Yritän tappaa ennakkoluuloni eli MITEN valmistetaan ruusukaalit!
Tuo inhokki johon kammo jäänyt ala-asteelta ajalta, jolloin lautanen piti syödä tyhjäksi ja jota opin kätkemään mitä ihmeellisimpiin paikkoihin ettei tarvinnut syödä :D.
Eli antakaas nyt tarkat ohjeet, miten siitä saa hyvää :)!
Kommentit (6)
Minä yleensä kyllä halkaisen kaalit ja keitän niitä muutaman minuutin suolavedessä. Sitten kaadan veden pois ja laitan voita joukkoon ja huljuttelen hetken. Hyvää on.
olisin neuvonut kuin kakkonen. Nimenomaan tuo voissa paistaminen tekee niistä ihanan makuisia. Eikä saa höyryttää liian kypsiksi.
vielä kysyn paljonko on muutama minuutti ettei mene sitten liian kypsiksi?
ap
Mä en pysty syömään ruusukaaleja mitenkään laitettuna. Tai no pystyn, mutta pirun kitkerältä maistuu joten en mieleläni syö. Kerran Prisma-dokumentissa oli että tietty prosenttimäärä ihmisiä on ns. supermaistajia ja yksi juttu näillä on juuri se että esim. ruusukaali maistuu heidän suuhun sietämättömän kitkerältä.
ja myös hyviä. Ne muuttuu kamalaksi, jos niitä keittäää/höyryttäää liikaa.
poista uloimmat lehdet ja kova kanta. Tee ristiviilto kantaan. Höyrytä pari minuuttia vähässä suolavedessä. Anna höyryn haihtua, lisää voita. Tai paista vielä kuumalla pannulla voissa. Tulee tosi hyvää!