Lue keskustelun säännöt.
Antakaapas mehevän porkkanaleivoksen(pelti) resepti, viimeksi tein eräällä ohjeella niin
17.03.2007 |
tuli kuivaa ja ei yhtään kuohkeaa, sorry et kysyn tällä palstalla reseptiä
Kommentit (1)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Porkkanakakku appelsiinimarmeladilla
4 dl hienosti raastettua porkkanaa (n. 4 porkkanaa)
1 tlk ananasmurskaa
100 g pekaanipähkinöitä tai muita pähkinöitä murskattuna
3 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
4 kananmunaa
2 dl rypsiöljyä
2 tl ruokasoodaa
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
½ tl suolaa
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl muskottia
kuorrute:
appelsiinimarmeladia
50 g pehmeää voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
170 g tomusokeria
1 rkl limemehua/sitruunamehua
Nosta kuorrutteen ainekset huoneenlämpöön pehmenemään. Vatkaa keskenään kananmunat ja sokeri, lusikoi joukkoon porkkanaraaste ja ananas. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita pienissä erissä taikinamassaan. Lisää joukkoon myös öljy. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista noin puoli tuntia 170 asteessa.
Kun kakku on valmis, nosta se ritilälle jäähtymään ja tee sillä välin kuorrute. Sekoita juustoon ja voihin tomusokeri sekä sitruunamehu. Jos kuorrute vaikuttaa liian juoksevalta, lisää enemmän tomusokeria. Levitä jäähtyneen kakun päälle ohut kerros appelsiinimarmeladia ja levitä tämän päälle valkoinen kuorrute. Koristele vetämällä kuorrutteen päälle haarukalla raitoja.
Jos käytät laakeaa uunipeltiä kakun paistamiseen, leikkaa jäähtynyt kakku kahtia, levitä toisen puolikkaan päälle appelsiinimarmeladia ja nosta toinen puolikas sen päälle. Päällystä ylin kerros marmeladilla ja kuorrutteella. Näin saat korkeamman porkkanakakun.
© MTV3 Internet