksi. Niillä on vaan erilaisia etuliitteitä, kuten kuohu-, ruoka- ja kahvikerma. Jos puhun tuotteesta sellaisenaan, käytän etuliitteitä. Jos taas teen ruokakermasta kermakastiketta, niin en erikseen mainitse tehneeni ruokakermakastiketta. Samoin jos teen kermakakun, niin en mainitse tehneeni kuohukermakakkua. Ei ole tarvetta eritellä.
[quote author="Vierailija" time="03.06.2014 klo 22:41"]Sellanen minkä ainesosaluettelossa on vain 1 sana: kerma. Ei mitään muuta.
[/quote]
Kyllä mä lasken kermaksi myös sellaisen kuohukerman jossa on karrageenia. Kunhan se on sitä KUOHUkermaa.
Ap
[quote author="Vierailija" time="03.06.2014 klo 22:44"]
[quote author="Vierailija" time="03.06.2014 klo 22:41"]Sellanen minkä ainesosaluettelossa on vain 1 sana: kerma. Ei mitään muuta.
[/quote]
Kyllä mä lasken kermaksi myös sellaisen kuohukerman jossa on karrageenia. Kunhan se on sitä KUOHUkermaa.
Ap
[/quote]
Mihin sitä tarvitaan? Ainakin valion kerma on ilman.
[quote author="Vierailija" time="03.06.2014 klo 22:47"][quote author="Vierailija" time="03.06.2014 klo 22:44"]
[quote author="Vierailija" time="03.06.2014 klo 22:41"]Sellanen minkä ainesosaluettelossa on vain 1 sana: kerma. Ei mitään muuta.
[/quote]
Kyllä mä lasken kermaksi myös sellaisen kuohukerman jossa on karrageenia. Kunhan se on sitä KUOHUkermaa.
Ap
[/quote]
Mihin sitä tarvitaan? Ainakin valion kerma on ilman.
[/quote]
Ei kai kuohukermassa ole muuta kuin kermaa?
[quote author="Vierailija" time="03.06.2014 klo 22:47"][quote author="Vierailija" time="03.06.2014 klo 22:44"]
[quote author="Vierailija" time="03.06.2014 klo 22:41"]Sellanen minkä ainesosaluettelossa on vain 1 sana: kerma. Ei mitään muuta.
[/quote]
Kyllä mä lasken kermaksi myös sellaisen kuohukerman jossa on karrageenia. Kunhan se on sitä KUOHUkermaa.
Ap
[/quote]
Mihin sitä tarvitaan? Ainakin valion kerma on ilman.
[/quote]
En tiedä, jotain se stabiloi. Pirkkakermassa sitä on. Valion maistuu kyllä parhaalta, sitä yleensä ostankin.
Koominen sivuhuomautus, Valion LUOMUkermassa on karrageenia..
On hyytelöimisaine.
(Valion luomukerma ei ole kuohukermaa.)
Ai. Jotkut siis ajattelevat, että karrageenilla voi hyydyttää maidon ja siitä tulee silloin kermaa.
E-407 Karrageenista todetaan lisä-aine luettelossa. Ei suositella käytettäväksi "ärtyvän suolen oireyhtymää" poteville. Samoin chrohnin tautia sairastaville. Mitä se näille ihmisille aiheuttaa? Heillähän on siis tulehdus suolessaan.
Mitä E-407 tekee näille ihmisille. Edesauttaa tulehduksen lisääntymisessä. Aiheuttaa myös tulehdusta.
No jos ajatellaan, että suolessa olisi jonkin muun syyn vuoksi tulehdus, niin eikö olisi hyvin oletettavaa, että tulehdus etenisi.
Miten on esim.aika monilla olevat hoitamaton laktoosi-intoleranssi ja toteamaton keliakia, jota siis ei hoideta. Eikö näissäkin ole kyse tulehduksesta.
Näistä on todettava, ettei karrageenia(e-407)ole tutkittu, joten antaa loistavat mahdollisuudet spekuloida.
Mutta suosittelen myös Näille muille ryhmille siis laktoosista ja gluteenista kärsiville karrageenin (e-407) välttelyä.
Pirkka kuohukerma 2 dl, ainekset: pastöroitu kerma
[quote author="Vierailija" time="03.06.2014 klo 22:33"]
Sitä mitä on kuorittu maidon päältä
[/quote]
Näin minäkin vastaisin. Ja ainut kerma jota itse käytän, kuorin siis tilamaidon päältä ja käytän ruoanlaitossa ja jälkiruoissa.
Kermaa on se, joka on tehty maidosta. Ihan sama, onko kuohu-, kahvi- vai vispi-, mutta siinä ei ole mitään muuta ainetta kuin maitorasvaa.
Kuohukerma on kermaa, muut kermakkeita.