Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Suosikki italialainen ravintolasi stadissa?

Vierailija
17.01.2013 |

Ihme ja kumma juttu. Niin hyvää kuin italialainen onkin - ja lähes kaikkien makuun, niin jostain syystä en ole löytänyt stadista kovinkaan hyviä italialaisia?



Gastone -ihan hyvä

La Famiglia - iha hirvee

Virgin Oil - huono palvelu

Vespa - en oo käynyt

Sasso - en oo käynyt



Mitä muita?

Kommentit (21)

Vierailija
1/21 |
17.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

La Famiglia on tosiaan ihan järkky, samoin Vapiano on aika tylsä vaikka ruoka syömäkelpoista onkin.

Vierailija
2/21 |
17.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

http://www.ravintolanerone.com/





Nyt ei ole pitkään aikaan tullut käytyä siellä. toivottavasti ruoat yhtä hyviä kuin silloin.. Pitäskin mennä kokeilemaan taas :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/21 |
17.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

missä sä oot käyny on noita uudenlaisia wannabe-virityksiä. Kuten sanottu Villetta on aivan loistava. Neronekin on ihan jees. Rivoletto on myös ihan jees.



Joku La Famiglia ei nyt oo italialaista nähnykään.

Vierailija
4/21 |
17.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

http://www.rivolirestaurants.fi/rivoletto/index.shtml

http://www.ravintolarodolfo.fi/



Nuo tuli ekana mieleen. Sitten on sellaisia kulmabistrotyylisiä, ei mitään hienoja, mutta joissa saattaa saada tosi hyvää ruokaa. Esim.



http://www.villetta.fi/

http://www.ravintolanerone.com/

Vierailija
5/21 |
17.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Don Corleone on hyvä, mutta ei kovin viihtyisä!



Ap

Vierailija
6/21 |
17.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Don Corleone on hyvä, mutta ei kovin viihtyisä!

Ap

Harmi kun se on sellainen kauppakeskuksen kulmaan tungettu ahdas lasiakvaario, nimittäin ruoka on kyllä oikeasti hyvää! Mutta omaa rauhaa jutella seuralaisen kanssa ei kyllä saa, kun vieressä joka puolella on muita ihmisiä jopa samassa pitkässä pöydässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/21 |
17.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja Gastonesta

Vierailija
8/21 |
17.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei hieno, mutta hyvä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/21 |
17.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

ole yhtään kunnollista italialaista ravintolaa. Alussa voi olla yritystä, sen jälkeen ruokalista suomettuu ja lautasella on vain häivähdys cucina italianaa. Ongelma on varmaan osittain, että valmistusaineita ei tänne tuoreena saada ja toisaalta suomalainen käsitys italialaisesta ruuasta. Jos ei tee sitä ruokaa, mitä asiakkaat odottavat saavansa, ei ole asiakkaita. Sääli.

Vierailija
10/21 |
17.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Erikoisuutena se, että pasta annoksia saa myös gluteenittomana, jos sellaiseen on tarvetta.



www.vaelsa.fi



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/21 |
17.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

ole yhtään kunnollista italialaista ravintolaa. Alussa voi olla yritystä, sen jälkeen ruokalista suomettuu ja lautasella on vain häivähdys cucina italianaa. Ongelma on varmaan osittain, että valmistusaineita ei tänne tuoreena saada ja toisaalta suomalainen käsitys italialaisesta ruuasta. Jos ei tee sitä ruokaa, mitä asiakkaat odottavat saavansa, ei ole asiakkaita. Sääli.

lisäksi suurin osa ravintola tarjoaa Pohjois-Italian tyylistä ruokaa, saisi olla sellaisia etelän tyylisiä myös. Se ruokahan on todella erilaista etelässä ja pohjoisessa. Pohjoisessa enemmän voita, lihaa, risottoja jne, etelässä mausteisempaa, kasvispitoisempaa, enemmän kalaa ja äyriäistä.

Vierailija
12/21 |
17.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Täältä myös ääni Rodolfolle, on vielä perheyritys. Minusta on mukavaa tukea pientä.



Ja anteeksi, mutta on pakko; suomettuminen ei tarkoita suomalaistumista. Jos haluaa käyttää sivistyssanoja, kannattaa tarkistaa mitä ne tarkoittavat. Raivostuttavaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/21 |
17.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

se niin hienoa, että tähänkin ketjuun on saatu kaksi henkilöä, jotka ovat kiertäneet Suomen jokaisen ravintolan! Muutenhan heillä ei voisi olla mielipidettä kaikista, jos eivät niissä ole syöneet.

Vai mutuako sieltä taas jaetaan? Oletteko edes käyneet kaikissa tässä ketjussa mainituissa ravintoloissa? Ai, sen yhden ei niin kehutun saa jättää väliin, sehän ei oikein ole italialainen tai ravintola.

Vierailija
14/21 |
17.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

se niin hienoa, että tähänkin ketjuun on saatu kaksi henkilöä, jotka ovat kiertäneet Suomen jokaisen ravintolan! Muutenhan heillä ei voisi olla mielipidettä kaikista, jos eivät niissä ole syöneet.

Vai mutuako sieltä taas jaetaan? Oletteko edes käyneet kaikissa tässä ketjussa mainituissa ravintoloissa? Ai, sen yhden ei niin kehutun saa jättää väliin, sehän ei oikein ole italialainen tai ravintola.


olen syönyt kaikissa, en tarjoile mutua. Pasta- ja risottoannosten koostumus kertoo jo ravintolasta aika paljon.

Ja todella paljon anteeksi suomettumisesta. On vähän vaikeuksia soomenkeelen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/21 |
17.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

ole yhtään kunnollista italialaista ravintolaa. Alussa voi olla yritystä, sen jälkeen ruokalista suomettuu ja lautasella on vain häivähdys cucina italianaa. Ongelma on varmaan osittain, että valmistusaineita ei tänne tuoreena saada ja toisaalta suomalainen käsitys italialaisesta ruuasta. Jos ei tee sitä ruokaa, mitä asiakkaat odottavat saavansa, ei ole asiakkaita. Sääli.

Kyllä vaan on kunnollista. Vai mikä on Vaelsassa vikana? Etkö tykännyt vai etko oo ees käynyt?

Vierailija
16/21 |
17.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

ole yhtään kunnollista italialaista ravintolaa. Alussa voi olla yritystä, sen jälkeen ruokalista suomettuu ja lautasella on vain häivähdys cucina italianaa. Ongelma on varmaan osittain, että valmistusaineita ei tänne tuoreena saada ja toisaalta suomalainen käsitys italialaisesta ruuasta. Jos ei tee sitä ruokaa, mitä asiakkaat odottavat saavansa, ei ole asiakkaita. Sääli.

Kyllä vaan on kunnollista. Vai mikä on Vaelsassa vikana? Etkö tykännyt vai etko oo ees käynyt?

2 kertaa käynyt, ja se riittää. Ekan kerran söin lounaaksi sinisimpukkapastan. Ruoka oli täysin mautonta ja simpukat selvästi tölkistä. Toisen kerran kävin päivällisellä illemmalla. Ruokaa joutui odottamaan todella kauan, noin tunnin, vaikka paikka ei ollut täynnä. Alku-bruschetta ok, mutta pääruoaksi ottamani pihvi pinaattilisäkkeellä oli inha kokemus. Erittäin jänteinen, ylikypsä pihvi ja maustamaton (mauton) pinaatti. Seurueestamme yhdellä oli kuitenkin erittäin hyvä annos, tryffelipastaa.

Vierailija
17/21 |
17.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset


Kyllä vaan on kunnollista. Vai mikä on Vaelsassa vikana? Etkö tykännyt vai etko oo ees käynyt?


kokilla hyvä päivä. ;) Valitettavasti tykkään italialaisesta ruuasta, tiedän miltä se maistuu kun ainesosat ovat tuoreita (eivät tölkistä tai raakana tänne tuotuna), pasta hyvää.

Nämä ovat makuasioita. Olen aivan varmasti kokeillut jokaista pk-seudun ns. italialaista ravintolaa ja valitettavasti pysyn toteamuksessani, että yritystä löytyy alkutaipaleella (varsinkin jos kokki ja omistajat ovat italialaisia). Sen jälkeen on vain pakko tehdä myönnytyksiä ja SUOMALAISTAA ruokalistaa.

Vierailija
18/21 |
17.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset


Kyllä vaan on kunnollista. Vai mikä on Vaelsassa vikana? Etkö tykännyt vai etko oo ees käynyt?


kokilla hyvä päivä. ;) Valitettavasti tykkään italialaisesta ruuasta, tiedän miltä se maistuu kun ainesosat ovat tuoreita (eivät tölkistä tai raakana tänne tuotuna), pasta hyvää.

Nämä ovat makuasioita. Olen aivan varmasti kokeillut jokaista pk-seudun ns. italialaista ravintolaa ja valitettavasti pysyn toteamuksessani, että yritystä löytyy alkutaipaleella (varsinkin jos kokki ja omistajat ovat italialaisia). Sen jälkeen on vain pakko tehdä myönnytyksiä ja SUOMALAISTAA ruokalistaa.

esimerkiksi pastoista suomalainen tykkää huomattavasti runsaammista ja ruokaisammista annoksista kuin mitä italiassa syödään. Jos täällä tarjoaa vaikka sellaista oikeaa pasta carbonaraa, jossa ei ole kuin hieman pancettaa, mausteita, pecorinoa ja kananmunaa, vaan ei kermaa eikä paljon lihaa, valittaa suomalaiset eikä se heille maistu. Täällä tykätään semmoisesta amerikkalaistyyppisestä pastasta. Samoin pizzoissa jenkkipizza on enemmän suomalaiseen makuun kuin sellainen mitä italiassa tarjotaan: suomalaiset tarvii paljon täytettä ja paljon juustoa.

Myös monet perinteiset italialaiset contornit eli pääruoan lisäkkeet on suomalaisten makuun liian kitkeriä maultaan joten täytyy sitäkin täytyy säätää suomalaiseen makuun.

Vierailija
19/21 |
17.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko kenelläkään kokemusta?

Vierailija
20/21 |
17.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

voi olla suomesta saatavien raaka-aineiden laatu varsinkin talvikaudella. Monet italialaiset ruokalajit on varsin yksinkertaisia ja niiden hyvyys perustuu siihen että raaka-aineet on huippulaatua ja täynnä makua. Suomessa kuitenkin varsinkin vihannekset on suuren osan vuotta kauan sitten korjattua tuontitavaraa, joka ei maistu oikein miltään.



Itselleni oli Suomeen muutettuani yllätys että sellaiset ruoat jotka Italiassa oli taivaallisen hyviä, olivatkin ihan tylsiä kun ne teki siitä mitä Citymarketista löytyi. Vaikka ihan samalla ohjeella teki. Tätä on toki oppinut sitten kiertämäään lisämaustamisella ja lisäämällä yksinkertaisiin ruokalajiin useampia ja vahvemmanmakuisia aineita mukaan korvaamaan sitä makua minkä pitäisi tulla todella tuoreesta lähellä tuotetusta raaka-aineesta, ja niin sitä ruoan suomalaistumista sitten tapahtuu. Minä en kyllä koskaan laita lisäksi kermaa ja voita ja lihaa kuten monessa paikassa tehdään, vaan vaikka sitten kuivattua chiliä, oliivejä, yrttitahnaa, sitruunankuorta/mehua tms.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän yhdeksän kaksi