Sinkkuruokaa
Potuttaa ruveta väsäämään perunamuusia yhdelle hengelle. Mitkä ruuat on helppoja tehdä pienissä annoksissa tai edes pakastaa myöhempään käyttöön?
Kommentit (17)
Makaronilaatikko, hernekeitto, pasta bolognese- kastike mm. Tuollaista löytyy ainakin itseltäni pakasteesta sopivina annoskokoina. Varmaan jotain kanakastikkeitakin olis helppo pakastaa. Ns. paremmista ruuista en osaa sanoa.
Useimmat ruuat kestävät pakastamisen hyvin. Riisiä ja pastaa en kuitenkaan pakasta, sillä ne eivät sulatettuina ole entisellään. Usein teen pari uunipellillistä kasvispöyryköitä ja pakastan kerta-annoksina. Myös sosekeitot ovat hyviä pakastettavia.
Lihapullat ja jauhelihakastike on helposti pakastettavissa. Pstaa voi keittää vain yhden annoksen.
Lihatiskistä kun ostaa, voi ottaa vain pienen palan savulohta, 1-2 kalafilettä, pieni pala lohta uuniin, yhden kananrintafileen, yhden pihvin jne.
Leipää voi ostaa ison pussin ja pakastaa osan.
Salaatteja on helppo tehdä pieni määrä.
Keitot, joissa ei ole perunaa, voi hyvin pakastaa. Esim. kasvissosekeitot.
Lihapataakin voi pakastaa annoksina ja keittää sitten aina perunat/riisin vain yhdelle.
Lasagnea tai kaalilaatikkoa voi tehdä pienissä vuoissa ja pakastaa.
Paistan uunissa lohifileen, murustan kalan ja pakastan. Paistan hyvää paistijauhelihaa ja pakastan muruset. Minigrip-pussista on helppo ripotella lohta tai jauhelihaa esim. pastakastikkeeseen. Suosin kuivattuja sieniä. Niistä saa helposti makua, kun sienet laitaa likoon 30-60 minuuttia ennen ruokailua. Suosin salaatteja (esim. salaatti, kurkku, miniluumutomaatti, paprika, juustoraaste), koska pidän tuoreista vihanneksista.
Kinkkukiusaus. Hassua, olen 6 vuotta asunut yksin, enkä koskaan ole pakastanut ruokia. Mätän aina muutaman päivän sitä samaa ruokaa :)
esim. hernekeitto, linssikeitto ja kasvissosekeitto on kätevää tehdä isoissa erissä ja pakastaa annoksina. Näppärästi saa aina sopivan annoksen ruokaa ja nopean lämmityksen mikrossa.
Lohta voi valmistaa annospaloina samalla pannulla voi paistaa wokvihanneksia yms helposti.
tortellinipaketti valmistuu 4-minuutissa ja sen voi maustaa tomaattikastikkeella.
tonnikala/lohi + tuoreapasta
kiusauksia voi myös pakastaa
itse teen aika usein lihapullia ja niitä voi syödä useampana päivänä ja vaihtelua saa kun syö salaatin kanssa, pastan kanssa kastikkeessa ja loput vaikka lämpimänä voileipänä.
Kannattaa opetella "jatkojalostusta" pakastamisen lisäksi. Esim eilisestä perunamuusista saa hyviä perunalettuja jotka maistuvat vaikka graavikalan kanssa. Sekaan kananmunaa siteeksi, silputtua tilliä ja/ tai raastettua sitruunankuorta mausteeksi.
Grillatun broilerin jämistä saa hyvää kanakeittoa vihannesten kanssa.
Uskallan väittää että kaikkia ruokia voi pakastaa. Ne pitää vain pakata fiksun kokoisiin annosrasioihin ja päivätä. Rasvaisia ruokia ei kannata pitää pakkasessa kolmea kuukautta enempää.
Mikä siinä perunamuusissa on? Pari kuorittua perunaa kattilaan ja survaisu. Se on meillä ns. pikaruokaa. jos teet liikaa, niin lopun voi käyttää leipomiseen.
Makaronilaatikko. Iso satsi kerralla ja pikku foliovuokiin ja pakastimeen. Lasnagne samanlailla. Teen jauhelihapihvejä isomman erän ja laitan niitä pakastimeen. Sieltä sellaisen voi otta vaikka ruisleivän päälle. Kasvisosekeitto, sienikeitto ei mene huonoksi pakastimessa. Eli iso satsi ja pakastaa pikkuannoksina osan.
Nämä oli näitä helposti pakastettavia.
Piikuannos on pirkka nopea poronkäristys ja perunat. Uuniperuna on helppo laittaa uuniin ja vaikka kastikkeeksi jotain valmismaustettua hapankermaa. uunijuurekset on kaikkinensa helppoja ja niitä voi tehdä juuri tarvitsemansa määrän. Sen kanssa vaikka yksi pihvi.
[quote author="Vierailija" time="26.02.2014 klo 10:39"]
Mikä siinä perunamuusissa on? Pari kuorittua perunaa kattilaan ja survaisu. Se on meillä ns. pikaruokaa. jos teet liikaa, niin lopun voi käyttää leipomiseen.
[/quote]
Pikaruokaa?? Heh, montako henkeä teillä syö tuosta parinpotun muusista?
[quote author="Vierailija" time="26.02.2014 klo 10:54"]
[quote author="Vierailija" time="26.02.2014 klo 10:39"]
Mikä siinä perunamuusissa on? Pari kuorittua perunaa kattilaan ja survaisu. Se on meillä ns. pikaruokaa. jos teet liikaa, niin lopun voi käyttää leipomiseen.
[/quote]
Pikaruokaa?? Heh, montako henkeä teillä syö tuosta parinpotun muusista?
[/quote]
Tässä ketjussa puhutaan sinkkuruoasta. Minäkin ihmettelen tuota Ap:n perunamuussikommenttia. Muusi on todella nopea valmistaa, se vain tuntuu isotöisemmältä jos käyttää sähkövatkainta, joka täytyy erikseen kaivaa laatikosta ja viritellä käyttövalmiiksi. Pienen annoksen tekee hetkessä esim. tällaista käyttäen.
Piti kommentoida samaa kuin 14: jos ketjun otsikko on Sinkkuruokaa, siinä tarkoitetaan yhden hengen taloutta.
14:n linkkaama esine on perunansurvin, jonka kuvittelisi löytyvän joka kodista. Yhden hengen muussin tekee vaikka haarukalla tai lusikalla.
No kyllähän perunamuussia voi pakastaa. Ite tein vähän aika sitten ison kattilallisen jauhelihakeittoa ja pakasti suurimmman osan. Ihan normaaleja ruokia teen vaikka yksin asunkin.
Laiska oot