Turkkilaiset ruoat
kyselisin ruokaohjeita teiltä jotka olette naimisissa turkkilaisen miehen kanssa!mitä ruokaa yleensä kotona laitatte,olisi kiva saada reseptejä!
Kommentit (9)
Heips!
Meillä ei tehdä varsinaisia Turkkilaisia ruokia.
Yhdessä kokataan perusruokia laidasta laitaan.
Kalaa ja peunaa, lihapullia, kanaa ja riisiä, lihapataa, kanakeittoa jne.
Salaattia joka aterialla.
Linssikeitto taitaa olla Turkkilainen ruoka jota teen.
Samoin lihapulliin laitetaan Turkista tuotua maustetta. Ei siis mitään erikoista syödä. Tavallista ruokaa. Kaikkea paitsi ei sianlihaa....
Niin ja meillä mies on pääkokki! :)
Mies on siis hieman tumpelo tuolla köökissä, mutta kun oikeen koti ikävä iskee niin ottaa sitten keittokirjansa avuksi. Laittaisin kyllä mielellään turkkilaistakin sapuskaa mutta en vain noita ohjeita osaa vielä lukea. Meilläkin syödään ihan perus ruokaa ja joskus kokeilen tehdä jotain omalla sovelluksella sellaista mitä muistan mieheni äidin meille laittaneen, vaikka eihän siitä samaa tule kun jo mauste kaappikin on hieman suomalaisempi.
Mieheni sisko lähetti postissa kirjan " kolay ve ekonomik yemekler" jota en siis osaa lukea :( eikö netistä löytyis jotain ohjeita??
Helen Flinkin kirja nimeltä Eksoottisia Herkkuja. Tässä kirjassa on turkkilaisia ruokia irani jne. Meillä mies on ainakin tykännyt ruuista mitä olen tehnyt! Köfte on yksi miehen suosikeista ja olen itse keksinyt siihen lisäklsi liemen...todella hyvää riisin ja salaatin kanssa=)
Tekee itse linssikeittoa ja kikhernekeittoa, en ole opetellut reseptiä. Myös riisin haluaa keittää itse (kuullotus öljyssä, jne). Koko perheen suosikki on musakapata (en tosin tiedä onko ihan virallisesti turkkilainen, kaikissa Välimeren maissa tehdään). Pataan, lihaa tai kanaa, kesäkurpitsaa, munakoisoa, tomaattia, vihreää paprikaa, sipulia, perunaa, tomaattimurskaa ja mausteita...
Lihapullista tai kofteistä saa hyviä kun puolet lihasta on lammasta, taikinaa mausteeksi paljon persiljaa (lapset ei tykkää :( ).
Mutta turkkilaiset lihapullat (köfte) on hyviä. Ja viinin lehtikääryleet (dolma). Viinin lehtiä myydään ainakin etnisissä kaupoissa. Täytteeksi voi laittaa riisiä, sipulia ja halutessaan jauhelihaa. Täytetyt munakoisot, paprikat ja kesäkurpitsat on myös herkullisia. Bulghur vehnästä tulee hyvää salaattia. Bulghuria ja tomaattia,kurkkua,punasipulia,paprikaa,kikherneitä...
Hyvä kastike tulee, kun turkkilaiseen jogurttiin (tai muuta maustamatonta jogurttia) sekoittaa hieman suolaa, kurkkua pieninä suikaleina ja tuoretta minttua (valkosipulia halutessaan)
Kastike sopii esim.lihapullien ja salaatin kanssa.
Turkkilaisista leivonnaisista ainakin baklava on tosi herkullista,jos pitää makeasta. Siihen tulee filotaikinalevyjä,joiden väliin kerroksittain rouhittua pistaasipähkinää/saksanpähkinää ja juoksevaa hunajaa.
meillä syödään Turkkiruokaa päivittäin mieheni on Turkkilainenja hyvin kelpaa mun tekemä ruoka,kyllämeilläkinnuoKöftet on ihan must yemek;)
me teemme näin Köften:Jauhelihaa sipulia valkosipulia tomattia.
1.pilko sipuli ja leikkaase kippoon ,laita jauheliha sekaan ja sekoita.
2 lisäämausteet ja laita uuni lämpenemään 200c
3.teelihapullia. hyvää ruokahalua lisänä tietty sit riisiä ja salaattia
Vaikka meillä on ihan yksikulttuurinen tylsä suomalaisperhe, olen suuri turkkilaisen (kasvis)ruoan ystävä ja mun ehdoton suosikki on Imaam Bayildi. Katso googlesta, löydät kyllä ohjeita. Sen perusta on munakoiso ja " litratolkulla" oliiviöljyä. Nam!
siis osata tehdä turkkilaisia ruokia...vai ette vain jaksa vastata