Miten te valmistatte kaalilaatikon noin suurinpiirtein? Mitä laitatte nesteeksi, kermaa, lihalientä vai mitä?
Näkyy olevan niin monenlaisia ohjeita tarjolla... mikä on oikeasti hyvä ohje?
Kommentit (9)
itse laitan aina vaan kaalisuikaleet, jauhelihan sekä puuroriisin ja porkkanasuikaleita (+mausteita) vuorotellen isoon uunipataan ja maitoa nesteeksi sekä siirappia myös.
sitten vaan hauduttelen pitkään ja miedolla! =) nam!
Ja nimenomaan puuroriisiä keitettynä lihaliemessä, irtoriistä tulee myös kuivaa.
Maista ja maista !!
Smaka, smaka sanoon kokki Tina telkkarissakin.
Keitän suolatussa vedessä jossa myös meiramia suikaloitu kaali.
Keitän puuroriisin lihaliemikuutiolla maustetulla vedessä.
Ruskistan jauhelihan ja maustan sen reilusti, sekoitan jauhelihan keitetyn riisin sekaan ja vielä maistan onko tarpeeksi mausteita. Sit sekotan riisi-jauhelihaseoksen kaalin sekaan isoon voideltuun uunivuokaan ja nesteenä käytän kaalin keitinlientä. Haudutan/pasitan 150 asteisessa uunissa 2-3h. Joskus olen laittanut siirappia vielä päälle ennen uuniin laittoa mut jostain syystä se on viime aikoina jäänyt pois. Olen kuullut että jotkut käyttää maitoa myös liemenä mutta en ole ikinä kokeillut.
eli noin litraa kohti maitoa 5-6 munaa, tulee ihanaa :) Muutenkin yksi lemppariruuista.
Meillä koko suku tekee sen ihan munamaidolla.
Meillä tosi paljon kehuttu kaalilaatikko tehdään näin:
Suikaloin kaalit, keitän hetken kattilassa. Samassa kattilassa kiehuu vähän puuroriisiä. Samaan aikaan paistan nauta-sika jauhelihan. Maustan molemmat suolalla ja jauhelihan myös valkopippurilla.
Kaikki sekaisin hyvin voideltuun vuokaan. Päälle munamaito. Esim. 2 munaa ja 0,5l maitoa. Voinokareita ja siirappia pinnalle, (suolaa) ja purkki ruokakermaa päälle. IHANAAAAA! Teenkin sitä huomenna. :)
Ja vaikka voisi luulla, ruoka ei ole ns. kermainen, vaan kerma häviää sinne munamaidon kanssa, siis hyytyy.
1 kaali suikaloidaan ja haudutetaan suikaleita voissa pannulla niin, että ruskistuvat ja menevät kasaan.
reilusti rasvaista jauhelihaa (sika-nauta)
Keitettyä puuroriisiä
Neste: lihaliemi
Mauste: suolaa, joskus vähän muskottia
Vähän siirappia laatikon päälle ennen uunissa hauduttamista.
Haudutan uunissa 1-3 tuntia, 150 asteessa, jos pitkä haudutus voin pienentää asteita.
Tee iso annos kerralla, voit pakastaa ja on lämmitettynäkin tosi hyvää.