Jahas, ensin oli trendinä voikahvi ja nyt sitten suolakahvi?
Kommentit (19)
Korvike oli niin pahaa, että näillä yritettiin saada juontikelpoista juomaa. Oikeaan kahviin ei ole suolaa laitettu. Voita on laitettu, jos ei ollut maitoa tai kermaa.
Tummapaahtoisempaan siirrytään, on terveellisempi, ei närästä.
Vierailija kirjoitti:
Suolakahvi oli ihan yleinen tapa juoda kahvia 1800-luvun lopulla.
Oli se vielä 1950-luvullakin.
Minä juon aina trendikästä mustaa kahvia ja niin tummana, että ei puhuta teestä
Vierailija kirjoitti:
Suolakahvi oli ihan yleinen tapa juoda kahvia 1800-luvun lopulla.
Myös 1960-luvulla oli varsinkin vanhempia ihmisiä, jotka laittoivat suolaa pannukahviin.
Mitä veikkaatte, mitä seuraavaksi laitetaan kahviin?
Vierailija kirjoitti:
Mitä veikkaatte, mitä seuraavaksi laitetaan kahviin?
Jaloviinaa, koska nämä trendit eivät koskaan ole mitään uutta. Juon edelleen voikahvia aamuisin, anoppini laittaa suolaa hivenen kahviin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mitä veikkaatte, mitä seuraavaksi laitetaan kahviin?
Jaloviinaa, koska nämä trendit eivät koskaan ole mitään uutta. Juon edelleen voikahvia aamuisin, anoppini laittaa suolaa hivenen kahviin.
- Olinkin unohtanut tuon kahviplörön, oli kyllä kamalan makuista!
Vierailija kirjoitti:
Tummapaahtoisempaan siirrytään, on terveellisempi, ei närästä.
Kuinka tämä liittyy siihen suolan lisäämiseen vai pitikö vaan päästä tässäkin asiassa pätemään?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suolakahvi oli ihan yleinen tapa juoda kahvia 1800-luvun lopulla.
Myös 1960-luvulla oli varsinkin vanhempia ihmisiä, jotka laittoivat suolaa pannukahviin.
Isäni laittoi suolaa kahviin vielä 70-luvun alkupuolellakin. Eikä ollut kuin 45-vuotias.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tummapaahtoisempaan siirrytään, on terveellisempi, ei närästä.
Kuinka tämä liittyy siihen suolan lisäämiseen vai pitikö vaan päästä tässäkin asiassa pätemään?
Sinä näköjään alat päteä
Suolaa suomalainen syö liikaa jo nyt
Mikä idea tuossa suolan lisäämisessä on? Varmaan suurin osa kansasta ei tarvitse sitä lisää.
Mua on alkanut nykyään aamuisin lenkkien jälkeen paleltamaan hirveästi. Testasin tota voita ja mct-öljyä taas aamukahviin ja silloin en ole ihan horkassa. Piti tosin olla niin reilusti etten mielellään litki.
Se muuten oikeastikin taitaa pitää kroppaa lämpimämpänä ja nälkää kurissa.
Ainiin, hoikka oon jos sillä nyt on asiaan merkitystä.
Tuo suola jäi kiinnostamaan.
Kahviplörö on hyvää,miesten juomaa!ei persuille!
Vierailija kirjoitti:
Korvike oli niin pahaa, että näillä yritettiin saada juontikelpoista juomaa. Oikeaan kahviin ei ole suolaa laitettu. Voita on laitettu, jos ei ollut maitoa tai kermaa.
Kyllä on laitettu. Isäni laittoi oikeaan kahviin vielä 70-luvullakin.
Vierailija kirjoitti:
Mikä idea tuossa suolan lisäämisessä on? Varmaan suurin osa kansasta ei tarvitse sitä lisää.
Mua on alkanut nykyään aamuisin lenkkien jälkeen paleltamaan hirveästi. Testasin tota voita ja mct-öljyä taas aamukahviin ja silloin en ole ihan horkassa. Piti tosin olla niin reilusti etten mielellään litki.
Se muuten oikeastikin taitaa pitää kroppaa lämpimämpänä ja nälkää kurissa.
Ainiin, hoikka oon jos sillä nyt on asiaan merkitystä.
Tuo suola jäi kiinnostamaan.
Suolan idea on siinä että se peittää halpakahvin kitkeryyttä. Nykyisillä kahvin hinnoilla en ihmettele jos suomalaiset kokeilevat taas vaikka mitä halpakahvia josta pitäisi saada jotenkin juomakelpoista.
Pannukahviin laitettiin lisäksi kahvinselvikettä joka sai sakan laskeutumaan pohjalle ja kirkasti kahvin. Suola saattoi vaikuttaa tuohonkin.
Ihmisen makuaisti toimii niin että suola kumoaa kitkeryyden mutta voimistaa makeutta.
Kaikissa teollisissa makeissa leivonnaisissa ja jäätelöissä tms. on yleensä ihan päättömästi suolaa vaikka ne eivät siltä maistukaan.
Vastaavasti moniin suolaisiin (liha)ruokiin ja kastikkeisiin saa lisää makua lisäämällä niihin sokeria.
Suolakahvi oli ihan yleinen tapa juoda kahvia 1800-luvun lopulla.