Minkä ikäisenä lapsi päivähoitoon?

Seuraa 
Liittynyt8.9.2015

Hei,odotan esikoislastani, olen yliopisto-opiskelija ja minusta tulee yksinhuoltaja. Olen miettinyt paljon tätä juttua, miten pitkään minun olisi sitten hyvä olla lapsen kanssa kotona, missä vaiheessa jatkan opintoja ja järjestän lapselle jonkinlaisen päivähoidon, joko päiväkotiin tai isovanhemmille (mahdollisesti muuttaisivat tälle paikkakunnalle että voivat auttaa lapsen kanssa).

Onko kellään kokemuksia samasta? Miten teitte, minkä ikäisenä veitte lapsen hoitoon? Minkä ikäisenä päviäkodit yleensä ottaa lapsia hoitoon? Tuntuu kauhealta ajatus viedä lapsi kovin nuorena päivähoitoon, mutta toisaalta opinnot pitäisi myös saada mahdollisimman nopeasti loppuun.. Mielellään kuulisin toisten kokemuksia ja mielipiteitäkin asiasta.

Kommentit (4)

Vierailija

Myös minun kuopukseni oli 10 kk kun jatkoin opiskeluja ja pääsi siskon kanssa sitten saamaan pvk ryhmään ja siskokin tuli silloin kokopäöivöiseksi tarhalaiseksi.

Vierailija

Mun esikoinen oli 10kk kun meni päivähoitoon ja kuopus tulee olemaan vielä nuorempi, eli vien hoitoon heti kun äippäloma loppuu jotta pääsen suorittamaan harjoitteluita.Olen AMK opiskelija ja vauvani oli 1.5kk kun jatkoin opintoja, vauva oli aluksi mukana koululla ja nyt häntä hoitaa isä, mun ystävä ja mun äiti vuoron perään. Esikko 3v. on päiväkodissa. Mulla on kontaktitunteja aika vähän niin siksi pystyin näin toimimaan, enhän imetyksenkään takia olisi voinut olla joka pv koulussa.Päiväkoti ei mun mielestä ole pienen lapse paikka. Perhepäivähoitoon vien kuopuksen huhtikuussa, kattoo sit syksyllä, et meneekö jo päiväkotiin. On hän silti vielä tosi pieni:(. Miten äitin vauva pärjää isossa päiväkodissa.Sulla tosi hieno tilanne jos mummu ja pappa auttaa. Jatka ihmeessä heti opintoja kun jaksat vaan, siitä saat sitä "omaa" aikaa ja aivotyöskentelyä.TsemiiAnnu

Vierailija

joihin kyllä löytyy jokaisella omat elämäntilanteeseen sopivat vastauksensa. Itse myös yliopisto opiskelijana halusin hoitaa lapseni kolme vuotiaaksi itse kotona jonka jälkeen hän meni päiväkotiin. Tällöin aloitin itse työt joten opinnot ovat edelleen odottamassa taloudellisesti parempaa tilannetta -mitä ei kyllä taida olla näkyvissä lähiaikoina.

Uusimmat

Suosituimmat