Uusavuton kysyy: miksi maito palaa aina pohjaan?
Yritä siinä sitten tehdä maittavaa puuroa lapsille. Käytössä on paksupohjainen kattila, mieto lämpö, koko ajan hämmennän. Mutta aina puurossa maistuu palaneen käry. Ei viitsisi veteenkään aina puuroa keittää. Mitä teen väärin? Vinkkejä otetaan vastaan, kiitos.
Kommentit (8)
Käväisenkin ostamassa tuollaisen haudutuskattilan. Olen tosiaan aina keittänyt puuron rasvattomaan maitoon. En ole tiennytkään, että maidon rasvattomuus voisi olla syynä pohjaan palamiseen? No, kaiketi on vaihdettava kevytmaitoon. -ap
Eikä missään nimessä teräskattilaa, siinä palaa ihan varmasti. Alumiinikattila, pinnoitettu kattila tai tuo kerroskattila on hyviä maitoruuille.
vaan laita ensin kattilaan pohjanpeitoksi VETTÄ ja anna sen kiehahtaa.
Sitten vasta lisää maito ja kiehauta sekin...sitten ryynit.
Sitten levy pienelle teholle..
Ei pala enää puuro pohjaan ja lapsetkin tykkää :).
Kokeileppas!
Eli piti vielä sanoa,että ihan teräskattilassa voi keittää,et tartte mitään teflonkattilaa etkä kerroskattilaa.
Kunhan vaan kiehautat ekana siinä kattilassa vettä,niin ei pala puuro pohjaan.
Jopa puuron keittämiseen. Mutta jos maku on tärkeämpää kuin terveellisyys, niin sehän on sitten sinun valintasi.
taatusti palaa pohjaan,jos puuhaarukalla yrittää hämmentää.
teen aina mannapuuron mikrossa. Iso mikrokippa ja muovinen vispilä. Hyvää puuroa aina, eikä koskaan pala pohjaan. Kiehauta ensin maito ja sitten ripottele mannaryynit päälle. Sekoita aina silloin tällöin ja hyvää tulee...
Kokeilkaa vaikka.
eli siinä on kaksi pohjaa ja pohjien väliin laitetaan vettä. Eli maito kiehuu ikään kuin vesihauteessa, ei suoraan levyn päällä.