Italialaisten ruokajärjestys?
Siellä on kai 7 osainen ruokailu perinteisesti pitkän kaavan mukaan, mitkä ne on? Itse tiedän vain antipaston ja pastan ja liha omana aterianaan.
Kommentit (2)
Aperitivo (ruokahalun kohottaja - alkoholipitoinen juoma)
Antipasto
Primo piatto
Secondo Piatto
Contorno (oheiset: mahdolliset salaatit, juustot) Huom! Tämän paikka vaihtelee aterialla
Dessert
Caffe o il digestivo o tutte due (kahvia tai alkoholia, tai molempia)
Vierailija:
Alkudrinkki (alkoholia, esim. proseccoa)
Antipasto (pieniä suupaloja)
Alkuruoka (pieni annos pastaa tai risottoa)
Pääruoka (yleensä lihaa tai kalaa ja kasviksia)
Jälkiruoka (hedelmiä tai torttua, esim. tiramisu)
Digestivo (alkoholia)Tosin tuossa oli " vain" kuusi...
Alkudrinkki (alkoholia, esim. proseccoa)
Antipasto (pieniä suupaloja)
Alkuruoka (pieni annos pastaa tai risottoa)
Pääruoka (yleensä lihaa tai kalaa ja kasviksia)
Jälkiruoka (hedelmiä tai torttua, esim. tiramisu)
Digestivo (alkoholia)
Tosin tuossa oli " vain" kuusi...