Miten valmistatte parhaat hampurilaispihvit?
Itse en saa niihin mitään makua, vaikka kuinka maustaisin.
Kommentit (29)
Laitan luomusipulikeittoaineksia jauhelihan sekaan. Hyvää tulee!
Otetaan jauhelihaa ja muotoillaan pihviksi. Paistetaan pannulla voissa ja maustetaan pinnasta suolalla ja mustapippurilla.
Sulla on väärä suola. Suolia on monia erilaisia
Ei mitään maustesekoituksia eikä pussikeittoja! Tulee teollisen makuista.
Kunnon vastajauhettua lihaa, reilusti mausteita, sipulia. Kevyt taputtelu muotoon, ei lytätä liian tiukaksi, tulee kuivaa. Kuumassa grillissä pinta ruskeaksi, sisältä punertavaksi.
sekotat vaan jauhelihaan mustapippurin ja hienon merisuolan ja paistat pannulla ilman rasvaa. Parhaista parhaimmat.
Sikanautajauhelihasta ja valurautapannulla öljy-rasvaseoksessa, niin tulee mehevät pihvit. Mitä ihmeen järkeä niitä on uunissa paistaa...?
Parhaisiin hampurilaispihveihin ei tule muuta kuin jauhelihaa, suolaa ja mustapippuria, ei munaa tai korppujauhoja. Ne kuuluvat toki lihapulliin tai murekkeeseen, mutta musta ei hampurilaispihveihin. Jos terveellisyydestä ei välitä, kannatta paistaa voissa, kuten 4 neuvoi.
Luomusipulikeitto ei muuten maistu teolliselle. Ainesosat ovat: luomusipuli 42%, merisuola, luomuvehnäjauho, luomuperunajauho, luomumaltodextriini (maissi), luomusokeri, luomupaprika, luomupersilja, luomutimjami, luomumustapippuri.
Se on hyvä, jos ei osaa itse maustaa. Toki nuo jauhot ovat turhia, ilmankin saa hyviä pihvejä.
Teen Jalluna, siis sinä kastikkeena. Peruspihvit, mutta creme fraiche ja paahdettua sipulia, korppujauhot ovat tässä saatanasta seuraava. Upotan Torin kastikkeeseen runsaiden vihannesten kera ja nautin kerran pari vuodessa. Käytännössä resepti on tässä:
http://pastanjauhantaa.blogspot.fi/2007/04/lihapullat-jallukastikkeessa.html
Mutta purilaisiin sovellettuna, Liha saa olla mureaa ja tosin kuin reseptissä, ranskalaisen sipulikeiton sijaan, tuoretta sipulia ja paisto pannulla hieman litistettynä, Sama kastike kuin linkissä ja runsaasti vihanneksia purilaisen väliin ja tilkka kevytmajoneesia!
[quote author="Vierailija" time="09.05.2013 klo 19:20"]
Sikanautajauhelihasta ja valurautapannulla öljy-rasvaseoksessa, niin tulee mehevät pihvit. Mitä ihmeen järkeä niitä on uunissa paistaa...?
[/quote]
No, sitä järkee, ettei tulee turhaa rasvaa. Ja eikö nää ole makuasioita? Paistat omat pihvis niinkun haluat ja annat muiden tehdä samoin, eikö?
Näin grillikautena teen ne näin: paistijauhelihaa, pekonia silputtuna, (sipulia) ja pippuria. Pekoni antaa bbq makua ja sulaa grillissä lihan sekaan eikä liha kuivu.
[quote author="Vierailija" time="09.05.2013 klo 19:54"]
[quote author="Vierailija" time="09.05.2013 klo 19:20"]
Sikanautajauhelihasta ja valurautapannulla öljy-rasvaseoksessa, niin tulee mehevät pihvit. Mitä ihmeen järkeä niitä on uunissa paistaa...?
[/quote]
No, sitä järkee, ettei tulee turhaa rasvaa. Ja eikö nää ole makuasioita? Paistat omat pihvis niinkun haluat ja annat muiden tehdä samoin, eikö?
[/quote]No eiks tässä just kysytty itse kunkin PARHAITA hampurilaispihvejä? ohis
Naudan jauhelihaa, suolaa reilusti, mustapippuria ja itse yleensä käytän myös worchestershireä lorauksen. Ainekset kenwoodin sekoittimeen, k-terällä vatkausta niin että jauhelihan rakenne rikkoontuu kunnolla "mössöksi" jolloin siitä on helppo taputella kasassa pysyviä pihvejä leivinpaperin välissä.
Hampurilaispihvi EI ole "jauhelihapihvi" , rakenne ei pysy kasassa kananmunan avulla, siihen ei laiteta sipulia eikä korppujauhoja. Se on 100% lihaa + mausteet ihan niinkun väsähtäneessä mäkkärin mainoksessakin aikanaan kerrottiin.
Sopiva ison pihvin koko on 150g. Mäkkärin hampparin tyylistä jos tekee niin sillon 75g.
[quote author="Vierailija" time="09.05.2013 klo 19:14"]
Sulla on väärä suola. Suolia on monia erilaisia
[/quote]
Reps ja kops! Suolia on tosiaan monenlaisia; ohutsuoli, paksusuoli, peräsuoli.
Ei ei ei mitään korppujauhoja, munia tai muutakaan jatketta. Sillä lailla syntyy mureketta tai lihapullia. Hampurilaispihvit sisältävät ainoastaan tuoretta naudan jauhelihaa. Ne muotoillaan ilmaviksi kiekoksi ja maustetaan suolalla ja mustapippurilla juuri ennen paistamista valurauta- tai hiiliteräspannulla tai grillillä. Käsittely ja paistaminen on helppoa, kun pakastaa pihvejä kymmenen minuuttia. Koskaan ei ole pihvi hajonnut tai epäonnistunut.
Mun parhaat hampurilaispihvit syntyy mustapavuista. Tukee mainiosti mausteita (mulla ainakin pippuri, suola, chili, maun mukaan muutakin).
Jauhelihaa ja suolaa. Riittävä suola ottaa lihasta esiin sellaisia proteiineja, jotka pitävät sen kasassa.
Käytä hyvää suolaa, esim alepasta maldon. Kummasti liha maistuu.
Ihan teen kuin muutenkin tekisin jauhelihapihvit, eli
kermaviili-purkki ja desi meira maustettua korppujauhoa sekoitetaan, annetaan turvota hetki.
Kuullotan sipulia sekaan, sekä muna ja paistijauhelihaa (400g). Sekoitetaan ja uuniin. Hyvää.