Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Olemme tulossa liikuntatapahtumaan Kontulaan toiselta puolelta Suomea ja mietimme turvallisuusasioita.

 

Miten ohjeistaisit 9-14 v tyttöjä Liikuntamyllyn, Kontulan ala-asteen ja ostarin tienoilla liikkumisesta ja toimimisesta? Onko siellä vaaroja ja voiko kulkea ilman huoltajaa?

Kommentit (7)

Voi kulkea:) Täällä asuu ihan samanikäisiä tyttöjä, jotka kulkee päivittäin kotialueellaan. Liikkamylly on Myllypuron puolella, ja Kontulan ala-aste taas toisella puolella Kehää. Missä majoitutte,Kontulan ala-asteellako?Se sijaitsee kivan omakotiataloalueen läheisyydessä. Kävelyteitä pääsee hyvin kulkemaan ja Kehälläkin on alikulkutunnelit, joten liikkuminen turvallista. Ostarilla on iloista menoa ja näkee varmasti spugejakin, mutta ihan terveellistä nähtävää tuon ikäisille. Kaikilla ei vain ole asiat hyvin. lisiko muuta kysyttävää?

Päiväaikaan on ihan turvallista.

Liikuntamylly on Myllypurossa.

 

Kontulan ostoskeskuksella näkee juoppoja ja joskus hieman enemmän sekaisin olevia. Tosin siellä on usein myös vartijoita ja poliisejakin.

 

Asun siis Kontulassa ja ei täällä ole yhtään vaarallista. Paljon täällä asuu myös vanhuksia ja lapsiperheitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kiitos paljon teille molemmille!

 

Helpotti jo paljon :) Olen lähdössä huoltajana tyttöryhmän mukaan ja entisenä helsinkiläisenä muistelin Kontulan tienoon (vanhaa) hurjaa mainetta. Mutta kiva kuulla, ettei akuuttia hätää pitäisi olla.

 

Juu kyllä, majoitumme ala-asteella jolle on tuo 15min kävely. Se hieman mietitytti, että miten kulkeminen pitäisi suunnitella ja millaisia kieltoja tytöille asettaa. Muistan nähneeni aiemmilla kerroilla juuri spugeja, mutta heistä ei yleensä huutelua kummempaa harmia taida olla.

 

Entäpä illemmalla, onko teillä omille lapsille illaksi ulkonaliikkumisen ohjeistusta? Saavatko kulkea yksin tai kaverin kanssa vai vain aikuisen kanssa?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tuo matka Kontulan ala-asteelta Liikkamyllyyn kulkee osittain omakotitaloalueen läpi. Siis rauhallista kävelytietä, ettekä siellä kyllä tapaa yhtään spugea:) Kontulan ostari on eri suunnalla. Mihin nää tytöt iltaisin ees liikkuisi? Tietty Itis on auki klo 21.een asti, mutta sinne pitää jo mennä dösällä. Kontulan ala-asteen vieressä on upea Kontulan liikuntapuisto. Käykää siellä katsomassa, mahtavat treenimestat vaikka mille urheilulle. Tosiaan toi Kontulan ostari on levottamampi paikka, mutta miksi te sinne menisitte, tai tytöt varsinkaan iltaisin? Ennemmin ne haluu Itikseen missä on turvallista yksinkin liikkua, siis kauppakeskuksessa. Siellähän on H&M, Cubus, Vero Moda,jne...

Vierailija

Juoppoja siellä on, mutta kyllä saa rauhassa kulkea. Ne örveltävät keskenään.

 

Siis Kontulan ostarilla, ei Liikamyllyssä tai Kontulan ala-asteella.

Ei todellakaan kannata yksin antaa liikkua. Tuon ikäisiltä on ryöstetty puukolla tai muilla astaloilla puhelimia sekä rahaa. Jossei rahaa ole löytynyt, on saattanut saada turpaansa. Narkkareita ja mt-ongelmaisia myös tosi paljon, jotka saattavat käydä aikuistenkin päälle. Kannattaa vältellä koko aluetta.

Thread has been locked.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla