Marmeladikarkkien sulattaminen kakun päälle?
Tietääkö joku, mitä tapahtuu, jos marmelaadikarkkeja sulattaa ja sen sotkun kaataa kakun päälle koristeeksi?
t. eräs akuuttia synttärikakkukriisiä poteva mammeliini
Kommentit (17)
mutta hyytelösokeripaketin kyljessä on ohje kakkukiilteen tekoon; on tosi helppoa. Ensin koristelet kakun vaikka hedelmillä ja sitten kiehautat nesteen jahyytlösokerin; annat jäähtyä hetken ja lusikoit koristeiden päälle.
ohjeet on purkissa. Laita mikä tahansa pohja, kaada päälle mascarponea, johon sekoitat sokeria maunmukaan, paljon hedelmiä ja marjoja päälle ja sitten lusikoit sen hieman jäähdytetyn hyytelösokeri "kiisselin" päälle, jääkaapita yön yli, ja varmasti on parempaa kuin mikään muu kakku.
Mä koristelen AINA kermakakun vasta juuri ennen vieraita. Ja yleensä käytän Creme Vanillaa; siihen kun laittaa vähän liivatetta joukkoon niin saa pysyvämpää vaahtoa.
mutta ne synttärit on siis huomenna, eikä kotoa hirveästi löydy mascarponea. Hieman hedelmiä kyllä, ja ehkä jostain löytyisi hyytelösokeriakin. Täytyypä katsoa.
Tähän liemeen jouduin, koska vispikerma loppui kesken (yksi purkki oli pilalla). Hittolainen.
t. ap
Voi v-u, mä oon q-sessa. Ei ollut hyytelösokeria, vain hillosokeria parasta ennen 2005. Heitin sen pois. Marmeladien ja sokerin sulattaminen mehussa ei oikein toiminut, tuli klönttistä sokerilientä.
Voi hitto.
Jos ihan lapsia, niin laita kynttilät vaikka jäätelön päälle ja unohda kakku.
Jätskiä ei ole.
Tässä on sekin twist, että tulossa on yksi moniallerginen lapsivieras, jonka takia koko kakku on maidoton ja viljaton. Huoltsikalla tuskin myydään GoGreen vispiä. JOs olisin ollut fiksu, olisin ostanut sitä viisikymmentä purkkia varalle viime viikolla, mutta kun ei.
ap
Käviskö ne allergisille? Niistähän saa sulatettua kakun päällisen. Mikäs sen nimi olikaan sen kuorrutuksen...? Joku tietävä voi jatkaa tästä:)
Vaahtokarkkikuorrutus/vaahtokarkkitaikina
455g vaahtokarkkeja
2 ruokalusikkaa vettä
vajaa 2 pakettia tomusokeria
2tl vaniljaesanssia tms.
laita vaahtokarkit mikronkestävään kulhoon öljyä se ensin. Laita vesi sekaan. Sulata mikrossa hiljalleen, seuraa sulamista, jottei kuumene liikaa. Sula taikina on aika tahmeaa. Sekoita välillä.
laita toiseen kulhoon valmiiksi puolet tomusokerista sihtaa ja tee keskelle kraatteri
Kaada sulaneet vaahtokarkit tomusokerikraateriin. Sekoita, sihtaa loput sokerit vähitellen lisää esanssi ja vaivaa kunnes ei ole tahmeaa eikä tartu käsiin. Valmis taikina on helposti käsiteltävää. Itse käytin vaivaamiseen leipäkonetta, onnistui siinä oikein hyvin.
kääri valmis taikina kelmuun ja anna seistä yön yli huoneenlämmössä
Seuraavana päivänä voit kaulia jo taikinaa, taikina kyllä säilyy tiiviissä pussissa parikin viikkoa. Jos taikina tuntuu liian kovalta, voit pehmentää sitä hetken mikrossa. kaulinalustalla voita käyttää tomusokeria, jos tuntuu että taikina tarttuu.
Väriainetta voi lisätä jo sulaan vaahtokarkkiseokseen tai sitten hammastikulla valmiiseen massaan. Jos haluat ruskeaa ja suklaista, korvaa osa sokerista kaakaojauheella
Vaahtokarkki tosin ei ilmeisesti käy tälle lapselle (maitoproteiinia). Mikä on sääli, sillä teen juuri samaisesta vaahtokarkkifondantista kakun pikkukoristeet sen päälle ja sitä jää ylikin...
Tein nyt niin, että kaivoin kaapista mustikkapiirakalle aiotut kaurapohjaiset vaniljakastikkeet, vaahdotin ne, lisäsin liivatetta ja kaadoin kakun päälle. Sivustoille saanen huomenna venytettyä sitä GoGreen vispiä. Katsotaan, mitä tästä tulee.
Meillä se on lounasaika (ja aikainen siihenkin)
ei sit käy sille viljattomalle... Ups... :)
Jos nyt ketään kiinnostaa, niin vaniljakastike-liivatehärdellistä tuli hyvää, ja sain päälle venytettyä viimeisen GoGreen Vispi-purkillisen lisäämällä rutkasti tomusokeria, jolloin se(kin ärsyttävä tuote) vaahtoutuu kiitettävästi. Ja kakusta tuli ihan tolkuttoman hyvää ja se syötiin viimeiseen muruseen, jopa lapsivieraat ottivat sitä lisää! :) :) :)
Tarvitsenko siihen jotain muuta kuin ne marmeladit?
t. uusavuton ap