miten sinä teet kalakeiton?
Kommentit (5)
Tähän keittoon ei tule maitotuotteita
Kalan romppeet pataan, sekaan puoli pullollista kuivaa valkkaria ja lisäksi vettä. Annan kiehua puoli tuntia. Siivilöi liemi
Lisään sekaan kaltatut tomaatit, vihannekset, yrtit (basilika, tinjami, mitä myt sattuu löytymään
Kun vihannekset ovat kypsät on kalojen vuoro.
ja lopuksi jos haluan hienostella sinisimpukat.
ja siksi nitä ei saa laittaa kuin vasta lopussa koska muuten ne hajoaa ihan atomeiksi siellä sopan kiehuessa.
T: 2
- vettä, oliiviöljyä, sipulia, suolaa, ruohosipulia, tilliä, persiljaa, seitipaloja ja loppuvaiheessa pussi katkarapuja
=> kattilaan kiehumaan, mausteeksi kalalientä ja tilliä
=> kun potut kypsät, sekaan kala kuutioiksi leikattuna
=> 5min kevyt keittäminen poreilevassa vedessä
=> maun mukaan sitruunapippuria, valkopippuria ja suolaa
=> jos kala on kovin rasvaton, tujaus voita voi tehdä hyvää :) Lohikeittoon ei tarvitse!
=> jos haluaa maitoa (tai kermaa), sen voi lisätä tässä vaiheessa
Eri kaloja voi miksata keskenään (hauki, kuha, lohi, taimen jne).
Mausteeksi en kyllä laittaisi herneitä (outoa minusta!), mutta ehkä purjosipulia, joskus naurista. Maidottomaan keittoon tomaattipyrettä! Jos tykkää äyriäisistä, niitä voi laittaa ihan viimeiseen kiehautukseen (katkaravut, simpukat ynnä muut).
ja ihan lopussa lisään kattilaan maitoa ja kalanpalat.
Ja mausteina vain suola ja maustepippurit. =)