perunasalaatti uusista perunoista?
Auttakaapa hyvät kotikokit!
Ajattelin tehdä juhannuspöytään keitettyjen perunoiden tilalle perunasalaattia. Siis sellaista, jonka voisi väsätä valmiiksi jo edellisenä päivänä ja vain kantaa pöytään grilliherkkujen lisäkkeeksi.
Ja kastikkeeksi toivoisin todella maukasta öljypohjaista kastiketta, en siis tällä kertaa majoneesilla höystettyä.
En osaa tehdä tuollaista kastiketta, ja mitäpä siihen salaattiin lisäisi perunoiden seuraksi? Ruohosipulia? Punasipulia?
Apua kaivaten,
natskumamma
Kommentit (4)
Tarkkaa reseptiä en muista, taisi olla jossain jo poisheitetyssä lehdessä... Tässä kuitenkin yksi pestoversio:
Kaksi ruukullista rucolaa (n. 200 g)
1 dl pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä
1 dl parmesaaniraastetta
2 valkosipulin kynttä
1½ dl hyvälaatuista ruokaöljyä
(1-½ tl suolaa tarvitessa)
Todella aromikasta ja yksinkertaista perunasalaattia uusista perunoista saa kun sekoittaa sopivassa suhteessa öljyä, balsamicoa ja kevätsipulia., mausteeksi basilikaa. Joukkoon voi laittaa maun mukaan vaikka mustia oliiveja tai jotain muuta luovaa :)
Tässä aamukahvia juodessa sylki herahtaa kielelle pelkästä reseptien lukemisesta. Molempia reseptejä aion kokeilla pikapuoliin.
Kiitos ja maukasta kesänjatkoa!
Finfoodin ohje:
Rucola-perunasalaatti (luomu)
Tähdellä (*) merkittyjä ainesosia on saatavilla luomuna.
(5 annosta)
1 kg kiinteitä perunoita* tai varhaisperunoita*
1/2 purjo*
3 tomaattia*
1 keltainen paprika*
1 dl maustekurkkuviipaleita*
1 puntti (100 g) rucolasalaattia*
Kastike:
1/2 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä*
1/2 dl omenaviinietikkaa*
2 rkl hunajaa*
2 tl oreganoa*
1 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria*
Keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi. Anna perunoiden jäähtyä ja kuori ne (käytä varhaisperunat kuorineen). Paloittele perunat reiluiksi kuutioiksi.
Sekoita öljy, etikka, hunaja, oregano, suola ja valkopippuri keskenään. Sekoita kastike perunoiden joukkoon.
Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Lohko tomaatit, paloittele paprika ja suikaloi maustekurkkuviipaleet. Sekoita kasvikset keskenään.
Revi rucolasalaatin lehdet. Pane laakealle vadille tai lasikulhoon kerroksittain marinoituja perunoita, kasviksia ja rucolasalaatin lehtiä. Tarjoa joko sellaisenaan tai liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.
Ja tämä Makupaloista:
Perunasalaatti uusista perunoista
keitettyjä uusia perunoita
sipulia
valkosipulia
oliiveja
kaprista
oliiviöljyä
limeä
rucola-salaattia
pippuria
suolaa
Leikkaa perunat ohuiksi siivuiksi. Pilko muut ainekset ja mausta öljyllä, suolalla ja pippurilla.
Vielä yksi rucolapeston ohje :):
Rucolapesto:
2 ruukkua rucolaa
1 ruukku basilikaa
1 dl parmesanjuustoraastetta
1/2-1 dl auringonkukansiemeniä
1/2-1 dl öljyä
1/2 tl muskottipähkinää
mustapippuria, (suolaa)
Mittaa kaikki rucolapeston raaka-aineet monitoimikoneen kulhoon ja aja tasaiseksi massaksi. Peston voi valmistaa myös sauvasekoittimella korkeassa ja kapeassa kulhossa. Mausta ripauksella mustapippuria, muskottipähkinää ja tarvittaessa myös suolaa.
Sain vinkin, että kaupoissa on saatavana virolaista parmesaanityyppistä juustoa, joka on hinnaltaan huomattavasti aitoa parmesaania huokeampaa mutta maultaan täysin vastaavaa, seuraavaksi täytyykin metsästää sitä kaupasta :D
keitettyjä perunoita
suolakurkkua
pakasteherneitä
ruohosipulia
tilliä
kastike:
oliiviöljyä
omenaviinietikkaa
mustapippuria
paprikajauhetta
yrttisuolaa
(chilä)
kastike kannattaa lisätä hieman lämpimien perunoiden päälle ja sitten lisätä muut aineet,kastike saa olla aika " tujua" ja sitä saa olla runsaasti,kun perunat imee sitä aikalailla. paras on tehdä salaatti edellisenä päivänä niin ehtii maustua kunnolla.
tarkkoja määriä mulla ei ole antaa,mutta jos tästä oli yhtään apua.