Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kalan syönnin hyödyt

Vierailija
13.03.2025 |

Häviääkö kalansyönin hyödyt Paistan kalat voissa Miten käy kalan omien rasvojen koostumus 

Kommentit (47)

Vierailija
1/47 |
13.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Silakkalaatikko 👴🏻👍🏻

Vierailija
2/47 |
13.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tiedä muuta kuin runsas kalan syönti aiheuttaa kihtitulehduksen niveleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/47 |
13.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Runsas kalansyönti saattaa kasvattaa suomuja iholle ja muuttaa kädet evämäisiksi.

Vierailija
4/47 |
13.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kalan syömisen hyödyt. 

Vierailija
5/47 |
13.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Loiset, madot ja salmonella

Vierailija
6/47 |
13.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syönti on ajankohta, jolloin kalat syövät. Me ihmiset syömme. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/47 |
13.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Järvikalasta heisimato suolistoon.

Vierailija
8/47 |
13.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyötynä ruodon takertuminen kurkkuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/47 |
13.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Järvikalasta heisimato suolistoon.

 

Kalat on tapana kypsentää tai suolata, jolloin ei ole riskiä madosta.

Vierailija
10/47 |
13.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kalansyönnin hyödyt eivät merkittävästi häviä, vaikka paistat kalan voissa. Kalojen sisältämät terveelliset rasvat, kuten omega-3-rasvahapot (EPA ja DHA), kestävät melko hyvin tavallista kotona tapahtuvaa paistamista.

Omega-3-rasvojen kokonaismäärä pysyy lähes ennallaan, sillä nämä rasvat eivät helposti tuhoudu lyhytaikaisen paiston aikana.

Voi itsessään sisältää tyydyttyneitä rasvoja, joiden runsas käyttö ei ole terveyden kannalta ihanteellista, mutta kohtuullisessa määrässä käytettynä ei myöskään poista kalan terveysvaikutuksia.

Parhaiten säilytät kalan terveelliset rasvahapot valmistamalla sen hellävaraisesti (mieto lämpötila, lyhyt paistoaika) ja käyttämällä kohtuullisesti rasvaa. Paistamisen lisäksi kalan hyvät rasvat säilyvät erittäin hyvin esimerkiksi uunissa kypsentämällä, höyryttämällä tai hauduttamalla.

Kokonaisuutena paistaminen voissa ei siis vie pois kalan terveysvaikutuksia, kunhan et polta kalaa tai paista sitä liian pitkään kovalla lämmöllä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/47 |
13.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kalan syönnin hyötyinä on esim. se, että saat tod. näköisemmin saalista pilkkimällä.

Jos taas kala ei syö, niin jäät nuolemaan näppejäsi.

Vierailija
12/47 |
13.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Järvikalasta heisimato suolistoon.

 

Kalat on tapana kypsentää tai suolata, jolloin ei ole riskiä madosta.

No shit sherlok.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/47 |
13.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En tiedä muuta kuin runsas kalan syönti aiheuttaa kihtitulehduksen niveleen.

Koskee vain pikkukaloja, kuten muikkua, silakkaa, kilohailia ja purkkitonnikalaa

Vierailija
14/47 |
13.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Järvikalasta heisimato suolistoon.

 

Kalat on tapana kypsentää tai suolata, jolloin ei ole riskiä madosta.

On riski.

Suolaa pitäisi käyttää niin paljon, että kalat olisivat supertönkköjä. Ei sellaisia kukaan söisi."

vähäsuolaisen Perämeren kaloissa loistartunta on mahdollinen.

Iljettävä mato voi elää ihmisen suolistossa parikymmentä vuotta ja kasvaa jopa 20 metrin pituiseksi.

Samalla isännällä voi olla useita matoja yhtä aikaa.Ihmisen lisäksi lapamato kelpuuttaa isännäkseen myös saukon, suden, karhun, kissan, koiran tai ketun.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/47 |
13.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

En tiedä muuta kuin runsas kalan syönti aiheuttaa kihtitulehduksen niveleen.

Koskee vain pikkukaloja, kuten muikkua, silakkaa, kilohailia ja purkkitonnikalaa

Ei pidä paikkaansa. Valmisruuissa eli eineksissä käytetty lohen roiskeet aiheutti minulle kihtitulehduksen. Samoin sei aiheutti.

Vierailija
16/47 |
13.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Järvikalasta heisimato suolistoon.

 

Kalat on tapana kypsentää tai suolata, jolloin ei ole riskiä madosta.

On riski.

Suolaa pitäisi käyttää niin paljon, että kalat olisivat supertönkköjä. Ei sellaisia kukaan söisi."

vähäsuolaisen Perämeren kaloissa loistartunta on mahdollinen.

Iljettävä mato voi elää ihmisen suolistossa parikymmentä vuotta ja kasvaa jopa 20 metrin pituiseksi.

Samalla isännällä voi olla useita matoja yhtä aikaa.Ihmisen lisäksi lapamato kelpuuttaa isännäkseen myös saukon, suden, karhun, kissan, koiran tai ketun.

 

No se suolattava kala ensin tietysti pakastetaan. Oletko ihan ding dong?

Leveän heisimadon riski on aivan helppoa saada nollaan. 

Vierailija
17/47 |
13.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

"No se suolattava kala ensin tietysti pakastetaan. Oletko ihan ding dong?"

 

*****

Tuoreena ne myy kalatiskillä kaloja marketeissa ja toreilla. Ootko ihan dorka? Luuletko, että kalastaja, joka myy torilla saalistaan, pakstaa ne kalat?

Tai että tuore kala kalatiskillä onkin pakastekalaa.

Tai että joka tollukka älyää pakastaa kalansa ennen suolausta. Vddu mikä putkiaivo oot.

 

 

 

 

Vierailija
18/47 |
13.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En tiedä muuta kuin runsas kalan syönti aiheuttaa kihtitulehduksen niveleen.

Paistetun kalannahkan lähinnä.

Vierailija
19/47 |
13.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kalasta saa elohopeaa, joka auttaa jäykistyviin niveliin.

Vierailija
20/47 |
13.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Hyötynä ruodon takertuminen kurkkuun.

Ooksä wauwa? Miehisty ny