Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Tietääkö teistä ketään, kuka tykkää tartar -pihvistä?

Vierailija
15.08.2013 |

Siis oikeasti? Raakaa nautaa/härkää jauhettuna ja  raakaa kanamunaa? Suolaa ja pippuria?

 

Ostin äsken Lidlin tarjouksesta nautajauhelihaa kilon, halpaa oli, mutta syötän sen kissalle. Jauheliharuokiin käytän kyllä nauta-sika jauhelihaa, toi pelkkä nauta on liian rasvatonta....

Kommentit (19)

Vierailija
1/19 |
15.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tykkään, tykkään myös carpacciosta (suurta herkkua)

 

Riippuu ihan ruuasta, toiseen sopii possun jauheliha, toiseen vaikka lampaan.

Vierailija
2/19 |
15.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tajunnut kysymystä. Mutta pidän tartar-pihvistä. Tosin sitä ei tehdä jauhetusta lihasta....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/19 |
15.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tartar tehdään fileestä, ei mistää halvasta ruhon osasta. 

 

otsikkosi on oikeasti ihan kamalaa kieltä ja mä en yleensä takerru kielioppiin tai kirjoitusvirheisiin

Vierailija
4/19 |
15.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tiedän. Mun yli kuuskymppisenj isän. Rakastaa tartar-pihviä. Rakastaa syödä myös raakaa maksaa, päälle vaan suolaa ja pippuria.

 

Eräs ystäväni (kolmekymppinen nainen) syö välillä käsin raakaa jauhelihaa suoraan paketista. Ripottelee vaan suolaa päälle. On kuulemma tykännyt lapsesta lähtien. Syö tällä tavalla myös -30% merkittyjä jauhelihoja...

Vierailija
5/19 |
15.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

MINÄ!!

Vierailija
6/19 |
15.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä ja moni muu.

 

Tartar-pihviin tai voileipään liha raaputetaan kokolihasta, joko paistista tai fileestä.

 

Ei kukaan käytä valmisjauhelihaa tartarpihviin.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/19 |
15.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä myös olen koko elämäni (40v) ottanut nokareen raakaa jauhelihaa suoraan paketista. Se on hyvää. Ja sinähän se tulee samalla maistettua onko tuote ok. Nautaa, sika-nautaa...kumpikin käy. Kanoja ja kalkkunoita en maistele. ja lampaa, hirvet, hevoset ei meillä useinkaan ole jauhelihana. 

 

Tehdaspakattuja kaasupakkauksia en myöskään käytä, vaan kauppiaan jauhamaa lihaa.

Vierailija
8/19 |
15.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ap: murre taisi mennä osittain Turun puoleen - joo, mutta silti vaikka fileestä, raakaa jauhelihaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/19 |
15.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saksassa entisen työpaikkani aamiaisella laitettiin raakaa valmisjauhelihaa leivän päälle.

Vierailija
10/19 |
15.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä tykkään, samoin kuin meidän koko perhe. Tartar pihvi on ollut yksi lempiruuistani lapsesta lähtien. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/19 |
15.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä rakastan raakaa lihaa ja kalaa. Tartarpihvi on suurta herkkuani. Laitan usein myös leivän päälle raakaa naudan jauhelihaa, pippurilla ja suolalla maustettuna, päälle rapeaa kuivattua sipulia. Carpacciota syön usein sekä lihasta että kalasta tehtynä.

 

Miksi raa'an lihan syöminen kuulostaa ap:stä niin kummalliselta, sehän on ihan yleinen tapa ympäri maailmaa?

Vierailija
12/19 |
15.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ap vastaa nro 11: siksi raaan jauhelihan syöminen kuulostaa kai mun mielestä kummalliselta, koska se jauheliha haisee mun mielestä pahalle. Yleensäkin kaikki tuore liha haisee mun mielestä pahalta.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/19 |
15.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos joku vetää naamaansa valmisjauhelihaa paketista ei voi puhua tartar-lihasta.

 

Tartar-pihviin pitää olla laadukasta juuri raaputettua lihaa. Ruokalusikalla on hyvä raaputtaa. Tartar-lihassa ei sidekudosta eikä kalvoja.

 

Ravintolakoulussa opin tekemään kyseistä herkkua samoin työelämässä kylmäkkönä.

 

Tilauksen mukaan tehtiin, aina raaputettiin kokolihasta joko paistista tai sisäfileestä. 

 

Yhden ravintolan lounaan alkuruokapöydässä oli minikokoisia tartar-pihvejä.

 

Tartarpihvin lisäkkeet ovat keltuainen, sipuli, maustekurkku, punajuuri pieninä kuutioina sekä kaprikset ja tietenkin mustapippuri jonka asiakas laittaa itse myllystä ja suola. Suolaa kyllä tulee itselleni riittävästi maustekurkusta ja

kapriksesta.

 

 

Vierailija
14/19 |
15.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Raaka liha, nam nam, etenkin juuri tartarpihvi, carpaccio, bresaola ja prosciutto crudo. Mutta sushiin en koske, hajukin yököttää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
16/19 |
15.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tosi herkullistahan se on.

Syön myös raakaa jauhelihaa jossa mausteet joukossa ja saan kamalia vatsavaivoja, mutta syön kumminkin.

Vierailija
17/19 |
15.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tunne ketään, JOKA tykkäisi tartar-pihvistä.

 

 

Vierailija
18/19 |
15.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tykkään. En laita kananmunaa, mutta sekoitan raakaan jauhelihaan suolaa, mustapippuria ja sipulisilppua. On muuten HERKKUA

Vierailija
19/19 |
13.11.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nähtävästi mielenvikaisia on moneen lähtöön. Hyi helvetti!

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kahdeksan seitsemän