Mitä te laitatte grilliin, ettei mee ihan hirveeseen kuntoon?
Parila on meillä aivan järkyttävässä kunnossa ja miehen ei tee mieli enää grillata, kun aina niin kamala putsaaminen että pääsee edes grillaamaan.
Foliota, niitä grillialustoja joissa on kyllä reikä pohjassa, että rasvat pääsee valumaan silti, vai jotain muuta?
Ritilällä grillataan vain makkarat, joten se pysyy ihan hyvänä
Kommentit (7)
Itse opin grillin puhdistamiseen seuraavan niksin:
Grillauksen jälkeen kuumenna grilli hyvin kuumaksi. Hae pieneen astiaan hieman vettä. Kastellen välillä messinkiharjaa vedessä harjaa sekä ritilä että parila puhtaaksi.
Ensin kuumennus, sitten puhdistus. Ei ole kova homma. Sitäpaitsi laiskan ei syömän kuulu.
Metallilastalla vetelet rasvat pois tai vaikka otat pihteihin paperia ja puhdistat grillin. SIihen päälle kuumennat grillin savuavan kuumaksi heti grillauksen jälkeen tai sitten seuraavan grillauksen alussa.
Helppoa. Muutaman kerran kesässä puhdistat liekinohjaimet ja rasvapellin grillin alta.
Käännät parilan ja annat liekkien osua siihen suoraan. Sen jälkeen jokainen ura puhtaaksi jollain kovalla, esim. grillipihdeillä, rasvaus ja pyyhitään urat talouspaperilla.
En tosin itse jaksa aina kääntää nurinpäin. Jos laitan jostain lihanpalasta, josta perkaan kiinnikkeet, luut tai rasvat, paistan ne ensin koiralle. Imevät hyvin niitä karstoja siitä pinnasta ja samalla rasvaavat parilaa.
Mitä kuumempana parila on, sitä vähemmän siihen jää palamattomia rasvoja ennen puhdistusta. Ne messinki tai teräsharjat on aivan onnettomia verrattuna vaikka tulikuumaan parilaan, nokareeseen voita ja talouspaperiin.
Mitä niitä puhdistamaan, lämpö tappaa bakteerit kuitenkin.
Kertakäyttöalusta pelkän ritilän päälle.
Laitetaan vain ilmaa ja haukataan happea ettei vain grilli likaannu.