Mikä estää sinua ottamasta "dementiasuojaa" oliiviöljystä?
Tutulla ruoka-aineella saattaa olla hämmästyttävä vaikutus muistisairauksiin https://www.is.fi/terveys/art-2000011556993.html Ruokavalioon voi lisätä aivoille ja muistille suotuisia aineksia. Oliiviöljyn säännöllinen nauttiminen voi vähentää dementiakuolemia, osoittaa 28 vuoden seurantatutkimus. THL:n tutkimuspäällikkö Tiia Ngandu kertoo, että kasviksilla, hedelmillä, pehmeillä rasvoilla sekä kahvilla on aivoterveyttä suojaava vaikutus. Viime vuonna julkaistut tutkimustulokset toivat esiin, että oliiviöljyllä voi olla myönteinen vaikutus jopa muistisairauteen sairastumisen jälkeen. JAMA Network Open -tiedelehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan oliiviöljy saattaa vähentää dementiakuolemia. Tutkijat osoittivat, että säännöllisesti oliiviöljyä nauttivat säästyivät dementian aiheuttamalta kuolemalta muita todennäköisemmin. Riski menehtyä dementiaan tutkimuksen seurannan aikana oli kolmanneksen pienempi niillä osallistujilla, jotka nauttivat keskimäärin 7 grammaa eli runsaan teelusikallisen oliiviöljyä päivittäin. Tämä havaittiin verrattuna osallistujiin, jotka käyttivät oliiviöljyä hyvin harvoin tai eivät ollenkaan. Näyttää siltä että moottoriöljyteollisuus = rypsirapsi estää terveystiedon jakamisen.
Kommentit (36)
Eli saa elää pidempään dementikkona. Jippijaijee mikä hyöty.
Mikä estää sinua ottamasta syöpäsuojaa turkkilaisesta jugurtista ja pellavaöljystä?
Parasta on syödä lihaa ja eläinrasvaa. Jos rasva ei ole kiinteää huoneenlämmössä niin sitä ei kannata syödä.
Vierailija kirjoitti:
Hinta
Paljon halvempaa kuin kalja, kahvi tai suklaa per päivä.
Vierailija kirjoitti:
Kumpaan luotat enemmän ainakin 7 000 vuotta ilman haittoja käytettyyn hedelmäöljyyn, vai 1950-luvulta käytettyyn siemenöljyyn, jonka koostumusta on kaksi kertaa jouduttu muuttamaan terveyshaittojen takia?
Ei se ihan noin yksioikoista ole. Rypsiöljyssä on enemmän hyviä rasvahappoja
Kerropa tarkemmin miten on muutettu ?
Miksi sitten dementialuvut ovat Kreikassa niin suuria? Siellähän käytetään oliiviöljyä varsin runsaasti.
Dementiahan on yksi paras keino päästä sairaseläkkeelle nopeammin
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hinta
Paljon halvempaa kuin kalja, kahvi tai suklaa per päivä.
En osta noista mitään.
Syön paljon oliiviöljyä ruokavaliossani, sekä ruuanlaitossa että tarvittaessa ihan sellaisenaan.
Kun aloin lisäämään ko öljyä ruokavaliooni kokonaiskolesteroliarvot putosivat muutamassa viikossa 7,4 > 6,2. Ja minulla on perinnöllinen korkea koledteroli johon lääkkeet eivät tehonneet
Itselle ainakin hyöty on selvä, jos vielä estää dementiaakin niin parempi vaan!
Vierailija kirjoitti:
Sappikivet estää.
Oliiviöljyhän ehkäisee nimenomaan sappikiviä.
Vierailija kirjoitti:
Syön paljon oliiviöljyä ruokavaliossani, sekä ruuanlaitossa että tarvittaessa ihan sellaisenaan.
Kun aloin lisäämään ko öljyä ruokavaliooni kokonaiskolesteroliarvot putosivat muutamassa viikossa 7,4 > 6,2. Ja minulla on perinnöllinen korkea koledteroli johon lääkkeet eivät tehonneet
Itselle ainakin hyöty on selvä, jos vielä estää dementiaakin niin parempi vaan!
Kuinka paljon keskimäärin per päivä?
Mullakin on kolesteroli koholla ja aloitin pari viikkoa sitten oliiviöljyn syömisen, ihan lusikalla suuhun meininkiä päivittäin. Otan 2 ruokalusikallista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Syön paljon oliiviöljyä ruokavaliossani, sekä ruuanlaitossa että tarvittaessa ihan sellaisenaan.
Kun aloin lisäämään ko öljyä ruokavaliooni kokonaiskolesteroliarvot putosivat muutamassa viikossa 7,4 > 6,2. Ja minulla on perinnöllinen korkea koledteroli johon lääkkeet eivät tehonneet
Itselle ainakin hyöty on selvä, jos vielä estää dementiaakin niin parempi vaan!
Kuinka paljon keskimäärin per päivä?
Mullakin on kolesteroli koholla ja aloitin pari viikkoa sitten oliiviöljyn syömisen, ihan lusikalla suuhun meininkiä päivittäin. Otan 2 ruokalusikallista.
Ruokalusikallisen sellaisenaan ja ruuanlaitossa menee 1-2 rkl päivässä
Vierailija kirjoitti:
nosto
Mikset vastaa kysymykseeni viestissä 8?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kumpaan luotat enemmän ainakin 7 000 vuotta ilman haittoja käytettyyn hedelmäöljyyn, vai 1950-luvulta käytettyyn siemenöljyyn, jonka koostumusta on kaksi kertaa jouduttu muuttamaan terveyshaittojen takia?
Ei se ihan noin yksioikoista ole. Rypsiöljyssä on enemmän hyviä rasvahappoja
Kerropa tarkemmin miten on muutettu ?
Hehheh
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kumpaan luotat enemmän ainakin 7 000 vuotta ilman haittoja käytettyyn hedelmäöljyyn, vai 1950-luvulta käytettyyn siemenöljyyn, jonka koostumusta on kaksi kertaa jouduttu muuttamaan terveyshaittojen takia?
Ei se ihan noin yksioikoista ole. Rypsiöljyssä on enemmän hyviä rasvahappoja
Kerropa tarkemmin miten on muutettu ?
Extra virgin neitsyoliiviöljy + kala ym. merenelävät ja naturel pähkinät mm. saksanpähkinä, pistaasipähkinä, hasselpähkinä, kuorimaton manteli siinä on superhyvä rasvahappoprofiili, muuta ei tarvi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
nosto
Mikset vastaa kysymykseeni viestissä 8?
Rypsärissä liikaa omega-6 rasvahappoja ja jos ei ole kylmäpuristettu niin kaikkea paskaa. Wikipedista löydät tiedot rypsi/rapsisiemenöljyn eli "moottoriöljyn" ravintokäytön ongelmista.
Kumpaan luotat enemmän ainakin 7 000 vuotta ilman haittoja käytettyyn hedelmäöljyyn, vai 1950-luvulta käytettyyn siemenöljyyn, jonka koostumusta on kaksi kertaa jouduttu muuttamaan terveyshaittojen takia?