Karavaanarit: minkälaisia vinkkejä vaunussa laitettavaan ruokaan?
Joskus tuntuu, että reseptit on vähissä, kun on vain kaasuhella käytössä.
Kommentit (4)
siinä voi grillata pihvit ja kaikkea kivaa muutakin, eikä tarvi etsiä sitä yleistä leirintäalueen grillipaikkaa ja sinne raahautua eväineen.
edellisten pataeineksien lisäksi siis.
ja lisukkeet sitten kaasuhellalla, salaattiin ei edes tarvitse hellaa.
t. karavaanariperheen jälkeläinen, muuta ruokaa en edes ole oppinut kotona laittamaan, kun aina lapsuusaikanani ollaan oltu reissun päällä jokainen vapaa hetki ja " reissueväät" aina käytössä... muurikkapannunkin voi viritellä toimimaan kaasun kanssa, ja siinä paistaa sitten vaikkapa risottoa, wokkia, lettuja, ...
Meillä aika usein yhden pävän ruokana metsä/asuntoautokeikoilla on seuraavanlainen " mössö" :
pari pussia pasta- aineksia
lihapullia/ nakkeja
Pastat kiehumaan ja loppuvaiheessa pilkotaan joukkoon lihapullat/nakit. Aika helppoa ? Seuraksi vaikka kesäporkkanoita.
Nuudelikeitot on myös käteviä. Pitää tietysti muistaa, että ei laita sitä chilipussia, joka niissä joissain on mukana, jos tarjoaa lapsille.
Nuudeleita voi ostaa erikseenkin isomman satsin, ja käyttää sitten pikkupussista ne yhden annoksen mausteet, ja lisätä vaikka lihaliemikuution/jauhetta. Nuudelit kannattaa murentaa pienemmäksi ennen veteen laittamista, on helöpompi syödä. Siinä mielessäkin helppo ruoka, että riittää kun kiehauttaa veden vaikka vedenkeittimessä ja kaataa nuudeleiden päälle. Kypsyvät muutamassa minuutissa.
reissuun lähdössä ja vinkkejä kaipailen!
- Paistettua jauhelihaa, johon lisätään vettä ja valmis pata-ainespussi (esim. meksikon tai italian pata)
- keitettyä makaroonia, johon sekaan nötköttiä, tonnikalaa tai paistettua jauhelihaa, kinkkusuikaleita
- purkkihernekeitto
- valmiit pussikeitot
- eineksiä: nakkeja, lihapullia, pinaattilettuja, maksa/makaroonilaatikkoa jne. (lisäksi vaikka perunaa..)