Se siitä karppaamisesta
Hiilareiden syönti vähentää 2 tyypin diabetes riskiä. Kovat rasvat ja erityisesti runsas proteiinin syönti lisää diapetes riskiä
http://elisa.net/uutiset/kotimaa/?id=95452182
Kommentit (17)
kaiken mitä uutisissa lukee..huooh.
kaiken mitä uutisissa lukee..huooh.
Sulla on varmaankin pätevämpi todiste mielipiteesi tueksesi kuin väitöstutkimus
Eli diabeteksenkö takia karppaaja karppaakin?
Vai olisko, että vaikka laihduttamisen takia tai yleisen terveytensä? Normaalipainollahan voidaan sitä paitsi romahduttaa diabeteksen esiintyvyys, joten jos karppaaminen tiputtaa kiloja, niin kyllä silloin tippuu diabetesriskikin hurjasti.
Eli diabeteksenkö takia karppaaja karppaakin?
Vai olisko, että vaikka laihduttamisen takia tai yleisen terveytensä? Normaalipainollahan voidaan sitä paitsi romahduttaa diabeteksen esiintyvyys, joten jos karppaaminen tiputtaa kiloja, niin kyllä silloin tippuu diabetesriskikin hurjasti.
Kyseisen miehen livenä nähneenä häviää viimeisetkin uskot karppauksen hyvinvointia lisäävään puoleen. Harvinaisen pöhöttynyt tapaus.
Enpä silti ala kauhomaan kaksi käsin kitaani glukoosi-fruktoosisiirappia, tärkkelyssiirappia, maltodekstriiniä ym. nopeaa hiilaria. En tosin ole ikinä karpannutkaan, mutta eivät nuo tyhjät huippunopeat, halpoina täyteaineina käytetyt hiilaritkaan mitään terveellisiä ole. Tuskin mitään menettää, ellei niitä syö.
Muutenkin on jännää, että hoetaan karppaamista, että se olisi se suurten massojen trendi. Ei se ole, vaan hyvin pienen joukon juttu. Suurten massojen juttu taas alkaa olla se, että halutaan mahdollisimman aitoa, luonnollista ja alkuperäistä ruokaa. Juuri oli tutkimus, että esim. einesten myynti laskee. Ihmiset siis haluavat tietää, mistä ruoka tulee ja tekevät sitä enemmän itse oikeista raaka-aineista. Kotiruokabuumi on kasvussa. Toisaalta myös vältetään lisäaineita, koska niillä korvataan elimistölle oikeasti hyödyllisiä vitamiineja, antioksidantteja, kivennäisaineita, hivenaineita, hyviä rasvoja jne. sisältäviä ainesosia.
Karppaus on virallinen ja asiantuntijoiden suosittelema ruokavalio diabeteksen hoitoon. Näin siis kehittyneissä maissa. Eihän tuossa väitöskirjassa edes tutkittu karppausta vaan sitä miten paljon ruisleipä aiheuttaa sokeritautia. Tulos oli, että yhtä paljon kuin huontokin hiilarit.
Kyseisen miehen livenä nähneenä häviää viimeisetkin uskot karppauksen hyvinvointia lisäävään puoleen. Harvinaisen pöhöttynyt tapaus.
Ketään asioista perillä olevaa ei toki Heikkilän mielipiteet kiinnosta, mutta ei se millään tavalla karppausta haittaa, koska karppaus ei ole sama asia kuin Heikkilän älyttömyydet.
Tutkimuksesta poimittua: vähiten hiilareita syövät söivät niitä silti yli 100g/pvä eli paljon enemmän kuin yksikään karppaaja. Esim. ketokarpin hiilarit ovat alle 30g/pvä! Voiko muka puhua karppauksesta, jos tilanne on tämä??
taas saa rakas äitini tarttua tällaiseen "tutkimukseen" että minä lopettaisin "hömpötykset". JA paskat, sanon minä...
Huomionarvoista on, että jos hiilareilla korvattiin PUFA-rasvoja (monityydyttymättömiä), niin riski kasvoikin toiseen suuntaan. Ja että rasvojen kohdalla ne ongelmat olivat lähinnä transrasvoissa, eikä niinkään tyydyttyneissä/kertatyydyttymättömissä. Ja että RR ei nyt ihan hirveästi vaihdellut sekään, teki mitä vain.
Eiköhän se oikea syyllinen ole jossain aivan muualla. Esimerkiksi yhdessä tutkimuksessa D-vitamiinia eniten saaneilla oli 40 % pienempi riski tyypin 2 diabetekseen. Tyypin 1 diabetestä D vähensi jopa 80 %, kun tarpeeksi syö (n. 2000 IU/d) eräässä suomalaisessa tutkimuksessa. Mitähän lie olisivat samat luvut, jos D:tä syötäisiin oikeasti tarpeeksi, eikä miniannoksia.
Tuolla tutkimus kokonaisuudessaan, jos jotakuta kiinnostaa:
https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/32388/glycemic.pdf
Eiköhän se oikea syyllinen ole jossain aivan muualla. Esimerkiksi yhdessä tutkimuksessa D-vitamiinia eniten saaneilla oli 40 % pienempi riski tyypin 2 diabetekseen. Tyypin 1 diabetestä D vähensi jopa 80 %, kun tarpeeksi syö (n. 2000 IU/d) eräässä suomalaisessa tutkimuksessa. Mitähän lie olisivat samat luvut, jos D:tä syötäisiin oikeasti tarpeeksi, eikä miniannoksia.
Eikä kiinnosta sekään millä tavalla koehenkilöt karppasivat.
Jos uutiskynnyksen ylittää tieto, että karppauksen aloittanut henkilö saa sydärin ja on kuolla, niin siinä on totuus kaikkeen.
Tästä saadaan johtopäätös -> karppaus on vaarallista!
Eikä kiinnosta sekään millä tavalla koehenkilöt karppasivat.
Jos uutiskynnyksen ylittää tieto, että karppauksen aloittanut henkilö saa sydärin ja on kuolla, niin siinä on totuus kaikkeen.
Tästä saadaan johtopäätös -> karppaus on vaarallista!
Kun tuo koehenkilöiden ruokavalio ei ole edes karppia van virallisterveellistä! Vessapaperikin kelpaisi näille älyköille todistukseksi karppausta vastaan. Yhtä merkittävä tämä väitös ainkin on.
Etelä-Eurooppalaisessa tutkimuksessa (González-Molero 2011) diabetestä esiintyi:
12,4 %:lla ihmisistä, joilla D:tä veressä alle 46 nmol/L
5 %:lla ihmisistä, joilla D:tä veressä yli 46 nmol/L
0 %:lla ihmisistä, joilla D:tä veressä yli 75 nmol/L.
Että se siitä ruokavaliosta.
Huomionarvoista on, että jos hiilareilla korvattiin PUFA-rasvoja (monityydyttymättömiä), niin riski kasvoikin toiseen suuntaan.
Mikään ihme ei ole jos tilanne paranee, kun esim. höttöhiilareita korvataan kasvisperäisellä rasvalla.
olisi toivonut, että tuolla tutkimuksella olisi ollut jotain tekemistä karppauksen kanssa.