Sain pussillisen raparperin varsia, hyvin raikkaita, mitä näistä kannattaisi tehdä?
Lapsena muiatan että pyöritettiin ohuiksi siiviteltua raparperin varsia siirapissa tai hunajassa, kiedottiin kepin ympärille ja savusteltiin ja käristettiin nuotiossa, näin mummolassa rapujen kanssa syötiin raparperia alkukesästä. Jotenkin se ravun kuori liittyi siihen raparperiin ja rapuja piti aina pyydystää sitten raparperien kanssa.
Kannattaako vain suoraan ostaa rapuja vai mitä muuta kannattaisi tehdä raparpereistä, näitä iso pussillinen täynnään
Kommentit (31)
Mä tein tänään raparperi clafoutiksen.
Tuo ohuiksi siivuttelu hyvä tapa. Ihan voi paistaa kuin ylijäänyttä spagettia. Raperperista saa pannulla ihanan pastaruoan kun lisää vähän kermaa ja vaikkapa juuri noita rapuja tai tonnikalaa raparperisiivujen oheen!
Muista, runsaasti voita paistamiseen!
raparperipiirakka (monia variaatioita, tuo jo mainittu maisemakahvilan raparperipiirakka on kyllä hyvää)
raparperikeikauskakku
kaura-raparperipaistos (helppo!) ja kaveriksi vaniljajäätelöä
raparperimehu (googlaa Viimeistä murua myöten -blogin ohje)
raparperihilloke
Vierailija kirjoitti:
raparperipiirakka (monia variaatioita, tuo jo mainittu maisemakahvilan raparperipiirakka on kyllä hyvää)
raparperikeikauskakku
kaura-raparperipaistos (helppo!) ja kaveriksi vaniljajäätelöä
raparperimehu (googlaa Viimeistä murua myöten -blogin ohje)
raparperihilloke
Ja itse asiassa kun keittää raparperimehua, siitä jää "ylijäämätuotteena" hyvää raparperisosetta vaikka jugurtin, puuron, lettujen jne. kanssa syötäväksi.
Muffineissakin raparperi toimii hienosti.
Paloittele pari vartta, kiehauta al dente, mätki ne astian pohjalle ja lisää kerros vaniljajätskiä. Kaada kuumaa suklaakastiketta jäden päälle ja koristele murennetulla marengilla sekä piistaasipähkinöillä.
(Ohje on jostakin ulkomaan lehdestä poimittu vuosia sitten, enkä enää muista mistä lehdestä. Joka kesän herkkuni)
Tuleeko kenellekään mieleen mitään muuta kuin makeita sokeria sisältäviä tuotteita? Joku mainitsi pannulla paistamisen, mutta lisää ideoita saa laittaa
Onko tuo rapujuttu vitsi, jota en ymmärrä? Raparperit ovat parhaimmillaan alkukesästä, rapuja saadaan vasta elokuussa vai miksi en ole koskaan kuullut, että niitä syödään kesäkuussa.
Mikä tahansa on suolaista syötävää pekoniin käärittynä ja paistettuna, ehkä myös raparperi. Siitä voi tehdä lisäkkeenä puolukkahillon tapaan käytettävää hilloketta.
Perinteinen raparperikaura-paistos vaniljakastikkeen kanssa on parasta. Jäätelökin käy.
Vierailija kirjoitti:
Onko tuo rapujuttu vitsi, jota en ymmärrä? Raparperit ovat parhaimmillaan alkukesästä, rapuja saadaan vasta elokuussa vai miksi en ole koskaan kuullut, että niitä syödään kesäkuussa.
Mikä tahansa on suolaista syötävää pekoniin käärittynä ja paistettuna, ehkä myös raparperi. Siitä voi tehdä lisäkkeenä puolukkahillon tapaan käytettävää hilloketta.
Tätä minäkin ihmettelin. Raparperi ja ravut ovat eri ajan herkkuja, toinen alkukesällä ja toinen loppukesällä.
jaa puolet muille, et jaksa sitä himputin piirakkaa syödä montaa päivää peräkkäin