Miten estän ettei liha-makaronilaatikosta tule kuivaa känttyä?
Antakaapa niksinne eri vaiheisiin. Voin käyttää tai olla käyttämättä munaa, maitoa ja lihalientä.
Kommentit (34)
jossa YKSI lihaliemi kuutio makua antamassa. Naudan jauhelihaa väh. 400g, mielellään 500g tai 600g. Mausteet,yksi kuullotettu sipuli,munamaitoon 3 munaa ja 7 dl kevytmaitoa. Huuhtelen makaroonit nopeasti kylmällä vedellä ja kaikki ainekset sekaisin vuokaan. Päälle voinokareita sekä juustoraastetta, uuniin ALAtasolle 175 astetta ja tunti. On aina mehevää laatikkoa!
Itse laitan sekaan juustoraastetta ja se mehevöittää ruokaa. Jotkut käyttävät tomaattimurskaa. Meillä lapset ei söisi sellaista, mutta voi kokeilla.
tarpeeksi nestettä ei tule kuivaa,175 astetta tunti tai 200 astetta puolituntia uunissa:)
on se että keitän makaronit kypsäksi, ja laitan reippassti munamaitoa. Munamaidon sekaan lorautan kermaa ja jauhelihan sekaan porkkanaraastetta.
Ikinä ei tule kuivaa.
n. 400g jauhelihaa
melkein pussillinen makaronia
7dl maitoa
3 munaa
mausteet
Maitomuna seosta niin, että peittyy kunnolla. Mielummin, jätät vaikka osan jauhelihasta ja makaronista laittamatta vuokaan jos on liian vähän. Vuoan täytyy olla tarpeeksi iso, ettei yli tule nesteet uuniin. Yksi vinkki on sitten vielä se, että paistamisen ajaksi tai kesken paistamisen laitat leivinpaperin vuoan päälle niin ei kärvenny pinta. 175 astetta noin tunti (seuraat milloin valmista). Ja uunin keski- tai alatasolla.
monia täältä saatuja reseptejä koittanut ja aina yhtä kuivaa.
Nykyiset makaronit ei ime sitä nestettä kuten aiemmin. Jäävät pieniksi, vaikka kuinka keittäis.
No entäs missä vaiheessa voisin käyttää lihalientä, jos laitan myös muna-maitoa? Onko paha, jos laitan makaronien keitinveteen lihalientä?
Entä tuleeko laatikosta "venyvää", jos laitan juustoraastetta? En haluaisi sellaista efektiä.
ap
n. 400g jauhelihaa
melkein pussillinen makaronia
7dl maitoa
3 munaa
mausteetMaitomuna seosta niin, että peittyy kunnolla. Mielummin, jätät vaikka osan jauhelihasta ja makaronista laittamatta vuokaan jos on liian vähän. Vuoan täytyy olla tarpeeksi iso, ettei yli tule nesteet uuniin. Yksi vinkki on sitten vielä se, että paistamisen ajaksi tai kesken paistamisen laitat leivinpaperin vuoan päälle niin ei kärvenny pinta. 175 astetta noin tunti (seuraat milloin valmista). Ja uunin keski- tai alatasolla.
Munanhan tehtävä on juurikin sitoa ja kiinteyttää makaronilaatikko.
400g:n jauhelihaa ja pussilliseen makaronia riittää hyvin yksi muna.
Eikä siitä tule venyvää juustoraasteella, koska ei sitä laiteta niin paljon. Käytä sikanautajauhelihaa, kevytjauheliha tai paisti voi olla liian kuivaa.
Lihaliemen sijaan voi kokeilla fondia, niitä on annospaloina ja pullossa. Itse en koskaan mausta tavallisella lihaliemellä, myös pelkkä maustaminen riittää. Esim. paprikaa, jauhelihamaustetta, suolaa, pippuria tms. oman maun mukaan. Tarpeeksi nestettä, niin että se yltää myös päällimmäisiin makaroneihin. Päälle vain vähän juustoraastetta, tulee ohut kuori jonka voi halutessa ottaa pois. Itse tykkään eniten tuosta juustokuoresta, kunhan se ei ole kovaa! Kannattaa myös pyöräyttää vaikka lusikalla nesteet tasaisesti makaroni-jauhelihan kanssa ennen uuniin laittoa. Tuo 175-astetta riittää, ja n.45-60min.
Paistia olin ajatellut. Alkaa epäilyttää koko ruokalaji. En ole tehnyt vuosiin, mutta ainakin ennen se oli jotenkin kuivakkaa.
ap
käytetään yleensä kaikkeen paistijauhelihaa, jos on marketin tavallista jauhelihaa niin rasvaa on ihan riittävästi, ei tule kuivaa.
Älä pidä ruokaa uunissa liian kauan, älä laita liikaa kananmunia ja munamaitoa tulee sen verran, että näet sen nesteen just siitä päältä katsoessa.
Paistoastian muodolla on myös merkitystä, matalassa astiassa paistettu ruoka kuivaa nopeammin.
Laita uunivuoka uunin alaosaan, ja kansi päälle. Niin ei karkaa laatikon kosteus (etenkin, jos käytät kiertoilmauunia).
Kannattaa myös sekoittaa munamaito kunnolla makaronijauhelihaseokseen, ei vain kipata päälle.
Makaroneissakin on eroa, toiset tykkää että keitetään ylikypsiksi laatikkoa varten. Mä laitan mieluummin tuon kannen uunivuoan päälle...
Minä en keitä niitä makarooneja olenkaan, vaan laitan tarpeeksi vettä ja fondiklöntin ja tietysti jauhelihaa. Uunissa tunnin 200 asteessa
monia täältä saatuja reseptejä koittanut ja aina yhtä kuivaa.
Nykyiset makaronit ei ime sitä nestettä kuten aiemmin. Jäävät pieniksi, vaikka kuinka keittäis.
ne halpikset on aika onnettomia... Me käytetään siksi semmoisia vähän isompia putkimakaroneja, jotain italialaisia merkkejä (esim. Barilla Maccheroni), niiden suomalaisten sijaan, kun ne on tosiaan niin pahoja ja kuivakoita ne perusmakaronit.
400g jauhelihaa
1,5 pussia makaronia
5dl maitoa
2munaa
Uuni 225 30 min ja juustoraastetta päälle.
Aina onnistunut ja ei oo ollu kuivaa, vaan tosi mehukasta ja hyvää. Ja moni kehuu ja kysyy että miten teen kun ei oo kuivaa. Makaronit keitän kypsäksi ja lihaliemen sekoitan jauhelihan joukkoon.
Ohjeella teit kun tuli hyvää? Itsekin kaipaisin hyvää ohjetta..
Laitoin kermaa joukkoon.
ap