Voisiko joku terveellisesti syövä kasvissyöjä/pescovegetaristi antaa esimerkkejä ruokavaliostaan?
Tarvitsisin ideoita. Haluaisin vähentää einesten käyttöä. Olen myös melko lyhyt, eli melko vaikea keksiä aterioita joista ei saisi liikaa energiaa.
Kommentit (44)
Vierailija kirjoitti:
Soijarouhe, porkkana, kaali, peruna.
nämä myös edullisia, joskin soija ei kaikille sovi
Mä olen pescovege. Tässä mun tän viikon ruokalista, 1700 kcal per päivä
MA
Aamu: Kreikkal.jogurtti, marjoja, 10 rouhittua mantelia, 1 rkl chiasiemenet
Lounas: Kikherne-tonnikalasalaatti vihanneksilla, oliiviöljyä, leipää
Päivällinen: 100 g grillattua tofua, paahdettua kesäkurpitsaa ja paprikaa, 1,25 dl riisiä
Iltapala: 100 g raejuustoa, omena viipalaina
TI:
Aamu: 2 keitettyä munaa, 1 leipäviipale päällä 1/2 avokadoa
Lounas: Linssikeittoa, kreikkalaista salaattia fetajuustolla (40 g juustoa)
Päivällinen: Lohi 120 g, parsakaalia, 100 g lohkoperunoita, tsatsiki
Iltapala: Skyr-rahka kanelilla ja 1 tl hunajaa
KE:
Aamu: Smoothie johon 100 g mango, 1 dl appelsiinimehu, inkivääri, 250 g rahkaa, 40 g kaurahiutaleita 2 tl kookosöljyä
Lounas: Kvinoasalaatti kikherneillä ja vihanneksilla, oliiviöljykastike
Päivällinen: Linsseillä ja tomaatilla täytetty kesäkurpitsa, 1,5 dl kuskusia
Iltapala: 1 keitetty muna ja kurkkutikkuja
TO:
Aamu: Mantelimaitoon tehty kaurapuuro, kaneli, marjat, cashewpähkinää
Lounas: Falafelpullia, vihreää parsaa, hummusta, 1,5 dl kuskus
Päivällinen: Kebabwok (vegekebablastut, sienet, porkkana, sipuli, valmis wok-kastike), 1,5 dl riisiä
Iltapala: Kreikkalainen jogurtti, hedelmä, 1 rkl saksanpähkinää
PE:
Aamu: Raejuusto 200 g, siivutettu päärynä, 3 rouhittua saksanpähkinää
Lounas: Pitaleipä hummuksella, vihanneksilla ja halloumijuustolla
Päivällinen: Paistettu kala, perunoita, vihreä salaatti
Välipala: Skyr-rahka pakastemarjoilla
LA:
Aamu: Letut ilman jauhoja (1 banaani, 2 munaa, kanelia, kaurahiutaleita), marjoja
Lounas: Linssipyörykät, kaali-porkkanasalaatti, tsatsikia
Päivällinen: Sienimunakas, leipä, pinaattia
Välipala: 2 täysjyväkeksiä juuston kanssa, oliiveja
SU:
Aamu: Kreikkalainen jogurtti, pellavansiemeniä, mustikoita
Lounas: Kikherne-tomaatti-munakoisomuhennos, 1,5 dl kuskusia
Päivällinen: Halloumi-tomaattivartaat, lohkoperunat uunissa, tsatsiki
Iltapala: Omena, 1 rkl maapähkinävoita
Vierailija kirjoitti:
Mä olen pescovege. Tässä mun tän viikon ruokalista, 1700 kcal per päivä
MA
Aamu: Kreikkal.jogurtti, marjoja, 10 rouhittua mantelia, 1 rkl chiasiemenet
Lounas: Kikherne-tonnikalasalaatti vihanneksilla, oliiviöljyä, leipää
Päivällinen: 100 g grillattua tofua, paahdettua kesäkurpitsaa ja paprikaa, 1,25 dl riisiä
Iltapala: 100 g raejuustoa, omena viipalaina
TI:
Aamu: 2 keitettyä munaa, 1 leipäviipale päällä 1/2 avokadoa
Lounas: Linssikeittoa, kreikkalaista salaattia fetajuustolla (40 g juustoa)
Päivällinen: Lohi 120 g, parsakaalia, 100 g lohkoperunoita, tsatsiki
Iltapala: Skyr-rahka kanelilla ja 1 tl hunajaa
KE:
Aamu: Smoothie johon 100 g mango, 1 dl appelsiinimehu, inkivääri, 250 g rahkaa, 40 g kaurahiutaleita 2 tl kookosöljyä
Lounas: Kvinoasalaatti kikherneillä ja vihanneksilla, oliiviöljyka
Kuulostaa todella hyvältä! Syöt tosi tasapainoisesti
Tuo nro 5:n lista näyttää tosi hyvältä. Mutta varmaan aika kallista syödä noin? Ehkä niin voisin kokeilla, jos söisin 2 päivää aina samaa ruokaa, kun sinkkuna muuten vaikea tehdä niin pieniä eriä ja tulee kovin kalliiksi ostaa niin moneen ateriaan viikossa aineita.
Vierailija kirjoitti:
Tuo nro 5:n lista näyttää tosi hyvältä. Mutta varmaan aika kallista syödä noin? Ehkä niin voisin kokeilla, jos söisin 2 päivää aina samaa ruokaa, kun sinkkuna muuten vaikea tehdä niin pieniä eriä ja tulee kovin kalliiksi ostaa niin moneen ateriaan viikossa aineita.
Ei se varmasti halvinta mahdollista ole, itse tykkään Välimeren tyyppisestä ruoasta, ja onhan se Suomessa vähän tyyriimpää kuin enemmän esim. kotimaisiin juureksiin ja viljoihin perustuva. Mutta ei se myöskään ole järkyn kallista, näin hieman yli keskituloisena sinkkuna pystyn hyvin syömään noin. Mä olen entinen sairaalloisen ylipainoinen, ja olen tämän tyyppisellä ruoalla laihtunut normaalipainoon. Mun täytyy kuitenkin edelleen syödä proteiinia aika paljon per painokilo, ettei ala tulla ahmintahimoja ja nälkää, joku muu voisi varmaan pärjätä vähemmälläkin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Penis
Voisipa palstalla lisätä jonkin tagin, tyyliin "asiallinen".
Samaa mieltä.
Minulla on hyvin rutiininomainen ruokavalio.
Salaatti: Idätetyt ja moneen kertaan huuhdellut linssit sekä pavut joka päivä. Ei kypsennetyt, että ravintoaineet säilyvät. Liotus- ja idätysaika 24-48 tuntia. 150g kuivana per päivä. Kasviksia ja mausteita oman maun mukaan. Oliiviöljyä ja himalajan suolaa.
Peruna n. 500-700g per päivä. Höyrytetty, kuorittu. Oliiviöljyä ja suolaa.
Tässä perusta. Päälle sitten esim. leivoksia, leipää, kahvia, haudukkeita, ja toisinaan kalaa tai kalaöljyä. Punajuurta, kimchiä, ym. Kaurapuurostakin tykkäsin joskus. Mitään näitä prosessoituja en oikein välitä syödä, vaan mieluiten prosessoin tuotteet itse. Gmo- ja myrkylliset jutut kuten soija eivät oikein uppoa.
En ole kasvissyönnissä absolutisti vaan jos oikeasti keho pyytää jotakin joka ei sovi ruokavalioon, syön sen kyllä. Mutta käytännössä 98% syömistäni asioista on kasvista. Kalaa tekee joskus mieli. Peruna ja riisi eli tärkkelyspohjaiset jututhan se kaiken a ja o ovat. Itse suosin paikallista ruokaa, se helpottaa kehonkin sopeutumista paikalliseen ympärisöön. Peruna on oikeasti kova tuote. Harmi vaan että sitä saa niin huonosti luomuna.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Soijarouhe, porkkana, kaali, peruna.
nämä myös edullisia, joskin soija ei kaikille sovi
en itse käytä näitä prosessoituja, härkistä, soijarouhetta sun muita, pahanmakuisia ja täynnä vaikka mitä.
Ihan kaalia, retiisiä, tomaattii, kurkkua, porkkanaa, sun vaikka mitä kasviksia.
Googlaa kasvispadat, kasvispihvit, kasvissalaatit, kasviskeitot, intialaiset, japanilaiset jne on kanssa hyviä
Tämä ei ole hyökkäys niitä kohtaan jotka noita maitotuotteita syövät, mutta sanonpa nyt kuitenkin. Itselle on eettisesti ongelmallisempaa syödä maitotuotteita tai kananmunia kuin lihaa.
Tappaminen ja lihan syöminen on luonnollista, siinä missä toisen luontokappaleen sukuelintoimintojen hyväksikäyttäminen ja niiden nauttiminen todella häiriintyneen oloista. Lehmän tissimaito ja kanan menkat. Lehmiä r aiskataan jotta niistä saadaan niiden vasikoille tarkoitettua tissimaitoa. Teoriassa kananmuna on näistä "lähempänä luontoa" sillä monet pedot syövät esim. metsäkanojen munia jos niitä löytävät. Mutta itse mieluummin antaisin niiden kanojen kasvaa, taittaisin kanan niskat ja söisin sen, kuin söisin munan.
Lisäksi tuossa kannattaa huomioida se, että ruuan mukana siirtyy muutakin kuin vain ne ravintoaineet. Olet mitä syöt. R aiskatun lehmän syöminen on vähän niinkuin r aiskaamisen tilaamista itselleenkin, sillä oma keho täyttyy r aiskatuista soluista. Se on surullinen kohtalo. Tämän vuoksi suosin ennemmin rehtiä M URHAA jos ei pysty muutoin leivässä.
Vierailija kirjoitti:
Minulla on hyvin rutiininomainen ruokavalio.
Salaatti: Idätetyt ja moneen kertaan huuhdellut linssit sekä pavut joka päivä. Ei kypsennetyt, että ravintoaineet säilyvät. Liotus- ja idätysaika 24-48 tuntia. 150g kuivana per päivä. Kasviksia ja mausteita oman maun mukaan. Oliiviöljyä ja himalajan suolaa.
Peruna n. 500-700g per päivä. Höyrytetty, kuorittu. Oliiviöljyä ja suolaa.
Tässä perusta. Päälle sitten esim. leivoksia, leipää, kahvia, haudukkeita, ja toisinaan kalaa tai kalaöljyä. Punajuurta, kimchiä, ym. Kaurapuurostakin tykkäsin joskus. Mitään näitä prosessoituja en oikein välitä syödä, vaan mieluiten prosessoin tuotteet itse. Gmo- ja myrkylliset jutut kuten soija eivät oikein uppoa.
En ole kasvissyönnissä absolutisti vaan jos oikeasti keho pyytää jotakin joka ei sovi ruokavalioon, syön sen kyllä. Mutta käytännössä 98% syömistäni asioista on kasvista. Kalaa tekee joskus
Huhhuh! Entä proteiini?
Vierailija kirjoitti:
Tämä ei ole hyökkäys niitä kohtaan jotka noita maitotuotteita syövät, mutta sanonpa nyt kuitenkin. Itselle on eettisesti ongelmallisempaa syödä maitotuotteita tai kananmunia kuin lihaa.
Tappaminen ja lihan syöminen on luonnollista, siinä missä toisen luontokappaleen sukuelintoimintojen hyväksikäyttäminen ja niiden nauttiminen todella häiriintyneen oloista. Lehmän tissimaito ja kanan menkat. Lehmiä r aiskataan jotta niistä saadaan niiden vasikoille tarkoitettua tissimaitoa. Teoriassa kananmuna on näistä "lähempänä luontoa" sillä monet pedot syövät esim. metsäkanojen munia jos niitä löytävät. Mutta itse mieluummin antaisin niiden kanojen kasvaa, taittaisin kanan niskat ja söisin sen, kuin söisin munan.
Lisäksi tuossa kannattaa huomioida se, että ruuan mukana siirtyy muutakin kuin vain ne ravintoaineet. Olet mitä syöt. R aiskatun lehmän syöminen on vähän niinkuin r aiskaamisen tilaamista itselleenkin, sillä oma keho täytty
Maitotilalla kasvaneena en osaa ollenkaan nähdä asiaa noin synkkänä. Inseminaatioitakin olen nähnyt lapsesta asti, enkä ollenkaan tajunnut katselevani mitään hirveää raiskausta. Hyvin rauhallisesti lehmät ottivat. Ja minusta yleensä tuotantoeläiminä pidetyistä eläimistä naudoilla on useimmiten parhaat olot, varsinkin luomussa.
Kananmuna olisi minusta sinänsä myös aika ongelmaton, kuten sanoit se on "menkkavuotoa" eli ulos tuleva useimmiten hedelmöitymätön munasolu, mutta tietysti jos ei pysty ostamaan muniaan jostain pientilalta tai harrastajalta, niin onhan se kanankasvatus teollisessa mittakaavassa sitä kaikkein karuinta eläintenpitoa. Olipa se sitten munia tai lihan saamista varten.
Leipää hummuksella ja kahvia aamulla
Lounas joku kasviskeitto
Päivällinen kasviscurry, lihaton kaalilaatikko, briam tai vaikka kalaa. Lähi-idän ruokia, mahtavia!
Hapankorppu hummuksella illalla
Hapankaalia, kaalia, palkokasveja, kasviksia. Ei mitään korvikkeita eikä soijarouheita!
Aamiainen: munakas, pekonia, kahvia ja leipää metvurstilla.
Lounas: kinkkukiusaus.
Päivällinen: palapaistia.
Iltapala: karjalanpiirakoita, munavoita ja kahvia.
Pähkinät, linssit, pavut, kananmunat, hedelmät, marjat, vihannekset, tofu, kreikkalainen jogurtti, chiansiemenet, hummus, puurot, täysjyväleipä, kasvissushi, kvinoa... Kokeile etnisiä keittiöitä, niistä löytyy paljon maukkaita kasvisruokia.
Tänään mulla
Aamiainen
puuro, raejuustoa, marjoja
Lounas
pinaattikeitto, 2 kananmunaa, ruisleipä
Välipala
Hummusta ja porkkanoita
Päivällinen
Kimchikasvismunakas
Iltapala
banaani maapähkinävoin kera
Ihan normaalia kotiruokaa täällä pescovegetaristilla menee, punaisen lihan ja kanan tilalle vaan kasviproteiinia. Rasvattomia maitotuotteita myös. Ei munaa.
Tuorepuuro, jossa kaurahiutaleita, chiasiemeniä, mustikoita ja mansikoita.
Työpaikan lounasruokalassa maa-artisokkapihvit, kasvispaistosta, herneenversopestoa sekä iso lautasellinen vihanneksia salaattipöydästä
Kakkua ip-kahvilla, poikkeuksellisesti, yleensä syön hedelmän, rahkan tai pähkinöitä
Itse tehtyä tomaattista porkkana-linssikeittoa ja raejuustoa, yksi persikka
Iltapalaksi pari ruisleipää juuston ja tomaatin kera
Pescovegetaaristi = sekasyöjä
Eipä nyt hienostella.
Soijarouhe, porkkana, kaali, peruna.