Sianniska 2,2 kg, miten valmistan, apuva!
Meidän jääkaappiin on ilmestynyt 2,2 kg sianniskaa (siis käsittääkseni kassleria?), mies hankki kun ollaan menossa ens lauantaina ulkogrillibileisiin. Kiva juttu, mutta mitä ihmettä noin isolle palalle tekee??? Kannattaisko se ensin hauduttaa kotona kokonaisena ja grillata vaan pinta? Apua, kertokaa joku jos olette moista lihakönttiä valmistaneet!
Kommentit (18)
keittäisin palaa pitkään (6-8 tuntia), ja sitten grillaisin. Noin ainakin härän niskakyömystä tulee ihanaa, tosi mureaa ja maukasta, uskoisin että tuostakin tulisi.
Annatko tarkemmat ohjeet, onnistuukohan noin isolla palalla kuin 2,2 kg? Pelkään että jos keitä, menee niin mureaksi että grillaminen ei enää onnistu...Ootko keittämisen jälkeen grillannut kokonaisena vai "pihveinä"?
Entisen kotimaan härkien niskakyömyt oli ihan kivikovaa tavaraa raakana, kestivät hyvin tuon ajan ensin keittäen ja sit grillaten. Kannattaa ehkä vähän katsoa keittämisen aikana että miten köntti pehmenee, ja jetsuttaa aikaa sitten sen mukaan.
Se on bakteerista lihaa ja aiheuttaa sairauksia.
Suututtaa!!
Se on bakteerista lihaa ja aiheuttaa sairauksia.
Suututtaa!!
Menepä ottamaan lääkkeesi.
nyt mitään hauduttele. Kassler on parasta marinoituina pihveinä, se läski siitä sulaa parhaiten kun grillaa sen niin. Ja on nopea grillattava, ei mene kuin hetki kun pihveinä grillaa kun et leikkaa liian paksuiksi. Jos paistat uunissa sitä niin ei enää grilliin, tulee kuiva.
Laita marinadiin vaikka öljyä, viiniä/ viinietikkaa, tuoretta ananasta tai kiivinlohkoja (mureuttavat possunlihaa), soijaa, hunajaa, suolaa, pippuria ... Voit tuunata valkosipulilla, sinapilla, yrteillä (esim riosmariinia). Laita pussiin ja jääkaappiin, kääntele kun muistat, kestää hyvin viikonloppuun.
Voit marinoida joko kokonaisena tai siivuina.
Jos pala on viikonloppunakin kokonainen eikä grillaaminen onnistu, laita kasslerinpala uunivuokaan, ympärille juureksia, tuplafolio tai vuuan kansi päälle ja hauduttele 150-asteisessa uunissa kolme, neljä tuntia. Hyvä tulee.
miten marinoisin, onko jotain hyvää ohjetta? Joku kirjoitti että "anna marinoitus pari vrk", oikeestikko niin kauan? Yhden ystävättäreni mies marinoi ribsejä pelkässä ananasmehussa ja laittaa jotain soosia grillausvaiheessa, toimisikohan se...hmm. Niin mitäs sanotte siihen että ekana hauduttais uunissa ja paistais vaan pinnan, ei ainakaan olis sitkeätä?
eli ravitsemuksesta ja lääketieteestä sekä historiasta.
Ite ostin reilun parikiloisen niskan just kanssa. Ajattelin kokeilla (ei kokemusta) et minkälaisia pihvejä niist tulis. Voihan tuollaisen melkein parin maitopurkin pituisen köntsän laittaa vaikka karjalanpaistilihoiksi jos jaksaa nävertää. Hyvää varmaan pitkää haudutusta vaativiin ruokiin, sillä sitähän possu parhaimmillaankin on.
en grillaisi kokonaisena vaan annospaloina
Niska vaatii pitkän ajan kypsyäkseen ja en jaksa ymmärtää tuollaista valintaa.
Vaatii grillaajalta taitoa saada siitä maukasta kokonaisena, sehän on naturell.
Joten tekisin niin että paloittelisin ja marinoisin pari vrk ja sen jälkeen grillaus. Ei saa olla liian kuuma grilli että liha ehtii kypsyä ja siitä tulee mehukas.
niin sen voisi grillata kokonaisena mutten noin sitkeää ruhonosaa kypsentäisi kokonaisena.
Ei ole kokemusta keitetystä sianniskasta.
Siinä on ilmeisesti nahka ja paksu kerros silavaa päällä ja kenties luutakin.
Veitsi käteen ja poista kamara ja luut, jäljelle jäävä liha marinoitumaan puolentoista sentin viipaleina.
Kaslerista voit leikata pihvejä ja maustaa ne joko marinoimalla tai rubeilla.
Pihvejä ei tarvitse nuijia, vaan niistä tulee grillissä mehukkaita sellaisenaan.
Voihan kaslerista tehdä paistinkin, jolloin se vaatii jo pidemmän maustumisen ja pinnat kiinni ENNEN uuniin laittoa.
Mukavia grillibileitä!
K-kaupan Maikki :)
miten marinoisin, onko jotain hyvää ohjetta? Joku kirjoitti että "anna marinoitus pari vrk", oikeestikko niin kauan? Yhden ystävättäreni mies marinoi ribsejä pelkässä ananasmehussa ja laittaa jotain soosia grillausvaiheessa, toimisikohan se...hmm. Niin mitäs sanotte siihen että ekana hauduttais uunissa ja paistais vaan pinnan, ei ainakaan olis sitkeätä?
Perkeleen tollot jotka haukutte hyvää lihaa tai siis jotain halpoja ruhonosia paskoiksi. Ette vaan osaa niitä valmistaa ja lisäksi jauhatte mieluummin jotain kuivaa fileetä koska luulette, että mitä kalliimpi sitä parempi. Tämä pätee joka asiassa elämässänne :D
urpot! yksi parhaimpia sian ruhonosia, on niska. kokonainen sianniska haudutetaan pitkään 6-9 tuntia 100 C lämmössä tai keitetään pitkään. kasler on lihakauppiiaan aikoinaan keksimä tuote sianniskasta. minuutin googlettamisella löytyy hyvät ohjeet, vain todellinen valopää pilaa sen nujittuina pihveinä grillissä
Nyhtöpossua ei varmaan aloituksen aikaan tehty
Vierailija kirjoitti:
Nyhtöpossua ei varmaan aloituksen aikaan tehty
Toki on tehty, ja paljon ennen kuin nimi nyhtöpossu keksittiin.
ensin, sit vasta grillata. Keitiniemeen mausteita ja sit grillatessa joku hyvä BBQ soosi päälle.