Tuleeko porkkanakakun teko edulliseksi?
Kommentit (18)
Katso ohje netistä ja laske kustannukset.
Vierailija kirjoitti:
Riippuu mitä laitat päälle. Itse laitan olympiasulatejuuston, ei ole halpaa. Kokonaisuudessaan pellillinen arviolta maksaa 15-20€. En oo koskaan laskenu.
Alapeukuttajat, kertokaa todellinen hinta!
En ymmärrä että pitää koettaa tehdä makeita levonnaisia juureksista, se vie ilon sekä terveellisestä ruuasta että makeasta herkusta, eikä sitten halua syödä enää porkkanaakaan muulloin.
Hinta riippuu eniten siitä, mitä juustoa laitat kuorrutukseen ja kuinka paljon. Juustoa löytyy edullista ja hintavaa ja kaikki toimii ihan hyvin. Mutta juuston kevytversiota ei kannata käyttää. Muut ainekset ovat hyvin edullisia: munia, voita, porkkanaa, sokeria, mausteita, kohotusaineita.
Sanoisin, että noin 10-12 e pellilinen
Vierailija kirjoitti:
Hinta riippuu eniten siitä, mitä juustoa laitat kuorrutukseen ja kuinka paljon. Juustoa löytyy edullista ja hintavaa ja kaikki toimii ihan hyvin. Mutta juuston kevytversiota ei kannata käyttää. Muut ainekset ovat hyvin edullisia: munia, voita, porkkanaa, sokeria, mausteita, kohotusaineita.
Sanoisin, että noin 10-12 e pellilinen
Toki ohjeitakin on useita. Eli kaikkiin porkkanapiirakoihin ei tule suhteessa saman verran aineita. Varmaan lähelle tuo arvoi.
Vierailija kirjoitti:
En ymmärrä että pitää koettaa tehdä makeita levonnaisia juureksista, se vie ilon sekä terveellisestä ruuasta että makeasta herkusta, eikä sitten halua syödä enää porkkanaakaan muulloin.
Miksi ei? Porkkanakakku on tosi hyvää ilmeisesti aika monen mielestä, sillä se on tosi suosittua. Ei se ainakaan porkkanoiden käyttämistä ruoanlaitossa meillä vähennä mitenkään, ihan yhtä paljon niistä tykätään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Riippuu mitä laitat päälle. Itse laitan olympiasulatejuuston, ei ole halpaa. Kokonaisuudessaan pellillinen arviolta maksaa 15-20€. En oo koskaan laskenu.
Alapeukuttajat, kertokaa todellinen hinta!
Mä alapeukutin sun sulatejuustoa. Tuorejuusto kuuluu porkkanakakkuun, eikä mikään sulatejuusto.
Vierailija kirjoitti:
En ymmärrä että pitää koettaa tehdä makeita levonnaisia juureksista, se vie ilon sekä terveellisestä ruuasta että makeasta herkusta, eikä sitten halua syödä enää porkkanaakaan muulloin.
Sitäpaitsi se on pahaa,
Maksat tekijälle 20 e, sitä sä nyt kuitenkin tarkoitat.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Riippuu mitä laitat päälle. Itse laitan olympiasulatejuuston, ei ole halpaa. Kokonaisuudessaan pellillinen arviolta maksaa 15-20€. En oo koskaan laskenu.
Alapeukuttajat, kertokaa todellinen hinta!
Mä alapeukutin sun sulatejuustoa. Tuorejuusto kuuluu porkkanakakkuun, eikä mikään sulatejuusto.
Jep, näin on. Halvinta tuorejuustoa taitaa saada Lidlistä.
Halvemmaksi tekeminen tulee kuin vastaavan kokoisen ostaminen. Siis jos tekee itse.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Riippuu mitä laitat päälle. Itse laitan olympiasulatejuuston, ei ole halpaa. Kokonaisuudessaan pellillinen arviolta maksaa 15-20€. En oo koskaan laskenu.
Alapeukuttajat, kertokaa todellinen hinta!
Mä alapeukutin sun sulatejuustoa. Tuorejuusto kuuluu porkkanakakkuun, eikä mikään sulatejuusto.
Jep, näin on. Halvinta tuorejuustoa taitaa saada Lidlistä.
Oli joskus, ei enää. Halvin on nykyään S-kaupan Coop-tuorejuusto 1,26 euroa 200 g.
Muori tässä: alunperin porkkanakakkuun kuorrute on tehty Olympiajuustosta. Ikivanha (kuten minäkin) ohjeeni on kuluneessa kierrevihkossa, tahraisena paljosta käytöstä, mutta voin sen jakaa jälkipolville, koska se on maukas ja onnistuu aina (vaikka tämä sivu ei ehkä olekaan oikea paikka).
Uunipellillinen
6 munaa, 6 dl sokeria, vatkaa hyvin. Sulata ja jäähdytä 450 g margariinia, lisää se munaseokseen. Sekoita n 11dl vehnäjauhoja 4 tl leivinjauhetta, 3 tl soodaa, 4 tl kanelia ja lisää jauhoseos huolellisesti aikaisempaan seokseen. Raasta n 10 porkkanaa(800g) ja sekoita raaste edellisiin.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n 40 minuuttia.
Kuorrutus: 400g Olympiajuustoa, 400g tomusokeria, 2 tl vaniljasokeria, sekoita ja levitä jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Halutessasi voit sirotellavielä mantelirouhetta.
Koko piirakan hinta jää alle 10 euroon. Koska piirakka on paksu, niin sen voi jakaa 20 palaan. Vertaa kahvilan tai kaupankin hintaan niin itsetehden säästät todella paljon.
Vierailija kirjoitti:
En ymmärrä että pitää koettaa tehdä makeita levonnaisia juureksista, se vie ilon sekä terveellisestä ruuasta että makeasta herkusta, eikä sitten halua syödä enää porkkanaakaan muulloin.
Eihän se porkkana siellä maistu, vaan kosteuttaa kakkua ja tuo rakennetta
Juuston voi korvata voilla, jota saa tarjouksista 3 eurolla paketti ja säilyy vaikka vuosia pakastimessa ja jääkaapissakin pitkään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Riippuu mitä laitat päälle. Itse laitan olympiasulatejuuston, ei ole halpaa. Kokonaisuudessaan pellillinen arviolta maksaa 15-20€. En oo koskaan laskenu.
Alapeukuttajat, kertokaa todellinen hinta!
Mä alapeukutin sun sulatejuustoa. Tuorejuusto kuuluu porkkanakakkuun, eikä mikään sulatejuusto.
Ei todellakaan. Tuorejuustolla tuosta kakusta tulee samanmakuinen kuin niistä miljoonasta muusta tuorejuustokakusta eli tuorejuuston makuinen. Helpommalla leipurit pääsisi kun antaisi vieraille purkit tuorejuustoa ja lusikat käteen.
Sulatejuustosta syntyy juuri se omanlaisensa maku, mikä kakkuun kuuluu.
Vierailija kirjoitti:
En ymmärrä että pitää koettaa tehdä makeita levonnaisia juureksista, se vie ilon sekä terveellisestä ruuasta että makeasta herkusta, eikä sitten halua syödä enää porkkanaakaan muulloin.
Et ilmeisesti ole koskaan syönyt porkkanakakkua, kun tämmösiä älyttömyyksiä kirjoittelet?! Kesäkurpitsa toimii samoin kakuissa kuin porkkana. Ei tee siitä terveellistä tai mitään juures/kasvisruokaa, vaan kosteuttaa muhevasti. Eikä todellakaan maistu kakussa porkkana tai kesäkurpitsa.
Riippuu mitä laitat päälle. Itse laitan olympiasulatejuuston, ei ole halpaa. Kokonaisuudessaan pellillinen arviolta maksaa 15-20€. En oo koskaan laskenu.