Maidoton ja soijaton riisipuuro? Ohjetta kiitos jos löytyy!
Onko kokemusta onnistuuko riisimaidosta tai kookosmaidosta, soijakaan ei enää käy. Keitetäänkö veteen ja lisätään riisi/kookosmaito ihan vastaavasti kuin maidostakin tehdessä?
Muita vinkkejä?
Kommentit (6)
Tehdään ihan normaalisti, kuin tavallisesta maidosta. Väri on vähän kellertävämpi, mutta maku ihan hyvä.
joka on maidoton..sellasta jauhetta.
risentan maissijauhosta tai farinan täysjyvämaissijauhosta tehdään maissipuuroa.
risentalla on myöskin riisijauhoa josta voi tehdä puuroa, käyttää leivonnaisiin ja velleihin. ja ovat maidottomia.
risentat ja farinat on maidottomia, ei soijaa eikä mitään muutakaan. puhtaasti sitä itse ainetta...
kaupasta löytyy maidottomia, soijattomia ja ihan täysin 100% riisiä, ei mitään muuta.
keitä riisipuuro kuten tavallinen riisipuuro, mutta käytä maidon asemasta VETTÄ. Elin noin 1,2 dl vettä ja 2 dl riisiä.
Keitetään noin ½h , jolloin mukaan lisätään 1-2 OMENAA kuutioina tai 1-2 dl omenasosetta. Saa olla happamenpuoleista omenaa..
Haudutetaan loppuun ja maustetaan vaniljasokerilla (1-2)tl ja kanelilla (n. 1-tl tai maun mukaan) (kardemummakin on hyvää, mutta ehkä ei kannata kanelin kanssa ja kaneli on jouluisempaa) Maista ja lisää sokeria jos tuntuu siltä, sokerin tarve riippuuu aika lailla siitä, millaisia omenoita on käytetty.
Meillä tehdään monta kertaa viikossa.