Valmistaisitko marinaadissa olevia kanafileitä joiden viimeinen käyttöpäivä oli eilen?
Kommentit (7)
ei ne merkinnät turhaan ole. voipi olla vielä ihan priimaa mutta kanan kohdalla en uskaltais riskeerata.
mutta jos tuotetta on pidetty asianmukaisesti kylmässä niin kyllä minä vielä tänään uskaltaisin siitä ruokaa laittaa. Kypsennät vaan kunnolla.
vaikkei olis marinoitujakaan. Tarkista kuitenkin että liha ei näytä tai haise pilaantuneelta.
miksi en? Täällä on niin naurettavaa tää hysteria " en voi syödä eilen valmistettua ruokaa"-tyyliin.... Kanassa oli päiväys eilen, se varmasti mätäni välittömästi klo 24.
Eli söisin kyllä. On aina mahdollista että valmiiksi pakatut tuotteet ovat pilalla jo ENNEN päiväystä, mutta sen huomaa kyllä siinä vaiheessa kun paketin avaa. Luottaisin samaan havaintokykyyni tässäkin asiassa.
jos on ollut kylmässä.
Luulevatko kaikki että jos parasta ennen on 5.5.09, niin 6.5.09 klo 00.01 se menee täysin syömäkelvottomaksi? Ja jos tarkkoja ollaan, niin sehän on parasta ENNEN, eli pitäisi syödä jo 4.5.09 :)
Bakteerien jne määrä ei luultavasti nouse lineaarisesti, vaan määrän kasvu nopeutuu kun aikaa kuluu, mutta edelleenkään yksi päivä ei tee siitä syömäkelvotonta.
En ole kauhean tarkka noiden päiväysten kanssa enkä silti ole koskaan kärsinyt mistää ruokamyrkytyksistä ym...
vaan viimeinen käyttöpäivä. Mutta kyllä minäkin siitä silti uskaltaisin ruokaa tehdä.