Suodatinkahvi 4€. Pullan kanssa 9€. Selittäkää nyt miten nuo kahvilat eivät muka olisi rahantekokoneita?
Miten tuolle alalle ei ilmesty halpiskilpailija joka pitää hinnat alhaalla?
Kommentit (64)
Tuosta 9€ sää ehkä 50 senttiä kahvilan pitäjälle.
Ei siellä käy paljon ketään noilla hinnoilla, siksi vaikeaa tehdä rahaa.
Vierailija kirjoitti:
Koska siellä on paljon muitakin kuluja kuin sen pullan ja kahvin ostaminen.
Niin? Lounaspaikka pysyy pystyssä vaikka tarjoaa kokonaisen aterian 13€. Lisäksi kahvit kaupan päälle.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska siellä on paljon muitakin kuluja kuin sen pullan ja kahvin ostaminen.
Niin? Lounaspaikka pysyy pystyssä vaikka tarjoaa kokonaisen aterian 13€. Lisäksi kahvit kaupan päälle.
Varmaan jossain Juupajoella
Vierailija kirjoitti:
Koska siellä on paljon muitakin kuluja kuin sen pullan ja kahvin ostaminen.
Ravintola-alalla tuotteet ja raaka-aineet muodostavat keskimäärin vain 1/3 kuluista. Toinen kolmannes tulee liiketilan vuokrasta ja vakuutuksista ja viimeinen kolmannes henkilökunnan kuluista.
Vuokrat ovat nousseet hurjasti, ja henkilökunnan palkkaaminenkaan ei ole halpaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska siellä on paljon muitakin kuluja kuin sen pullan ja kahvin ostaminen.
Niin? Lounaspaikka pysyy pystyssä vaikka tarjoaa kokonaisen aterian 13€. Lisäksi kahvit kaupan päälle.
Lounaspaikalla on paljon enemmän asiakkaita
Vierailija kirjoitti:
Tuosta 9€ sää ehkä 50 senttiä kahvilan pitäjälle.
Todella hyvä tuotto pääomalle jos jokaiselta asiakkaalta jää 50 senttiä. Tuskin maksaa montaa tonnia perustaa kahvila.
Vierailija kirjoitti:
Ei siellä käy paljon ketään noilla hinnoilla, siksi vaikeaa tehdä rahaa.
Käy siellä. Joskus expresso house on niin täynnä ettei ole vapaita pöytiä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska siellä on paljon muitakin kuluja kuin sen pullan ja kahvin ostaminen.
Niin? Lounaspaikka pysyy pystyssä vaikka tarjoaa kokonaisen aterian 13€. Lisäksi kahvit kaupan päälle.
Varmaan jossain Juupajoella
Ihan täällä keskisuuressa kaupungissa saa hyvän lounaan ja jälkiruokakahvin alle 7 euroa.
Osaatko katetuottolaskentaa, ap? Et. Joten en mä sulle mitään selitä, sun pitää suorittaa liiketalousalalta edes perustutkinto.
Vierailija kirjoitti:
Tuosta 9€ sää ehkä 50 senttiä kahvilan pitäjälle.
Jos nyt ei aivan ole kussu hommiaan, niin reilu 2e jää tuollaisesta myös täällä pk-seudulla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tuosta 9€ sää ehkä 50 senttiä kahvilan pitäjälle.
Todella hyvä tuotto pääomalle jos jokaiselta asiakkaalta jää 50 senttiä. Tuskin maksaa montaa tonnia perustaa kahvila.
Pelkästään tilan vuokra on monta tonnia/kk
Vierailija kirjoitti:
Ei tyhmille akoille kannata selittää mitään.
Ap, sinä et ole akka, mutta tyhmä sinä todellakin olet. Jos jonkin fobiasi takia et pysty menemään kahvilaan, älä mene. Meillä muilla on siellä sitä viihtyisämpää, mitä vähemmän tuollaisia pöljiä on viemässä siellä tilaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei siellä käy paljon ketään noilla hinnoilla, siksi vaikeaa tehdä rahaa.
Käy siellä. Joskus expresso house on niin täynnä ettei ole vapaita pöytiä.
Ei taida olla äxää kyseisen puljun nimessä.
Kahvi kaupassa maksaa, joten maksaa myös kahvilassa.
Jätän runebergintortut ja laskiaispullat kauppaan. Kaupan hinnan voin maksaa kahvilaan. Vielä muutama vuosi sitten kaupan pakastetut ja sulatetut runeberit maksoivat 1,75. Nyt liikaa.
Tehdään itse himaan ja kahvilassa otetaan ja maksetaan ei massatuotantopakasteesta oikea hinta.
Töissä en termarikahvia harrasta. Automaattilitku 50 senttiä. Sama ketju kunnon kahvi 1 euro. Ja sit muut 2,20-3,20 välillä. Tossa yhdessä köö kaupassa tuli käytyä 10 kertaa ja ostettua muutakin.
Vierailija kirjoitti:
Koska siellä on paljon muitakin kuluja kuin sen pullan ja kahvin ostaminen.
Mut kyllä vaan jotkut kahvilat pystyy pitämään puolet halvempia hintoja.
Kahviloiden sijainti on usein aika keskeinen, mikä tarkoittaa korkeita toimitilakustannuksia.
Ravintola-alalla tarvitaan työvoimaa, ja se maksaa. Tiedäthän, että jos bruttopalkkasi on 15 euroa tunnilta, niin kustannus työnantajalle on vähintään 20 euroa, todennäköisesti enemmän?
Muuten jäisi ruhtinaallisesti mutta tilavuokrat ovat järkyttävän kalliita. Kahvikupillinen maksaa ehkä 20 senttiä ja sen pullan hinta ostettuna vähän toista euroa. Mutta ne muut kiinteät kustannukset ovat suuret.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska siellä on paljon muitakin kuluja kuin sen pullan ja kahvin ostaminen.
Niin? Lounaspaikka pysyy pystyssä vaikka tarjoaa kokonaisen aterian 13€. Lisäksi kahvit kaupan päälle.
Eri toimiala, eri asiakaskunta, eri kulurakenne, eri volyymi, eri toimintafilosofia, eri tuotteet.
Vertaa seuraavaksi vaikka fysioterapeuttia ja rautakauppaa, olepa hyvä. Tai hiekkalaatikkoa ja kissanhiekkasäkkiä vaikkapa. Ajattelet kuin pikkulapsi, joka ei vielä ole tippaakaan looginen eikä analyyttinen.
Koska siellä on paljon muitakin kuluja kuin sen pullan ja kahvin ostaminen.