Mä ostan tänään kaupasta 3 pakettia sika-nautaa!
Kommentit (15)
Vierailija:
Sikanaudasta n. viidesosa (17-20%) on rasvaa, naudan paistijauhelihassa vastaava prosentti taisi olla 7.
Oletteko siis ihan oikeastikin tuollaisia?? Kaikki tutkittu tieto toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos haukkujen kera?? Minä kirjoitin noista rasvaprosenteista ja ravintola-alalla olen, eli varmasti tiedän mistä puhun!
Mutta ei, mielummin altistetaan lapset kaikelle mahdolliselle paskalle... sitten ihmetellään kun sairaudet lisääntyvät vanhempien tukkiessa jo taaperoiden suonet rasvalla ja suolalla. Ja nämä samat vanhemmat ovat tietenkin niitä joita vituttaa maksaa veroistaan muiden sairastaminen...
Mahtaa olla elämä ihanaa kun ei ole standardeja edes itselleen. Kaikki on sallittu, kunhan se vaan tuottaa itselle hyvän olon / päästää helpommalla. Itsekkyys loistaa suomalaisissa naisissa.
Ei joka asiassa tarvi rasvamääriin tuijottaa, kunhan huolehtii että syö keskimäärin terveellisesti.
Sianlihan rasva taas juoksevampaa eli terveellisempää.
Kamalaa jos ravintola-alalla työskentelee ihmisiä, jotka eivät tiedä mikä rasva sitä vaarallista on.
minä ostan halvinta sidekudos sontaa mitä kaupassa on.. ja rasvaprosentti huitelee 15-22 näissä halpis lihoissa. paiston jälkeen kaadan lastaa apuna käyttäen lihapaketin pohjan täyteen ihraa.
mutta tuohon sydän ja verisuonisysteemiin haluaisin kommentoida, että liekö maidon litkimisellä mitään tekemistä, eihän muualla maailmassa vedetä eläimen maitoa ku aku piimää? käsitelty maitokin aiheuttaa vaikka mitä.
Merkittävää on mielestäni se, että koskaan ei ole suomalaiset olleet lihavampia kuin nyt ja koskaan aiemmin ei olla käytetty yhtä paljon margariineja, rasvattomia maitotuotteita ja vähärasvaista lihaa kuin nyt. Tässä yhtälössä mättää ja jokaisen tulisi miettiä mikä!
Ihmiset syövät suurempia annoksia. Ajatellaan vaikka karkki- ja sipsipusseja, niiden koko on kolmin-nelinkertaistunut 20 vuodessa. Varmasti sama pätee muunkin ruuan kohdalla. Montako lihapullaa kukin syö? Entä muusia? Ennen vanhaan oltiin ihan solakoita, koska annoskoot olivat paljon pienempiä ja ihmiset liikkuivat enemmän.
Se, mikä nykyään mättää on nimenomaan tuo karkin ja sipsin, valmispullien ja kevyttuotteiden olemassaolo. Ennen niitä ei ollut tai jos olikin, niin se oli todella harvinaista herkkua. En siis väittäisi että ihmiset syö kerralla näitä enemmän, vaan ne ovat tulleet osaksi " normaalia" ruokavaliota.
Kaikista vaarallisimpia rasvoja on teollisesti kovetetut kasvirasvat ja niitähän on juurikin leivonnaiset, sipsit yms. tuotteet pullollaan.
niistä ihmisten läskit syntyy nykyään... Ja siitä että syödään päivällä kevyesti ja sitte illalla TV:n ääressä vedetään safkaa rasva suupielistä tiristen. Liikunta on myös yleensä kävelysauvojen perässä vetämistä tyyliin hidastetussa elokuvassa...
Sikanaudasta n. viidesosa (17-20%) on rasvaa, naudan paistijauhelihassa vastaava prosentti taisi olla 7.
Vierailija:
Voi hyvä jumala!!! Siis, eikö sikanautaa saisi muka syödä? Ja paskat sanon minä. Iät ja ajat sitä ollaan syöty ja vanhoiksi ollaan eletty.
Suomalaisten sydäntautikuolleisuus on ihan maailman huippua. Opetetaan vaan lapsetkin syömään sikanautaa, niin pärjätään siinä kisassa edelleen.
BTW, juuri sen takia että nykyään eletään vanhemmiksi kuin ennen lääketieteen ansiosta, pitäisi elintapoihin kiinnittää enemmän huomiota. Pitkän elämän aikana ehtii kerätä aikamoiset kolesterolipaakut verisuoniin, ja elämän laatu infarktin jälkeen sitten on mitä on.
Vähärasvaisempi vaikka kastikkeisiin.
Itse tykkään sika-naudasta myös lihapullissa. Sika nousee taas arvoonsa, kun hullun lehmän -tautikohu seuraavan kerran pääsee otsikoihin.
Aina mitä enemmän tutkitaan, niin sitä vähemmän saa täällä tuotteita syödä.
Hankkikaa elämä! ja lopettakaa tuo paskanjauhaaminen tuosta sikanaudasta.
Se on niin rasvaista, ettei sitä kyllä pitäisi syödä kenenkään. Naudan paistijauhelihaa pitäisi lapsille tarjota eikö tuollaista sontaa.