Kokkimies vastaa kysymyksiin...
Kommentit (9)
Meillä perinteinen joulupöytä, jossa tarjotaan ensin kalat, sitten kinkku ja laatikot, lopuksi jälkiruoka. Paljonkohan tuota kalaa kannattaisi laittaa ettei menisi ihan överiksi määrien kanssa?
Kiitos jos viitsit vastata. =)
Siinä veitsen merkki joka on omasta mielestä paras! Käytän töissä(kaupassa liha/kalamestarina) ja kotona on kahdeksan veitsen sarja. Aika arvokas mutta ei tarvitse olla koko ajan teroittamassa. Löytyy Esim prismoista ;)
Huomasin muuten salaa, että mies on mulle tilannut Martini Oy:stä joululahjan...
Olispa kokkiveitsi, olispa kokkiveitsi, olispa kokkiveitsi.... =) T: 2
Riippuen montako lajia on(Graavilohi,silliä,savukalaa,lipeäkalaa,kylmäsavulohta) riittää 75g per syöjä. Jos lajeja vähemmän silloin 100g per syöjä.
Toivottavasti apua
Itse teen graavilohen,smetanasilliä,savusiikaa ja kylmäsavulohta
hyvä merkki,käytetään paljon lihanleikkaamoissa. Verratavissa edellä mainuttuun sanelliin. Kun käyttää oikein on hyvä ja kastävä.
Eli ei astianpesu koneeseen-käsin pesu heti käytön jälkeen,kuivaus ja tukkiin.Leikkaa vain muovisen tai puisen laudan päällä.
Jos nautaa;
Liha huoneen lämpöön pari tuntia ennen, ei kylmänä pannulle.
Kuuma pannu, mieluiten valurautaa, voi/öljy seos. Sekä voita että öljyä siksi että, voi antaa nätin pinnan ja hyvän maun ja öljy puolestaan estää liian palamisen.
Kun pihvi on pannulla ja lihasneste tihkuu pintaan käännä pihvi, pari kolme minuuttia per puoli riittää, silloin pihvi on medium eli parhaillaan. Jos kypsäksi haluaa niin noin viisi minuuttia puoleltaan.
Possu:
Alku samalla tavoin, mutta pannun ei tarvitse olla niin kuuma kuin naudanlihalle. Älä paista liian kauan ettei kuiva. Esim. ohut ulkofilepihvi 3min per puoli.
Noin.
Vai kuuluuko sen kokkiveitsen olla tylsä JOKA päivä ja aina saa olla teroituspuikon kanssa vai enkö osaa käyttää ??
No onko Fiskarsin kokkiveitsi edes kunnon veitsi ???