Porkkanalaatikon ohje?
Esim. sellainen johon tulee mannaryynejä. Saatiin tutuilta iso määrä porkkanaa, ja ajattelin tehdä niistä ruokia pakasteeseen.
Kommentit (3)
Ensimmäinen on ihanan pehmeä ja helppo. Löysin tämän ohjeen jostain pari vuotta sitten ja teen sitä aina silloin tällöin liharuoan kaveriksi. (en siis pelkästään jouluna)
1,5 kg porkkanoita
8 dl vettä
1 dl maitoa
0,5 dl kermaa (itse laitan jotain kevytvaihtoehtoa)
1 muna
0,5 tl muskottipähkinää
1 tl kanelia
1 rkl fariinisokeria
50 g voita
1 tl suolaa
pinnalle:
0,5 dl korppujauhoja
voinokareita
Keitä porkkanat vähässä vedessä kypsiksi. Kuori ja survo porkkanat. (Voi varmaan tehdä niinkin että kuorii porkkanat ensin mutta itse en oikein voi raakaa porkkanaa käsitellä siksi kuorin vasta kypsänä.) Lisää
joukkoon maito, kerma, muna ja mausteet. Kaada seos voideltuun vuokaan,
lisää pinnalle korppujauho ja voinokareet. Kypsytä 180-asteisessa uunissa
40-60 minuuttia.
Toinen taas tuo ihanasti lapsuuden mieleen. Äiti teki tätä aina jouluksi ja oli ainut laatikoista josta tykkäsin tosissaan.
Porkkanalaatikko
1½ dl riisiä
½ l vettä
½ l maitoa
½ kg porkkanoita
2 tl suolaa
1 rkl (fariini)sokeria
2 munaa
korppujauhoja
margariinia tai voita
Huuhdotut riisit keitetään vedessä puolipehmeiksi. Maito lisätään. Seos keitetään paksuksi velliksi ja jäähdytetään. Kuoritut, raastetut porkkanat, vatkatut munat ja mausteet sekoitetaan joukkoon. Puuro kaadetaan voideltuun vuokaan. Pinta tasoitetaan ja peitetään ohuelti korppujauhoilla. Muutama voinokare antaa kuorelle kauniin värin ja herkullisen rapeuden. Laatikkoa paistetaan uunissa (200 astetta, 40-60 minuuttia).
Annoksesta tulee yksi keskikokoinen tai kaksi pientä vuoallista. Porkkanalaatikko voidaan pakastaa.
Porkkanalaatikko
1 kg porkkanoita
1,5 dl kermaa
3/4 dl mannasuurimoita
1 tl suolaa
1/4 tl muskottipähkinää
1 dl keitinlientä
1. Keitä porkkanat kypsiksi.
2. Soseuta.
3. Lisää soseeseen muut aineet.
4. Paista 150 asteessa noin 1,5 tuntia.
1 kg porkkanoita
1 ½ dl kermaa
¾ dl mannasuurimoita
1 dl porkkanoiden keitinlientä
2 tl mantelijauhetta tai -rouhetta
n. 1 tl suolaa
Keitä porkkanat kypsiksi ja soseuta ne. Lisää porkkanasoseeseen kerma, mannasuurimot ja keitinlientä. Mausta suolalla. Kypsennä seos voidellussa uunivuoassa 150 asteessa n. 1 ½ tuntia.