Maaseudun mummojen on mahdoton ajatella että koulutetut kaupunkilaiset syövät pääosin samana päivänä kaupasta ostettua tuoretta.
Mut hei, mussuttakaa te vaan sitä soijarouhetta!
Kommentit (58)
Et taida tuntea maata ja kansaa enempää kuin mitä näet koppisi ikkunasta.
Tarkoitat siis kaksi viikkoa sitten tehtaasta lähtenyttä eineslaatikkoa?
Aloituksessa ei sitten päätä eikä häntää.
Ei meidän lähikaupassa ole tuoretta yleensä. Ne tuoreet on Prismassa kaukana tai Kauppahallissa varmaan. Jos sielläkään. Kansalaisia rankaistu.
Kaupunkien kaupoista ei saa edes aina tuoretta. Eikä ainakaan parasta. Omasta kellarista/pakasteesta kun hakee omia kasvattamiaan ja säilömiään tuotteita on terveellistä ja puhdasta ruokaa.
Olen kouluttamaton kaupunkilainen ja syön silti joka päivä samana päivänä ostettua tuoretta ruokaa. Kaikki palvelut ovat kävelyetäisyydellä, joten tämä onnistuu helposti. Ei siihen kouluja tarvita.
Keskisuuressa kaupungissa asuvana en ymmärrä sitä, että ison kaupungin koulutetut ihmiset ovat hypermarketien mainostusten uhreja ja menevät koko perheineen ruuhka-aikoihin sinne hypermarketiin kilometrien päähän autolla kerran viikossa, vaikka lähikauppoja olisi kodin tai työpaikan lähellä kymmeniä. Totuudessaan se maalaismummo syö tuoreempaa ruokaa usein, koska hän osaa hyödyntää myös luonnonantimet, osaa usein myös kalastaa itse.
Omalta pihalta kun haen marjoja tai omenan ja syön ennen kuin sisälle pääsen - niin voiko paljon tuoreempaa olla?
Vierailija kirjoitti:
Ne on kitupiikkejä. Miten maaseutu ja ikä tekeekin ihmisistä sellaisia?
Tiedätkö mitä se kitupiikki tarkoittaa. Se tarkoittaa sitä, että lapsille jää enemmän perintöä. Suahan tuo ei tietenkään tarkoita, sun vanhemmat ei jätä sulle yhtään mitään, paitsi p@skan luonteen perintönä yhtä p@skoilta vanhemmilta.
Vierailija kirjoitti:
Keskisuuressa kaupungissa asuvana en ymmärrä sitä, että ison kaupungin koulutetut ihmiset ovat hypermarketien mainostusten uhreja ja menevät koko perheineen ruuhka-aikoihin sinne hypermarketiin kilometrien päähän autolla kerran viikossa, vaikka lähikauppoja olisi kodin tai työpaikan lähellä kymmeniä. Totuudessaan se maalaismummo syö tuoreempaa ruokaa usein, koska hän osaa hyödyntää myös luonnonantimet, osaa usein myös kalastaa itse.
Maalaismummot EI KALASTA. Hän on sairaustrendit runtelema ja käy lääkärissä jopa viikottain. Ja oletko joskus käynyt esim Iisalmen Salessa? Paskaa.
Helsingin Stockmannin herkusta saa valtamerikaloja tuoreena. Eipä ole näkynyt Sastamalan Salessa.
Tiesitekö, että Sastamalassa työmiehet tekivät sopimuksen, että lohta saa tarjota vain viitenä päivänä viikossa. Sitten tuli hesalaiset ja tuhosivat yhden suurimmista lohijoista patoamalla sen.
Vierailija kirjoitti:
Helsingin Stockmannin herkusta saa valtamerikaloja tuoreena. Eipä ole näkynyt Sastamalan Salessa.
No kuulostaapa tuoreelta kalalta. Eikun ei.
Pääsitkö just laitoksesta hoidosta?
Vierailija kirjoitti:
Kaupunkien kaupoista ei saa edes aina tuoretta. Eikä ainakaan parasta. Omasta kellarista/pakasteesta kun hakee omia kasvattamiaan ja säilömiään tuotteita on terveellistä ja puhdasta ruokaa.
No vähän riippuu, kun katsoi sitä mummon säilömistä ja mehustamista kyllä sitä sokeria meni aivan törkeät määrät, samoin hilloihin. Äidin kanssa on saanut tapella tosissaan ettei laita meidän pakastemarjoihin sokeria.
Olen akateeminen, syntyperäinen helsinkiläinen ja käyn kaupassa vain kerran viikossa.
Ai ostohetkikö sen määrittää, mikä on tuoretta ja mikä vanhaa?
Idioottimaisin aloitus pitkiin aikoihin.
Soijarouhe on kaupunkilaisten ituhippien kotkotusta. Maalla syödään tuoretta lähiruokaa.
Ne on kitupiikkejä. Miten maaseutu ja ikä tekeekin ihmisistä sellaisia?