Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Hyvä ja helppo rahkapullien resepti?

Vierailija
06.08.2007 |

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 |
06.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rahkapullat

20 kappaletta



Pullataikina

2,5 dl maitoa

25 g tuorehiivaa tai pussi kuivahiivaa

0,5 tl suolaa

0,75 dl sokeria

1 tl kardemummaa

0,5 muna

6 dl vehnäjauhoa, noin

75 - 100 g margariinia

Täyte

1 prk maitorahkaa

0,5 muna

0,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

Laita rahka siivilään valumaan taikinan valmistamisen ajaksi. Jos käytät tuorehiivaa, murenna se kädenlämpöiseen nesteeseen. Kuivahiiva tarvitsee 42 asteisen nesteen ja hiiva lisätään jauhojen kanssa. Sekoita maitoon kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää suurin osa jauhoista ja alusta taikina tasaiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta.

Kohota taikina liinan alla.

Kauli taikina isoksi levyksi. Levitä rahkatäyte taikinalevylle. Kääri levy löyhälle rullalle ja leikkaa rullasta viipaleita. Nosta pellille leivinpaperin päälle kohoamaan.

Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja paista 225 asteessa n. 12 minuuttia.

Vierailija
2/3 |
06.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

taikina:

1/2 litraa maitoa (tai vettä)

2dl sokeria

1tl suolaa

vähän kaardemummaa

1 muna

sopivasti jauhoja (niin että taikina kiinteää muttei kovaa)

ja 100g voita tai margariinia



täyte:

1prk rahkaa

sopivasti sokeria (maista)

1 muna

vähän vaniliini sokeria



pyöritä taikinasta palloja, paina keskelle kolo esim lasilla ja täytä rahkaseoksella, paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 10- 15 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/3 |
06.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

unohdin hiivan listasta :) (kolmonen)



siis lisäksi yksi pala hiivaa

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme viisi kolme