Onko parempi tehdä kaurapuuro (ja muut puurot) veteen vai korvikkeeseen?
Mietin vain, että kun tähän asti olen antanut tytölle Elovenaa veteen keitettynä, niin oisko parempi tehdä korvikkeeseen? Tietenkin olis paremman makuista mutta lähinnä mietin että olisiko hyväksi että saa maitoa myös siinä. Puolivuotiaaksi täysimetetty, nyt 6,5kk, mutta oon kyllä testannyt että NAN-korvike ainakin sopii massulle.
Lyhyestä virsi kaunis, kumpaan teette?
Kommentit (2)
Itse teen siis veteen. Keitän kerralla ilta ja aamupuuron. Veteen keitetty säilyy jääkaapissa. Lisään sitten annokseen maitoa (kuumennan mikrossa kylmän puuron tietty ennen). Se jäähdyttää ja löysentää puuron sopivaksi.
Puolikkaaseen aikuisen annokseen saa helpostikin menemään 50 ml korviketta ilman että puuro on paksumpaa, kuin keitto-ohjeessa on. Tuntuu kuumassa puurossa tosi löysältä, mutta kun vähän jäähtyy, niin paksunee sopivaksi.
Minusta veteen keittäminen on siis vaan kätevämpää ja toimii meillä. Maitoa ja maitotuotteita menee meillä tarpeeksi, että puuron kanssa ei ole tarvinnut ole tarkkana. Puurosta tulee vaan paremman makuista maidon kanssa, joten siksi olen sitä lisännyt. Ainahan voi lisätä korvikejauhetta, jos on tarve saada maitoa enemmän. Sitten on tietty muut vitamiini yms.asiat, jotka häviää maidosta keitettäessä, mutta niistä en juurikaan tiedä...
T: Mrs
Pilallehan se korvike ei siitä keittämisestä mene, ja kalsium siinä säilyy, mutta vitamiineja häviää kyllä keittäessä.
Minä itse tein meidän tytölle puuron veteen ja sekoitin valmiiseen puuron sopivan määrän NAN-jauhetta. Mutta tämä ihan sen takia että meidän tyttö oli vähän huono juomaan maitoa joten piti saada sitä maitoa menemään sitten puuron mukana.
-minskuliina