Lue keskustelun säännöt.
Hyvä ja helppo rahkapullien resepti?
Kommentit (3)
taikina:
1/2 litraa maitoa (tai vettä)
2dl sokeria
1tl suolaa
vähän kaardemummaa
1 muna
sopivasti jauhoja (niin että taikina kiinteää muttei kovaa)
ja 100g voita tai margariinia
täyte:
1prk rahkaa
sopivasti sokeria (maista)
1 muna
vähän vaniliini sokeria
pyöritä taikinasta palloja, paina keskelle kolo esim lasilla ja täytä rahkaseoksella, paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 10- 15 min
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
unohdin hiivan listasta :) (kolmonen)
siis lisäksi yksi pala hiivaa
Rahkapullat
20 kappaletta
Pullataikina
2,5 dl maitoa
25 g tuorehiivaa tai pussi kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
0,75 dl sokeria
1 tl kardemummaa
0,5 muna
6 dl vehnäjauhoa, noin
75 - 100 g margariinia
Täyte
1 prk maitorahkaa
0,5 muna
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Laita rahka siivilään valumaan taikinan valmistamisen ajaksi. Jos käytät tuorehiivaa, murenna se kädenlämpöiseen nesteeseen. Kuivahiiva tarvitsee 42 asteisen nesteen ja hiiva lisätään jauhojen kanssa. Sekoita maitoon kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää suurin osa jauhoista ja alusta taikina tasaiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta.
Kohota taikina liinan alla.
Kauli taikina isoksi levyksi. Levitä rahkatäyte taikinalevylle. Kääri levy löyhälle rullalle ja leikkaa rullasta viipaleita. Nosta pellille leivinpaperin päälle kohoamaan.
Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja paista 225 asteessa n. 12 minuuttia.