Kerman Saven Oliivi-astiat, keltaiset eritoten. Keneltä löytyy näitä käytöstä??
Tuttavilla on ko. sarjan astiasto käytössä, en nyt tarkkaan muista, kuinka kauan sitten ostivat. Ehkä n. vuosi.. No, matalat sisältäkin keltaiset lautaset ovat nykyään ihan kamalan näköisiä, aterimista (sekä kalliista, että halvoista) jää harmaat viirut lautasiin ja lisäksi konetiskauksesta huolimatta (tai sen takia) lasitteen päälle jää ällöttävä samea kelmu ikäänkuin olisivat likaisia.
Syvät lautaset, joissa on valkoinen sisus ovat suht´koht siistejä, himmeitä viiruja on, mutta ei pahasti, eikä tuota "likaista" pintaa ole. (toki syviä myös käytetään vähemmän heillä)
Onko kokemusta tällaisesta, valmistusvirhe vai mikä? Kehotin tuttuja laittamaan reklamaatiota tehtaalle, sillä oletus on, että astiat kestävät normaalikäyttöä _pikkasen_ pidempään siisteinä. Ei ihan halvinta kamaa kuitenkaan..
Kommentit (7)
Meillä on Kermansavea aika paljon ja myös Oliivi-sarjaa tosin ei keltaisena vaan valkoisena ja mustikkana.
Mitään ongelmia ei ole ollut yhtä ovat siistit kun uutena. Ikää alkaa noilla olla jo 7 vuotta tai siis osalla "mustikka" väri tuli vasta parivuotta sitten.
Olemme saaneet ne 4-vuotta sitten häälahjaksi,ja ihan ovat olleet arkikäytössä,ja hyvin kulutusta kestäneet.. Varsinkin matalia lautasia käytämme aivan päivittäin.Uskoisin siis kyseessä olevan valmistus virheen..
Tuttavilla on ko. sarjan astiasto käytössä, en nyt tarkkaan muista, kuinka kauan sitten ostivat. Ehkä n. vuosi.. No, matalat sisältäkin keltaiset lautaset ovat nykyään ihan kamalan näköisiä, aterimista (sekä kalliista, että halvoista) jää harmaat viirut lautasiin ja lisäksi konetiskauksesta huolimatta (tai sen takia) lasitteen päälle jää ällöttävä samea kelmu ikäänkuin olisivat likaisia.
Syvät lautaset, joissa on valkoinen sisus ovat suht´koht siistejä, himmeitä viiruja on, mutta ei pahasti, eikä tuota "likaista" pintaa ole. (toki syviä myös käytetään vähemmän heillä)
Onko kokemusta tällaisesta, valmistusvirhe vai mikä? Kehotin tuttuja laittamaan reklamaatiota tehtaalle, sillä oletus on, että astiat kestävät normaalikäyttöä _pikkasen_ pidempään siisteinä. Ei ihan halvinta kamaa kuitenkaan..
- Käyttää harvemmin! joten en ole huomannut kulumia (tosin ykkösluokkaa)
- Itellä vihreää oliivia (ykkösluokan astiat ei naarmuisia...olen ostanut myös kakkoslaatua..enemmän kulahtaneen näköisiä ja tuntuvat osa kädessä tosi paljon kevyemmältä!
Liekkö valitusoikeutta noista kakkoslaadun lautasista?
Ja vastaus oli, etta ne 'naarmut' tulevat koska keramiikka on niin kovaa (kovempaa kuin posliini, esimerkiksi), etta niihin jaa metalliviiru aterimista. Neuvoivat opuhdistamaan hopeankiillottimella (siis silla semmoisella aineella). Aiti reippaan kokeili ja kaikki jaljet lahtivat pois! Tietty ikavasti tulevat taas kayton jalkeen takaisin, mutta ovat ainakin jonkun aikaa siistimmat!
Niin ja vaikka kuulostaa hullulta, niin tama oli ihan oikea kultakeramiikasta saatu ohje!
Sain ison satsin häälahjaksi, lienevät kakkoslaatua kun pinta on karhea ja asettilautaset paksumpia kuin itse ostamissani. Karheisiin jää viiruja.
Samea kelmu on kyllä ihan tuttaviesti tiskauksesta kiinni.
Meillä on kakkoslaadun valkeita lautasia ja niihin kyllä on aika paljon tullut noita harmaita viiruja. Olen ajatellut, että on kakkoslaadusta kiinni, ykkösluokan asitioihin viiruja ei ole tullut. Joskin ykkösluokkaa meillä on lähinnä harvemmin käytetyt tarjoiluastiat.