Tämän tasoisilla resepteillä oma ruoanlaittokirja..?
Kommentit (9)
Laita suklaapalat, sokeri, vaniljatanko ja maito paksupohjaiseen kattilaan. Lämmitä hitaasti ja sekoittele, kunnes suklaa sulaa. Kuumenna ja vispaa kaakaota, kunnes se on vaahtoavaa. Ota vaniljatanko pois. Kaada kaakao mukeihin, nostele päälle kevyesti vispattua kermaa ja raasta koristeeksi suklaata.
usein lastenkeittokirjat ovat tuota sorttia
Niin, onhan yläasteen kotitalouskirjassakin vastaavia reseptejä.
Resepti on siis Hanna Gullichsenin käsialaa. :D
Onko oikeesti?!? Mä luulin että tää oli joku läppäketju minkä joku oli aloittanut ja muut jatkaneet! Hahaaa, ei oo todellista!! :D :D :D
Sitten kun kaakao onnistuu, voi jatkaa kokkaamisharjoituksia "kolikkoperunoilla" eli uunissa (nahkeaksi?) paistetuilla Puikuloilla:
Noh, onhan toi nyt vielä ihan ok. Pahempi vois olla 2dl maitoa, 2tl kaakaojauhetta -tyyli.
Sitä harrastetaan nykyään askartelukirjoissa.
"Maalaa valmis tipukuvio keltaiseksi ja tee sille tussilla silmä. Saat tosi söpön koristeen pääsiäisruohon sekaan!"
Ja kuvittele kirja täynnä näin nerokkaita ideoita... *huooooh* Osa noista olleet (onneksi? järkytykseksi? entiedä...) ulkomaisia kirjoja...
100 g
tummaa suklaata paloina
1 rkl
sokeria
1
pituussuunnassa halkaistu vaniljatanko
3 dl
maitoa
1 dl
kuohukermaa vaahdotettuna