Laitanko kastikkeen jääkaappiin vai en???
Mies teki ennen töihin lähtöä meille päivällisen osittain valmiiksi. Herttaista häneltä, mutta vähän ajattelematonta :) Hän laittoi lihakastiketta. Kastike on nyt siis valmiina kiehuvan kuumana. Syömme tänään ehkä n klo 16 aikaan. Nyt pähkäilen, että iskenkö tulikuuman kattilan jääkaappiin jäähtymään 2 tunniksi ja lämmitän sitten uudelleen, vai annanko vaan olla hellalla odottelemassa ja jäähtyä itsekseen ja lämmittää vähän uudelleen klo 16 aikaan...
Kommentit (4)
Lisään vielä, että jos jatkuvasti laitat kuumaa ruokaa jääkaappiin, on jääkaappisi kohta entinen. Puhumattakaan siitä, että koko jääkaapin muu sisältö lämpenee hetkellisesti aina, kun laitat sinne jotain liian lämmintä.
Kylmää vettä tiskialtaaseen ja ruoka kattilassa vesihauteeseen.
Kylmään laittaisin vasta päivällisen jälkeen jos sitä jäisi.
Tarjoan lapsille seuraavana päivänä. Myös vieraille. Koskaan ei ole tullut ruokamyrkytystä. Miks näitä ohjeita jaetaan siis kotitalousopettajat yms koska ne vaan hankaloittaa ihmisten elämää mut mitään hyötyä niistä ei ole. Myöskään käsiä meillä ei pestä yhtä mittaa, vessas käynnin jälkeen kun muuten on syyllinen olo mut ikinä ei kipeenä olla. Korkeintaan kerran vuodessa.
Haaleana pitäminen voi näin kuumilla keleillä olla vaarallista, varsinkin jos sitä ruokaa sitten lämmitetään vielä uudestaankin ja taas välissä tuntitolkulla pidetään haaleana. Ja kun nyt sen kylmennät ja jos ette päivälliseksi syö kaikkea, lämmittäkää silloin vain se määrä, jonka tarvitsette.