Miksi lehtien reseptit ovat niin epäterveellisiä?
Naistenlehdet ja kauppojen asiakaslehdet (Pirkka, Yhteishyvä) sisältävät perinteisesti reseptejä. Tykkään itse aina kokeilla uutta, joten näitä tulee testailtua paljonkin. Olen pannut merkille, että nykyään resepteissä käytetään ihan sikapaljon rasvaa ja sokeria. Arkiruoan kastikkeisiin lotrataan kermaa ja melkein mihin tahansa ruokaan upotetaan parmesaania. Leivonnaisia en ole ymmärtänyt enää pitkään aikaan, kun perusmuffinssin päällekin pitää saada jokin överi tuorejuustokuorrute. Marenkeja käytetään surutta kaikkialla. Lähestulkoon kaikki kahvilaleivonnaisetkin ovat liian makeita omaan makuuni.
Onko joku kiinnittänyt huomiota samaan? Ja syödäänkö teillä tätä sokerirasvamössöä joka päivä?
Kommentit (66)
Somessa myös. Instassa näkee paljon reseptejä, joissa käytetään ranskankermaa, fetaa ja just tuota parmesaania.
Mihin tarvitset reseptejä? Kait osaat ne terveelliset proteiini pommi papusi kypsentää muutenkin.
Sä voit muunnella niitä vähentämällä rasvaa ja sokeria.
Reseptit voi vaihdella aina hieman. Kai on haluttu että ruoka maistuu ja voi ynnä muut kyllä tukevoittavat ruokaa. Itsekin kiinnitän huomiota kaloreihin aika paljon.
Perusnormaali resepti: lätkäise vuokaan 3 kiloa läskiä ja peitä 10 kilolla juustoa.
Ristiriitaista että puhutaan siitä että pitäisi syödä terveellisesti ja sitten reseptiikka on tällaista.
Kukaan ei muuten vastaa ap:n kysymykseen siitä, että käytetäänkö teillä surutta rasvaa ja sokeria. Miten on? Itse katson kyllä mitä laitan. Max 1 kermapurkki viikossa ruokiin. Kahviloissa en edes käy, viikonloppuisin leivon kotona itse.
Aloitus on taas sellainen "tekemällä tehty ongelma", koska pitää saada valittaa ja "päteä".
Ap, surprise for you, sinä voit ihan ITSE vaikuttaa reseptiin ja ruoan koostumukseen, makuun ja aineksiin/ainesmääriin.
Kohtuus kaikessa on oma ohjenuorani, se sallii myös kerman ja voin käytön ja eräisiin ruokiin ja leipomuksiin ne vain kuuluvat, mutta ei niitä joka päivä syödä.
Eikä ne rasvattomat/sokerittomat syötävätkään ole oikotie onneen ja auvoon ja maku niiden kanssa kärsii lähes aina.
Kaikkea, kohtuudella.
Mä ymmärrän ap:ta kyllä, vaikka en niin tarkkaan kaikkia noita lähteitä seuraakaan. Välttelen maitorasvoja enkä ymmärrä, miten paljon voita ja juustoa yms resepteissä tosiaan on. Eikä mikään tietenkään pakota niitä lukemaan tai noudattamaan, mutta kyllähän nyt on kiva saada vinkkejä ja uusia ideoita, ja itselle tuollaiset voi- ja kermasysteemit on jotenkin niin vanhanaikaisen oloisia. Eri asia siis jos on jokin erityinen joulu- tms. juhlaruoka, mutta johonkin tavalliseen lasagneen en kaipaan puolta litraa kermaa ja saman verran rasvaista juustoa.
Kokkaan vain itselleni ja siksikin asia kiinnostaa, kun tulee syötyä sitten se koko ruoka vähitellen.
Leivonnaisista taas en ehkä kaipaakaan terveysversioita, ne kun on sellaista harvinaisempaa herkkua kuitenkin itselleni.
Vierailija kirjoitti:
Sä voit muunnella niitä vähentämällä rasvaa ja sokeria.
No vähän on hankalampi juttu kun se maku ja 'the juttu' ohjeessa on juurikin siitä rasvasta/överi sokerista.
Ap tässä. Lähes kaikilta pointtini viuhuu komeasti ohi. Minulla ei ole aikaa kehitellä reseptejä päästäni, siksi noudatan reseptejä niitä soveltaen. Sen verran tiedän ruoanlaitosta että se juusto/kerma on monessa reseptissä ihan olennainen osa enkä niitä voi lähteä sieltä korvaamaan itse reseptin kärsimättä.
Haluaisin tehdä maukasta ruokaa joka olisi myös terveellistä. En ymmärrä, miksi se on pätemistä. Enkä nyt tarkoita terveellisyydellä mitään ituhippeilyä, itsekin syön paljon lihaa kun ruoansulatus ei kestä kaikkia kasviksia. Kanafileet tai pihvi salaatilla rupeaa kohta tursuamaan korvista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sä voit muunnella niitä vähentämällä rasvaa ja sokeria.
No vähän on hankalampi juttu kun se maku ja 'the juttu' ohjeessa on juurikin siitä rasvasta/överi sokerista.
Me suomalaiset taidamme olla sellaisia juntteja edelleen että mausteita ei käytetä. Joku Aromat ja jauhelihamauste tai kalamauste (!) ja se on siinä. Ja joka ruokaan Coop ketsuppi. Pakko niihin safkoihin on laittaa juustot ja rasvat poikineen että ne saa alas. Ja kansa lihoo ja sairastuu :(
Vierailija kirjoitti:
Ap tässä. Lähes kaikilta pointtini viuhuu komeasti ohi. Minulla ei ole aikaa kehitellä reseptejä päästäni, siksi noudatan reseptejä niitä soveltaen. Sen verran tiedän ruoanlaitosta että se juusto/kerma on monessa reseptissä ihan olennainen osa enkä niitä voi lähteä sieltä korvaamaan itse reseptin kärsimättä.
Haluaisin tehdä maukasta ruokaa joka olisi myös terveellistä. En ymmärrä, miksi se on pätemistä. Enkä nyt tarkoita terveellisyydellä mitään ituhippeilyä, itsekin syön paljon lihaa kun ruoansulatus ei kestä kaikkia kasviksia. Kanafileet tai pihvi salaatilla rupeaa kohta tursuamaan korvista.
Kerma ja juusto eivät ole oleellisia.
Ei, meillä ei syödä kerma- ja sokerimössöjä. Eikä se kerma ole mikään oleellinen osa reseptiä. Kaikki mihin laitat kermaa, ei muulle maistu kuin kermalle. Voit hyvin jättää kermat pois.
Rasva on terveellistä, samoin suola.
Jos lehdet päättäis julkasta terveellisiä reseptejä niin porukka alkais voimaan paremmin kun ne ymmärtäis että ilman teollista sokeria ja rasvaa voi saada ihan hyvää ruokaa aikaan. Mutta sitähän ei haluta koska sitten ruokateollisuuden tulot tippuu. Sen lauluja laulat kenen leipää syöt jne.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sä voit muunnella niitä vähentämällä rasvaa ja sokeria.
No vähän on hankalampi juttu kun se maku ja 'the juttu' ohjeessa on juurikin siitä rasvasta/överi sokerista.
Höpö höpö. Kerma tappaa kaikkien muiden ainesosien maun. Ja mihinkään ruokaa. Ei sokeria tarvita.
Vierailija kirjoitti:
Jos lehdet päättäis julkasta terveellisiä reseptejä niin porukka alkais voimaan paremmin kun ne ymmärtäis että ilman teollista sokeria ja rasvaa voi saada ihan hyvää ruokaa aikaan. Mutta sitähän ei haluta koska sitten ruokateollisuuden tulot tippuu. Sen lauluja laulat kenen leipää syöt jne.
Omia aivoja saa käyttää ja soveltaa kun jotain ruokaa jonkun reseptin mukaan valmistaa.
Tee itse mieleiset reseptit, niin me muutkin tehdään.