Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Grahamjauhon gluteeni

Vierailija
15.05.2025 |

Googlasin asiaa, mutta googlen mukaan grahanmjauhossa on yhtä paljon gluteenia, kuin muissakin vehnäjauhoissa. Siihen ei kuitenkaan muodostu juuri ollenkaan sitkoa. Joten voiko näin olla? Eikös sitko merkitse korkeaa gluteenipitoisuutta? 

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
15.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Up

Vierailija
2/4 |
15.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Karkea rakenne ja se on täysjyväjauho. Gluteeni ei ole ainoa sitkon muodostaja. Siksi grahamjauhoja käytetään vain osana taikinaa. Tekoäly tiesi kertoa tämän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
15.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Grahamjauho on kokonaisesta hyvästä jauhettua jauhoa jolloin siinä on kuitua mukana paljon enemmän kuin ns perusjauhossa, siitä syystä sen sitko ei ole samanlainen vaikka gluteenia itsessään onkin saman verran. Eli siis kuitu on tässä se juttu.

Vierailija
4/4 |
15.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

hyvästä=jyvästä