Helppo ja hyvä kinkkukastike pastalle?
En ole ikinä tehnyt ja nyt tuli lapsille luvattua tehdä sellaista. Netistä etsin jo ohjeen, mutta kysynpähän vielä täältäkin hyvää ohjetta. Kiitos. =)
Kommentit (6)
Minusta ehdottomasti paras kastike tulee valkokastikkeeseen, eli bechameliin. 3 rkl rasvaa sulatetaan kattilassa, sekaan 3 rkl vehnäjauhoja. Sekoittele kunnes seos kiehuu, ei ruskisteta! Kattila pois levyltä ja sekaan maitoa n. 2dl ---> sekoitetaan tasaiseksi ja nostetaan takaisin levylle. Kun kastike alkaa saostua lisätään loput maidot, n. 2-3 dl ja kiehutellaan kastiketta hiljalleen n. 5 minuuttia. Muista sekoittaa koko ajan ettei pala pohjaan.. Lopuksi suolaa n. 1/2 tl, ripaus valkopippuria ja muskottia. Kinkkusuikaleet sekaan ja NAM!
5% ruoka" kermaa" purkki pari. Riippuu tietty määrästä.
Mustapippuria hitunen
Purjoa
kinkkusuikaleet
Tuorepasta parasta tämän kanssa.
Kuullota öljyssä sipulia, sekaan kinkkusuikaleet ja perään ruokakermaa tai cremeä. Mausteeksi mustapippuria jne. Anna saostua.
lisätään 4% kevyt ja paksu+vettä vähän.
Ajatus auraa (jos on). Nostellaan pasta joukkoon (ei hämmennetä). lisätään ajatus juustoraastetta (jos haluaa). Annetaan tasoittua kymmenen minuuttia. Syödään
Kuullota. Lisää kerma, ja pinaattia. Lopuksi juustoraastetta.
On muuten hyvää. Sekaan voi lisätä vielä kasviksia jos tahtoo. Purjoa, paprikaa sieniä yms
Kinkut suikaleena sekaan, vaikka valmis pkt. pastaa ei saa olla liikaa,m uuten mautonta.
Ei voi enää helpomapaa olla! Hyvää ja nopeaa :)