Miksi mun kakkupohjalle kävi näin?!?
Halkaisin pohjan, ja tässä tulos:
http://aijaa.com/v.php?i=006148823995.jpg
MIKSI näin kävi? Mitä tein väärin?
Kommentit (12)
Mutta ei tuo haittaa, laitat tuon levyn päälle.
Pidempää veistä ei ole...Eikö sahalaitainen ole paras vaihtoehto?
Ai päälle tuo...Sen alapinta on rapea, kun on päällimmäinen. Ajattelin laittaa pohjalle.
Neuvoja, miten pelastaa tilanne? kakku tulee juhliin!
ap
täytteet väliin ja esim kerma päälle. Kukaan ei huomaa tuota! Usko pois! Maku ratkaisee :)
Itse olen koonnut noita "välilevyjä" ihan paloistakin, kun leikatessa/nostaessa on hajonnut.. välillä jopa 5 osaan :)
oisin sitä mieltä, että hiukan raaka sisältä, mutta voit käyttää, koska maku on varmaankin aivan hyvä, eikä se ulospäin näy! Täytteet vain sisään ja päälliset, niin hyvin maistuu! Täytekakun voi paistaa jopa 150 asteessa, jotta tulee riittävän kauan paistettua.
Olithaqn muuten antanut jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista?
häikäilemättä. Herkut väliin vaan! :)
Toisaalta, ihan ohuessa kohtaa mousset sekoittuu, eikä selkeää kakkukerrosta näy, tunnu, maistu...
Pitäisköhän tehdä joku kääretorttupohja ja siitä leikellä pelastuskappaleita?
ap
Annoin "jonkin aikaa levätä", mutta oli vielä hieman lämmin. Ei kuuma, vaan kädenlämpöä pikkasen lämpimämpi...Oisko se syy?
ap
- halkaisit liian pian paistamisen jälkeen
- sinulla ei ole kunnollista sahanteräveistä
- et osaa leikata
- ainesuhteet eivät ole kohdillaan massassa
[iMikä on hyvin jäähtyneen kriteeri? ]Annoin "jonkin aikaa levätä", mutta oli vielä hieman lämmin. Ei kuuma, vaan kädenlämpöä pikkasen lämpimämpi...Oisko se syy?
ap
[/quote]
hyvin jäähtynyt on huoneenlämpöinen. kannattaa muutenkin kakkupohja tehdä edellisenä päivänä.
että pohjat paistetaan päivä tai pari ennen käyttöä.
Lämmintä kakkupohjaa ei kannata leikata, käy just noin.
kondiittori
Annoin "jonkin aikaa levätä", mutta oli vielä hieman lämmin. Ei kuuma, vaan kädenlämpöä pikkasen lämpimämpi...Oisko se syy?
ap
Suositteletteko, että tekisin vaan uuden? Sillähän siitä selviäis!
Sitten annan hyvin jäähtyä, ennenkuin leikkaan. Entä tuo leikkaamistekniikka? Etten osaisi leikata, väitti joku. MITEN leikkaan parhaiten? Nyt leikkasin ensin vähän kauttaaltaan ja sitten veitsenkärki keskellä.
ap
Väliin tulee marjamoussea. Kaksi väliä yhteensä....
ap