Taivaallinen pastakastike
Nyt " kokkikolmoset" herätys..
Kaipaan jotain oikein hyvää pastakastikkeen ohjetta pikaisesti viikonlopun ruokakutsuja varten..
Kerro omasi, niin saat ison kiitoksen!
Kommentit (4)
Tämä on enemmän arkiresepti, mutta hyvää!
400g naudan jauhelihaa
1-2 valkosipulinkynttä
1 rasia pieniä ja tuoreita herkkusieniä
pieni purkki tomaattipyrettä
ketsuppia
suolaa
rouhittua mustapippuria
pastaa 4:lle
Laita pasta kiehumaan.
Ruskista viipaloidut herkkusienet öljyssä 3 erässä kuumalla pannulla hetki.
(eivät saa lötkistyä!)
Ruskista jauheliha ja valkosipuli. Sekoita kaikki aineet keitetyn ja valutetun pastan kanssa.
Ihanaa ja kevyttä (pastassa nyt tietysti on noita hiilareita...)
http://plaza.fi/ellit/ideakeittio/ruokaohjeet/inkivaarikanaa-ja-kasviks…
kanapasta
Keitä pasta esim penne
paista hunajamar. broitskusuikaleita
sekaan yksi paprika, jota voi vain vähän heilauttaa kanan joukossa
sekaan yksi creme bonjour esim valkosipuli
yksi paketti fetaa pilkottuna
ja yksi kerma
kaada kana-kerma-juusto-paprika seos pasta joukkoon ja anna imeytyä noin 5 min
tonnikalapasta (brittiohje viime kesältä)
keitä pasta esim simpukka
joukkoon kaksi purkkia tonnikalaa, öljyt pois
sekaan yksi purkki makeaa maissia (ei pakastettua!)
sekaan yksi kerma
sekoita ja anna hautua n 5-10 min
tämä erityisesti lasten suosikki, briteissä tätä myydään joka paikassa kylmänä salaattina, mutta hyvää lämpöisenäkin
opiskelija pasta (kehittelin ohjeen köyhänä opiskelijana)
keitä pasta
joukkoon oliiviöljyä kunnon loraus
joukkoon mustapippuria, oreganoa ja korianteria
joukkoon parmesaania pussista suoraan, tai juuri raastettu tietysti parempi -reilusti
ja reilusti ketsuppia
kunnon sekoitusta hetken aikaa ja nam!
kermainen katkarapupasta
keitä pasta
lämmitä pannulla jäiset katkaravut
joukkoon sitruunan mehu
sekaan yksi iso paketti katkarapu creme bonjouria
ja yksi kerma
nämä pastan joukkon
voi maustaa tuoreella tillillä
Kun meille tulee vieraita ja päätän tehdä pastaa, teen yleensä kahta versiota ja runsaasti patonkia ja perussalaattia. Silloin pitää olla ainakin yhtä tomskupohjaista kastiketta.
tomaattikastike pastalle
kuullota hetki paria plkottua valkosipulin kynttä oliiviöljyssä
sekaan tomaattipyre purkki
hetken päästä joukkoon pari kolme purkkia tomaattimurskaa
antaa hiljaisella lämmöllä olla parikin tuntia
sitten sekaan pari rkl ricotta juustoa antaa ihanan pehmeää makua
sekaa voi heittää paistetut jauhelihat, kinkut tms
mutta meillä syödään ihan pastan ja keitetyn parsakaalin kanssa tai sitten veivaan kastikkeen mukaan italialaistyyppiset pienet lihapullat joissa jauhelihaa, parmesaania, korppujauhoja ja kananmunaa
kanapasta
pkt kanasuikaleita hunajamarin.
iso sipuli
pkt pekonia saksittuna
prk herkkusieniä viipaleina
1 paprika kuutioituna
prk ruokakermaa
pkt sulatejuustoa
paista pekonit, lisää sipulit ja kohta kanat. (tässä välissä pastavesi kiehumaan) Lisää kerma ja sulatejuusto ja herkkusienet. Hetken päästä paprikakuutiot. Maisteita ei tarvitse jos miedosta tykkää. Puolikas kanaliemikuutio ja vähän broilerimaustetta ja pippuria sopii. Tarjoile tagliatellen kanssa.
kinkkupasta
pala palvikinkkua kuutioina
sipuli silputtuna
iso maustekurkku kuutioina
prk tomaattimurskaa
prk kermaa
pkt aurajuustoa
Pannulle vaan sopivassa jarjestysessä, annetaan muhia hyvän aikaa, mausta maun mukaan... Tarjoile mieleisen pastan kanssa, tämä sopii ihan spagetinkin kanssa hyvin.