Ruoka jäi lämpimään yöksi, voiko syödä?
Apua, jääkaapin ovi oli jäänyt yöksi raolleen ja eilinen iso kattilallinen kanapataa oli aamulla vain 15 asteista.
Ehti olla lämpimässä noin 12 tuntia.
Voiko sitä vielä syödä jos kuumentaa kunnolla? Tekee pahaa heittää pois niin paljon ruokaa.
Kommentit (6)
Itse saatan pitää ruokaa huoneenlämmössä kuusikin tuntia, mutta sen yli kun menee niin roskiskamaa.
Mä teen aina ruokaa illalla ja laitan aamulla jääkaappiin.
Meillä äiti vetäis hyvällä halulla napaansa. Ja sitten aina ihmettelee miksi maha on niin sekaisin
En ole koskaan kellon kanssa vahtinut, kauanko ruoka on ollut lämpimässä, mutta terveinä on pysytty. Aika usein on ollut yön yli lämpimässä, ehkä toisenkin eikä niistä ole sen suurempaa haittaa ollut.
Vaarallisimmat bakteerit ovat anaerobisia, eli kuumenna kunnolla ja syö pois. Eihän se kuitenkaan ole ollut niin lämpimässä, että olisi kovin pahasti ehtinyt pilaantua.
6 voisi olla minun lapseni, mutta ei minulla ole "aina maha niin sekaisin". Ihmiskunta olisi kuollut sukupuuttoon ajat sitten ennen jääkaapin keksimistä, jos vuorokauden huonelämmössä ollutta ruokaa ei olisi voinut syödä.
Pois vaan jos terveytesi on tärkeää!